zaudarjanje iz ušeska (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Mojc -> zaudarjanje iz ušeska (10.7.2007 23:18:25)

Nocoj po kopanju sem ugotovila, da mojemu malčku nekoliko zaudarja iz enega ušeska. Gre za tak malo kiselkast vonj. Ko ga tipam po ušesku, ne joka. S palčko sem prvič potem šla nekoliko (res zelo malo) v ušesek in ga očistila - a kaj bistvenega ni bilo na palčki. Je pa tudi palčka smrdela.
Ste imele podobne izkušnje? Je to že znak za kakšno vnetje? Kaj so pravzaprav naše "napake", ki jih naredimo, da malčki dobijo vnetje ušes (razen očitnega prenosa virusa)?

muki1 -> RE: zaudarjanje iz ušeska (11.7.2007 8:14:20)

Vneta ušesa otroci lahko tudi pokasirajo, če med prehladom ne čistiš dovolj dosledno noska z fiziološko raztopino.
Smrad je že eden izmed pokazateljev vnetja... mi smo ga imeli že 4x v osmih mesecih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

2 Sraki -> RE: zaudarjanje iz ušeska (11.7.2007 11:30:11)

Skoraj zagotovo je to vnetje, tako da hop v avto in k zdravniku.

taška30 -> RE: zaudarjanje iz ušeska (11.7.2007 11:41:00)

Kaj pa, če je to le skisano mleko, ki steče v uho? Pri nas Julija mal poliva včasih, pa teče tisto mleko za vrat, pa za uho, tako da vsak dan ful natančno čistim vse tiste gubice, pa vseen kdaj mal zasmrdi, sploh v tej vročini.
Jaz bi prej samo poklicala pediatra kaj meni o tem, ker če tamali nič ne joka, pa na pritisk na uho tudi ne reagira...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pri vnetju ušes je ponavadi zraven tud vročina - kar visoka, ne pa vedno..

thumbelina -> RE: zaudarjanje iz ušeska (11.7.2007 13:34:59)

Našemu to smrdi, ko je zunaj vroče in se revež spoti. Po moje je samo loj, ki se jim nabira v uheljčku, našemu gredo včasih cele luske stran. POglej tud zadaj za ušeskom (po gubicah zna biti tudi kaj tega), če je tam isto, najbrž ni vnetje. Če bi bil ušesek vnet, bi otroček jokal, še posebej takrat, ko si pucala ušesek. Ob vnetju ušes je ponavadi tudi visoka vročina.

Stran: [1]