RTV naročnina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mika -> RTV naročnina (11.7.2007 7:55:41)

jaz sem pred kratkim dobila domov obrazec za rtv naročninno in sem ga izgubila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. pisalo je, da če od prejema pošte ne pošljem v roku 15 dni, je kazen od 100 do 400 eur. mater, na to sem čisto pozabila in sem se ponoči v šoku zbudila, da moram to poslat. kje naj dobim ta obrazec?

a ste avtoradio tudi prijavile?

kje pa so me sploh rtv-ovci našli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. verjetno po naročnini kablske, ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: RTV naročnina (11.7.2007 8:04:05)

mene so najdli takoj k smo štom priklopil! elektro jim sporoči!
ma avto radijo a se hecaš? sam tv! poklič na rtv pa se pozanimej kva zdej narest bo najbl simpl.

MarijaPo -> RE: RTV naročnina (11.7.2007 8:56:14)

Mi smo se od RTV narocnine odjavili, ker smo stran vrgli TV. Se vedno pa placujemo prispevek za radio, ker imamo avtoradio in doma radio.
Nic ti ni treba posebej prijavljat.

Gordana-3 -> RE: RTV naročnina (11.7.2007 11:15:32)

mika, če nič ne javiš, ti bodo čez 2 mesca avtomatsko poslali račun (če se prav spomnim). mi smo tud dobili tale obrazec, sicer 1 leto po vselitvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], pa nisem nič odgovorila. obrazec še imam doma, pa bom preverila, če je res tako in ti jutri javim (al pa danes zvečer, ko pridem domov).

Anonimen -> RE: RTV naročnina (11.7.2007 20:20:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

mika, če nič ne javiš, ti bodo čez 2 mesca avtomatsko poslali račun (če se prav spomnim). mi smo tud dobili tale obrazec, sicer 1 leto po vselitvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Enako je bilo pri meni. Nič ne vem o kakšni kazni, če ne odgovoriš. Jaz nisem in sem šele dva meseca kasneje dobila položnico, če bi odgovorila, bi jim pa še prej morala začet plačevat. Za nazaj niso nič zaračunali. Tako je bilo lani.

mika -> RE: RTV naročnina (11.7.2007 21:41:24)

danes nisem klicala, ker imam polno glavo vsega....

gordana, prosim poglej na obrazec in mi javi, če piše kaj o  kazni.
mogoče so pred kratkim kaj spremenili in me kazen lahko doleti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: RTV naročnina (11.7.2007 22:17:00)

Midva sva tud dobila in res piše o kazni. Sva kar takoj prijavila in takoj nasledni mesec dobila položnico. 11 €.

karmy -> RE: RTV naročnina (11.7.2007 22:30:43)

ma to pošljejo takoj ko prijaviš bivališče... 

Gordana-3 -> RE: RTV naročnina (12.7.2007 7:17:44)

mika, evo, našla papirje. mi smo tole dobili sredi maja, tv še vedno nismo prijavili. in tako piše:

"V primeru, da v petnajstih dneh po prevzemu pošiljke ne sporočite ustreznega odgovora, vas bomo v skladu s 3. členom Pravilnika o načinu prijavljanja in odjavljanja tv in radijskih sprejemnikov ter o načinu plačevanja prispevka za programa RTV Slovenija z mesecem avgustom obremenili z obveznostjo plačila pavšalnega rtv-prispevka.
KAZENSKA DOLOČBA: Z globo od 125,19 - 417,29 evra se kaznuje za prekršek posameznik, ki ima sprejemnik in je podal neresnično izjavo ter z globo od 41,73 do 208,65 evra posameznik, ki je pridobil sprejemnik po tem, ko je podal ustrezno izjavo, pa sprejemnika v zakonskem roku ni prijavil. Rok za prijavo sprejemnika je 30 dni od dneva pridobitve."

jaz to kazensko odločbo razumem tako, da bi kazen plačali v primeru, če bi jim odgovorila, da tv-ja nimamo ali če bi javila, da tv-ja nimamo, kasneje pa bi si ga nabavli in jim tega ne bi sporočili.
tako da jaz položnico pričakujem avgusta.

mika -> RE: RTV naročnina (12.7.2007 12:23:19)

gordana hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]. takrat sem na brzino prebrala in narobe razumela.

mojsoncek -> RE: RTV naročnina (25.7.2007 11:02:36)

Lahko se jaz malo izkoristim tole temo, da ne bom odpirala nove? Mika, upam da ne bos huda!

Tudi mi se ne placujemo RTV prispevka, situacija pa je sledeca.
Kupili smo staro hiso, jo podrli in postavili novo. Konec decembra lani smo se vselili in prijavili stalno bivalisce. To vem, da ti RTV poslje obrazec za prijavo na podlagi tega, da Elektro sporoci RTV-ju, priklop novega elektro prikljucka/odjemalca.

Ali mogoce kdo ve, kako pa je v nasem primeru, glede na to, da je stara hisa ze imela svoj elektro prikljucek? Naj RTV kar sami kontaktiramo ali pocakamo,da se sami zganejo?

Seveda ne bi radi za brez veze placevali ne vem kaksnih kazni... Vsak info je dobrodosel!

poli* -> RE: RTV naročnina (19.4.2009 12:31:02)

Ojla, ponovno odpiram temo, ker me nekaj zanima.

V tem stanovanju živimo že 25 let, redno plačujemo rtv naročnino in sedaj smo dobili zgoraj omenjeno pismo o prijavi možnih novih tv-jev ali radijev.
Ali je še kdo dobil to pismo?
razmišljam, da mogoče po tolikih letih ponovno preverjajo stanje?

Hvala za odgovore

poli* -> RE: RTV naročnina (19.4.2009 20:23:46)

smo že ugotovili. hvala vseeno

Gina -> RE: RTV naročnina (19.4.2009 23:43:29)

A se vam zdi pošteno, da plačujemo za rtv, če pa gledamo samo komercialne? Jaz tv že tako komaj kdaj odprem, pa še takrat rtv slo ne pipnem. Zdi se mi, da mi kradejo denar. Ni mi všeč ta sistem. Saj itak plačujem satelitsko.

pupika -> RE: RTV naročnina (20.4.2009 7:07:47)

Gina tudi jaz se strinjam s teboj. Tudi mi ne plačujemo rtv, ne vem, zakaj nam niso poslali tega obrazca, ampak, sama pa tudi ne bom prijavila, ker itak ne glledamo teh kanalov, tud, da meni se ne zdi fer, če imaš satelitsko, kabelsko,...itak potem njimn plačuješ za programe, zakaj bi moral še dodatno plačevat rtv, če je ne gledamo, pa kako te lahko kar prisilijo in moraš plačat, drugače pa dobiš kazen, mislim, kam pa gremo, nazaj v čas izpred 50 let.

mika -> RE: RTV naročnina (20.4.2009 9:01:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

A se vam zdi pošteno, da plačujemo za rtv, če pa gledamo samo komercialne? Jaz tv že tako komaj kdaj odprem, pa še takrat rtv slo ne pipnem. Zdi se mi, da mi kradejo denar. Ni mi všeč ta sistem. Saj itak plačujem satelitsko.

hja plačujemo, pol pa še reklame vrtijo. Jaz se izogibam naših komercialnih televizij, njihov program mi je nesprejemljiv...od  prepotenciranih poročil do dnevnega prikazovanja umorov, klanja, posilstev....da ne govorim o španskem žlobodranju in kričanju...takrat bi pa tv lahko zabrisala skozi okno.

Mene pri rtv slo motijo samo reklame, gledam pa njihova poročila, če jih uspem...drugače pa gledam discovery ipd.

Dobila  nisem nič novega za izpolnit.

Gina -> RE: RTV naročnina (20.4.2009 10:50:18)

Meni je načeloma redko kateri program sploh sprejemljiv. O kvaliteti sploh ne bi. Najbrž ti pove popolnoma vse o količini mojega gledanja to, da ne poznam praktično nobene reklame na nobenem kanalu, še to ne vem, katere oddaje se vrtijo. Narobe pri vsem skupaj je, da moramo dvakrat plačat isto reč. To je pa nesprejemljivo in narobe. Da o tem, da te prisilijo plačat nekaj, česar ne uporabljaš in ti je odveč, sploh ne govorim.

mika -> RE: RTV naročnina (20.4.2009 11:12:13)

Narobe pri vsem skupaj je, da moramo dvakrat plačat isto reč. To je pa nesprejemljivo in narobe. Da o tem, da te prisilijo plačat nekaj, česar ne uporabljaš in ti je odveč, sploh ne govorim.

Ja, se strinjam. A lahko sploh kaj naredimo v tej smeri? Kako te sploh lahko nekdo prisili, da plačuješ nekaj česar ne gledaš. kAJ bi se zgodilo, če ne bi plačevala? A je mogoče varianta, da se dogovoriš na UPC in ti zakodirajo nacionalko? Itak redkokdaj uspem gledat poročila na Slo, ker v tem času dam pupo spat, tako da je ne bi čist nič pogrešala. Bi pa bilo fajn eno položnico manj plačat.
Tudi radio poslušamo prek UPC, pa ne slovenskega, v avtu tudi nimam nastavljenega njihovega programa... itak  poslušam samo MP3.

jagoda77 -> RE: RTV naročnina (20.4.2009 12:10:40)

mi smo dobil obrazec, ko smo še gradili in ga lepo vrnili z obrazložitvijo, da smo še v fazi gradnje in potem kljub temu, da smo se selili, nismo nič prijavljali, ker se mi zdi tale RTV naročnina totalni nesmisel in ne mislem plačevat nekaj, kar ne poslušam niti ne gledam... za frekvence pa vse zadeve pa tako plačujejo radijske postaje same, tako da se ne morejo na to zgovarjat, kako kao zagotavljajo frekvence. Enkrat je bila taka izjava.

zarad mene mi lahko kamot zakodirajo RTV slovenija, ker ne gledam in ne poslušam nikoli! Raje potem kakšni komercialni namenim, k so mi vsaj poslušni in gledljivi.

Anonimen -> RE: RTV naročnina (20.4.2009 12:15:53)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Narobe pri vsem skupaj je, da moramo dvakrat plačat isto reč. To je pa nesprejemljivo in narobe. Da o tem, da te prisilijo plačat nekaj, česar ne uporabljaš in ti je odveč, sploh ne govorim.

Ja, se strinjam. A lahko sploh kaj naredimo v tej smeri? Kako te sploh lahko nekdo prisili, da plačuješ nekaj česar ne gledaš. kAJ bi se zgodilo, če ne bi plačevala?

Narediti ne moreš veliko, ker je Zakon o rtv naročnini narejen tako, da skoraj da moraš plačevat. Lahko ne plačuješ položnic, ampak to utegne biti zelo drago, če (ko) te pogruntajo, zaradi zamudnih obresti.
Edino, kar bi se dolgoročno lahko naredilo, je, da bi nekdo dal na ustavno ali katero sodišče že, spor, da zakon ni pravičen, ker dvakrat zaračunava isto stvar in bi (če bi) sodišče določilo, da se za isto stvar lahko zaračunava samo enkrat. Ampak dvomim, da bi se kdo v doglednem času spravil delat kaj takega.

yellowcrystalstar -> RE: RTV naročnina (20.4.2009 18:00:05)

sem v stanovanju že 4 leta in ne plačujemo. so pošiljali tudi nam obrazce in grožnje glede tožbe, ampak ni nikoli se zgodilo karkoli v tej smeri. ;) o smislu plačevanja le tega, pa itak ni smisla sploh razpravljati. ;)

Stran: [1]