SG-rojstni list partnerja (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica

Sporočilo

tina2007 -> SG-rojstni list partnerja (11.7.2007 11:43:48)

Pozdravljene!
Ali potrebuje partner (neporočen) rojstni list pri porodu, da so na rojstnem listu otroka izpolnjeni vsi podatki in ima otrok tudi njegov priimek. Očetovstvo bo priznal prej na centru za socialno delo!

Prosim pa tudi, če mi lahko katera napiše katere papirje potrebuje mama!

Hvala! 

Anonimen -> RE: SG-rojstni list partnerja (11.7.2007 11:47:36)

Ne, pri porodu ne rabi rojstnega lista.  Ti moraš sabo imeti materinsko knjižico, pa kakšen izvid če ga imaš. kaj drugega pa se ne spomnim.

papica -> RE: SG-rojstni list partnerja (11.7.2007 12:41:19)

Mene je sestra ob sprejemu v porodnišnico vprašala po priimku otroka, ko se je rodila so priimku dali še ime - ko sva jima ga zaupala, stalno bivališče je prijavila porodnišnica, ko je prijavljala porod. Potem pa so podatke poslali na matični urad, kjer ima otrok bivališče in tam je potem moj priznal še očetovstvo, moraš it tudi ti zraven, da se strinjaš, da je res oče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! Rojstni list smo dobili potem po pošti z vpisanimi vsemi podatki. 

ŠpelaP -> RE: SG-rojstni list partnerja (21.7.2007 16:51:07)

Moj partner je očetovstvo podpisal pred mojim porodom in potem sem jaz matičarki v porodnišnici poleg ostalih podatkov (ime in priimek hčerke, ostalo je tako imela že ona) dala list z izjavo o podisanem očetovstvu(izjavo sva podisala na CSD Ravne). Domov smo dobili rojstni list, ki je imel vpisana že oba starša in nam po porodu ni bilo več treba kam hoditi. Je pa to bilo pred 6 tedni v SG.

Stran: [1]