bajsek -> Bakterijska pljučnica (10.7.2007 15:24:43)
|
oj! No, da vam najprej povem kako je zgledal naš dopust! Priššli smo v soboto okoli 12 (v biograd), šli na plažo za kake tri urce in mali je zelo užival. Ponoči pa mi faše vročino, ki je do jutra narasla do 39,9 (žiga ima vedno zelo visoko vročino), ker mu svečke niso nič prijele ga peljeva k zdravniku in nam da antibiotik in voltaren svečke. Visoka temp. , kašelj in smrkanje so trajali do srede zvečer, v četrtek pa kot da bi odsekal, le kašelj je ostal, pa je zdravnica rekla da gre v petek mali lahko v vodo čofotat, in tako smo izkoiristili vsaj zadnji dan dopusta za namakanje. Potem pa ko smo že bili doma in je bil žiga že4 dni kao ok (v nedeljo je pojkedel zadnji antibiotik) je včeraj spet fasal visoko temp. Šla sva k svoji pediatrinji, ki je po pregledu krvi in poslušanju pljučk ugotovila da ima bakterijsko plučnico in ga je hotela poslat v bolnico, a ker sem tudi jaz pehlajena in ne bi mogla z njim je rekla da bomo počakal do jutri, potem pa bomo videli. Zopet pijeva antibiotik na 8 ur (zinat). Zanima me, ali lahko kar tako brez slikanja pluč ugotovi da ima pljučnico? vem, da po krvi vidi da gre za bakterijo, samo kaj če je ta kje drugje?! Ali ste že imele izkušnje z tovrstno plučnico? Žiga je že danes zelo boljši, nima vročine, jke in pije normalno, le spi ogromno (včeraj je spal 16 ur, le za antibiotik sem ga zbudla in ga previla in je spal dalje). Vem da sem se razpisala, samo moram malo pojambrati. Sem mislila da se bodo žigatu dihala malo prepucala na morskem zraku pa se je vse še poslabšalo, in to je bil edini dopust, ki smo si ga za letos privoščili!!! Sem tako razočarana! lp
|
|
|
|