Jančika_ -> brez mesa (6.11.2004 12:24:25)
|
Evo, kopiram vprašanje in odgovor zdravnika na http://www.zdravniski-nasveti.net VPRAŠANJE: Stara sem 35 let. Štiri leta ne jem mesa.Pojem veliko sadja in zelenjave, pijem zelenjavne sokove in sok žitnih bilk, vse to pridelam na svojem vrtu. Redno uživam algo spirulino. Lahko rečem, da se sijajno počitim. Počutje in moj videz sta boljša kot takrat, ko sem bila mnogo mlajša. Prehrano sem spremenila v času, ko mi je hudo zbolel otrok. Obolel je za rakom na ledvički. Bil je star tri leta. Od tedaj njega hranim tako kot sebe. Otrok je star sedem let. Njegovo zdravstveno stanje je zaenkrat po vsem tem odlično. Res je, da otrok raste in potrebuje raznoliko hrano. Tudi on je vse, razen mesa, tudi on pije sokove kot jaz, uživa alge spiruline, uživa kozje mleko. Vsi mi priporočajo, da bo moral jesti tudi meso. Otrok mesa ne mara,niti rib. Jaz mislim, da meso za telo ni potrebno, obratno, da nam dela več škode kot koristi. Kaj o tem menite vi? Hvala in lep pozdrav! ODGOVOR: Spoštovani! Pravilno razmišljate. V mesu ni nič takšnega kar bi otrok nujno potreboval. Ker v zelenjavno prehrano vključujete mleko (zelo koristni so tudi LCA jogurti) ter alge ni razloga za skrb. Sicer pa imajo otroci redne preventivne preglede, kjer se kontrolira kri in ugotovi morebitna slabokrvnost. lp (odgovarja asist. mag. Boštjan Mlakar, dr. med.) Upam, da ti bo to pomagalo. LP, Jana:zajcek:
|
|
|
|