Teja N -> Privat otroška zobozdravnica? (10.7.2007 10:58:58)
|
Timotej je imel včeraj zobozdravnico, morala bi mu popravit vsaj eno luknjico, ima pa dve. Enkrat sva bila pri njej samo na pregledu in je še kar sodeloval, naročila pa naju je šele dva meseca kasneje. Je rekla naj ga ta čas dobro pripravim, da bo sodeloval in sem se resnično potrudila, samo se slutila, da bodo težave. Kot sem pričakovala...pa še huje! Še do stola ni hotel it, kaj šele da bi usta odprl. Še v čakalnici je bil prav dobre volje, sestri je prinesel rožico itd, se smejal in zabaval, imel priljubljeno igračko s sabo....a v hipu ko sva stopila not in je zagledal zobarico, se mu je čisto ustavilo, gledal je v tla, tiščal zobe skupaj, malo pocepetal in pocmihal in rekel "Nočem". In to je bilo to, dvakrat ga je vprašala če bi se vdesel na stol in ker se ni, je rekla da če ne bo z njo sodeloval nima z njim kaj delat in naju poslala kar ven z datumom - šele oktobra! Do takrat bo že zdavnaj vse pozabil in bo spet isto. Če bi bila možnost, da se vrneva vsak teden enkrat bi nam enkrat že ratalo ta usta odpret, počasi bi se navadil na te obiske, tako pa ne bo nikoli. Pripravljala sem ga res ful veliko, celo izdelala svedre in ostali zobozdravstveni pribor iz fimo mase, sva drug drugemu kar naprej "popravljala zobe" in mi je pridno držal usta odprta...pa brala Sapramiško in še kaj, se pogovarjala o luknjicah in zvezdicah, še celo nov avto po lastni izbiri sem mu obljubila, ko bova gotova, če ji bo pustil delat seveda in se ga je ful veselil... Pa kaj ko nič ne pomaga, ko pride tisti trenutek, on na vse pozabi in čisto zatrokira, samo joka in stran hoče. Joj, ko ne bi bil tako zelo boječ za vse stvari. Saj je bila še kar prijazna, a tudi odločna. Samo izgleda pa tako, da ga čisto razumem če se je boji - velika, bolj močna, sive lase postrižene na kratko, včeraj je imela še neke zelene pramene, pa še naglas govori in z globokim glasom...Pa saj si ne more pomagat, taka pač je. Pol si pa še masko da gor, ki je itak Timotej ne mara, boji se, če si kdo da kaj na obraz (tudi pustnih mask se ful boji) in pol smo tam...Ko bi ga vsaj lahko naročila bolj kmalu, taka razlika je čisto preveč, mislim, oktobra, halo, do takrat bo že velika luknja.... In če še takrat ne bo nič, se lahko vrnemo enkrat spomladi najbrž. itd.... Vraga saj ne vem, ali naj kako privatnico najdem al kaj....ali katera vozi otroka k privat zobozdravnici v Ljubljani? Ste zadovoljne, ali hitro naročajo. In ali je treba plačat tudi, če samo prideš in greš, tako kot midva? Upam, da mi lahko pomagate. Hvala.
|
|
|
|