thumbelina -> spet težave (13.7.2007 20:16:28)
|
Sem se že oglašala z vprašanji na tem forumu, pa sem spet tu. Z mulčkom, ki bo naslednji teden dopolnil 3 mesece, sva bila že v razvojni, pa so nama rekli, da ni nič zaskrbljujočega. Trebušne mišice ima mlahave, hrbtne preveč zategnjene. Kontrolo imava šele pri osmem mesecu. delala sva vaje z trebušček (POKRČENE NOGICE) in moram rečt da se je stanje izboljšalo, saj zdaj sam dvigne nogice, ko želi prijeti kakšno visečo igračko. Tudi, ko sega po igračkah, lepo drži rokice naprej in tudi glave ne nagiba nazaj. Se je pa pojavil nov problem - že par dni ga opažam, da ko bi rad kaj prijel, bi rad dvignil glavico, pa mu ne rata, zato aktivira hrbtne mišice, jih usloči in dela kot en most, prsa pa moli naprej oziroma navzgor. In zdaj ne vem, kako sanirati ta problem. A obstajajo kakšne vaje za to? Skrbi me tudi, da ne dviguje glavice. Če ga primem za rokice in poskušam samo malo privzdigniti, mu glava ostane čisto zadaj... Kdaj, naj bi dvignili glavo vsaj malo. Me res skrbi in razmišljam o obisku kakšnega zasebnega nevrofizioterapevta.
|
|
|
|