nejcko -> RE: kateri tricikel bi izbrali (10.7.2007 21:49:04)
|
Moje izkušnje s temi tricikli so take: sin je imel en navaden tricikel, model in firma - kdo ve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , popolnoma enostaven, brez palice za porivanje, skratka res tricikel. Nanj se je prvič usedel pri cca enem letu in pol, sprva se je poganjal tako, da se je odrival z nogami od tal, nikakor pa ni prenesel, da bi ga kdo potiskal ali vlekel. V roku 4 mesecev, kolikor cca traja kolesarska sezona, je popolnoma samostojno (z)vozil tricikel, naseldnje leto je počasi presedlal na kolo s pomožnimi koleščki in še eno leto kasneje (pri 3 letih in pol) je vozil kolo brez pomožnih koleščk). Deklica, enako stara kot on, je imela podoben tricikel tistemu zgornjemu, in pri treh letih jo je mamica še vedno potiskala. Sama se enostavno ni znala voziti. Moja hčerka ima prav tako podoben tricikel, kot je tisti na 1. fotki, pa če se vsede nanj, jo moramo še vedno potiskati. Stara je 3 leta in ga nikakor ne more voziti. Pri babici pa je povsem normalno (z)vozila tisti stari tricikel od sina, sicer šele letos, ampag ga vsaj je, in v isti sapi je osvojila tudi navadno kolo s pomožnimi koleščki. Prepričana sem, da če bi vztrajali s tem triciklom na potisk, ne bi skapirala nič. Moje mnenje - bolj je zadeva enostavna, bolj je "pametna" in koristna. Nikoli in nikdar več se ne bi odločila za nakup kakšnega kičastega plastik fantastik tricikla, ker je to samo lepo na oko, praktično pa popolnoma nič. Vsaj po mojih izkušnjah - pa vzamem v zakup, da so fantje pač večji motoriki, ampak vseeno.
|
|
|
|