|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška
12.7.2007 18:09:26   
Anonimen
Sem študentka, status imam še do septembra, rok pa imam konec decembra.
Ali kdo ve, kakšne so variante za gospodinjsko pomočnico, koliko je stroškov, koliko porodniške bi dobila in koliko prej bi se morala zaposliti?user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška
13.7.2007 11:57:19   
*Sinty*
Tudi mene to zanima. Vem, da se je pred leti ena kolegica za par dni  "zaposlila" kot gospodinjska pomočnica pri svoji tašči in nato dobivala zelo v redu porodniško, skoraj bolšo kot potem ko je bila zaposlena. A je še to sploh možno? In kje se vse to ureja?

"Vsakdo dela napake. Odpuščati jih je dejanje ljubezni."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porodniška
13.7.2007 18:10:47   
Anonimen
Ja pred leti je blo res tako pa se je to bolj splačalo kot dandanes. Jaz mam isti problem in sem prišla gor, da se vseeno splača zaposlit za en dan kot pa sploh ne. Prednosti - vsaj malo večje nadomestilo za porodniško, 1 leto delovnih izkušenj ti priznajo, ko 1 leto mine pa dobiš še tri mesece nadomestilo iz borze. Potem pa, če si bil prej iskalec prve zaposlitve, pol to več nisi in te vsaj na borzi in tudi delodajalci obravnavajo drugače.
Če nimaš niti ene plače, ki bi ti tako povečala porodniško ti pripada na mesec okoli 210 eur. Sicer pa, kot prej brezposelna oseba si upravičena samo do 175 eur/mesec. Vprašanje je tudi kako dolgo bodo še občine plačevale obvezno zavarovanje, mene je na naši opozorila, da bodo tudi to opustili. Problem je le najt delodajalca, ki bi ti nardil uslugo. Potem se moraš zavedat tudi tega, da moraš nardit zdravniški pregled, ki nekaj stane, delodajalec pa mora plačati tudi določene prispevke. Če po izračunih to znaša toliko, da se ti še vedno splača v to podat, se splača. Če pa se zaposliš kaka dva meseca prej ali pa še več pa ti na porodniško vplivajo tudi tiste plače. Šteje se namreč zadnjih 12 plač. Te ti lahko samo višajo porodniško in to je fajn. Na spletni strani CSD Ljubljana<Šiška si lahko preračunate porodniško nadomestilo.
Samo dandanes dobiš tega nadomestila le 55% minimalne plače, včasih so baje dobili kar 100%, nisem pa sigurna, tako sem slišala.

(odgovor članu *Sinty*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?