Nov čas in spanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

nejcko -> Nov čas in spanje (7.11.2004 0:29:39)

Hojla!
Zanima me, kako so se kaj vaši otroci privadili na novo uro. Pri nas je živa norišnica. Starejši sin sicer nima problemov, mala (4 mes) pa ima take fore, da sploh ne vemo več, kaj naj naredimo. Evo, zdaj je končno zaspala, po petih poskusih od osmih zvečer. Upam, da nam je uspelo. Okoli osmih je noro zaspana in takoj zaspi, pa je že čez deset minut spet auf, vsa vesela in nasmejana. ponovimo vajo, zaspi, jo nesem v spalnico, v zibko, spi dvajset minut. Jo hočem uspavat nazaj v temi, jok in zvijanje. Jo nesem v dnevno, gleda ko sova, se smeji, vsa fit. Jo malo pustim, ko vidim, da ratuje zaspana, jo spet uspavam (na rokah, kakopak, če nočem, da joče). Zaspi. V luftu čez kajpavem koliko časa. Jo dam na zizo, je, malo drema, včasih zaspi, včasih pa me gleda in se smeji itd. Tak repertuar imamo odkar se je premaknila ura. Sploh ne morem več ujeti časa, da bi res zaspala. Ponoči mi sicer še kar lepo spi (včasih se zbuja na 3 ure, včasih zdrži tudi sedem - bolj je prčuta, slabše je). Vic pa je tudi v tem, da v naši bajti ni miru prej, dokler ne gre ta večji spat t.j. med osmo in deveto. Zdi se mi pa, da je takrat za malo že prepozno. Ker sem večkrat sama, mož pride šele po osmi, ne zmorem spravit obeh spat.
Kako pa ve kaj uspavate svoje otroke, če jih imate več, in starejši še ne hodijo sami spat? Vem, da težim, ampak meni je tole uspavanje čista znanstvena fantastika. Sej ne vem več, kaj naj. Mi gre kar na jok in na smeh hkrati. Lp

ditka -> Nov čas in spanje (7.11.2004 1:18:37)

Jest ti žal ne morem pomagat z nobenim nasvetom,saj je moja punči stara komaj mesec in pol,pa ji pustim,da si sama dela svoj urnik.Moram pa rečt,da se je fajn in lepo naglihala,tako da ni težav ne s pančanjem ne z hranjenjem.Zato ti lahko samo zaželim,da bi se tvoja otročka navadila na uro in pustila,da si tud mami mal baterije napolni.Kaj pa če bi tavečjemu šefu prebrala kakšno pravljico ali pa mu kaj zapela,s tamalo u rokah,ker še nisem ekspert in še nimam dveh otročkov je to vse kar ti lahko predlagam,lepo pančajte

:kuza::kuza::kuza:

jagoda -> Nov čas in spanje (7.11.2004 7:20:25)

Jaz sem pred kratkim prebrala knjigo: Elisabeth Pantley: Otroško spanje, bez joka v sanje - in dobila veliko koristnih informacij glede otroškega spanja in predlogov kako uspavati male škrate. Priporočam!!!!

Bela -> Nov čas in spanje (7.11.2004 7:35:13)

Kako rada bi ti pomagala, a imam popolnoma enak problem.
Tudi naš je 4 mesce star in hodi spat med 24h in 01h.
Do 3. mescev je bil priden kot:angel, ob 21 ga je kar zmanjkalo.
Kot tvoj škrat je, tja od 20h do 21h se malo odpočije,da lahko vzdrži do poznih ur.
Poskusila sem več načinov, a zaman. Nabavila si bom kar knjigo ki jo je prirporočila Jagoda!

lp:rozica:

Teni_ -> Nov čas in spanje (7.11.2004 8:04:53)

Naša na srečo nima takih problemov. Zvečer še vedno zaspi ponavadi ob osmih, ali najkasneje ob devetih. Zgleda edino, da jo je zjutraj malo zmrdala ta ura in se zbuja eno uro prej kot pa se je. Zdaj se zbuja okoli pol osmih, tako da še tudi ni sile.

Lp,
Mojca:rozica:

kimi -> Nov čas in spanje (7.11.2004 13:50:48)

moj 6 mesečni fantek se je takoj privadil

Stran: [1]