tamponi za kopanje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

sonček07 -> tamponi za kopanje (10.7.2007 8:24:13)

Punce pozdravjene,
za vas imam eno vprašanje. Zanima me, če imate izkušnje oz. kaj menite o uporabi tamponov za kopanje na morju. Sem namreč v 17 tednu in se bojim, da ne dobim na morju kakšnega nadležnega vnetja.
Prav tako me zanima, kako visok zaščitni faktor uporabljate na morju, bo 20 oz. 30 dovolj ali si naj nabavim 50.
Hvala vam za vaša mnenja.

Ninica -> RE: tamponi za kopanje (10.7.2007 9:44:22)

jaz sem uporabljala tampone od Sente. Res so samo 4 v škatlici in so malo dražji, drugače pa vsaj veš, da ne moreš stakniti kakšnega vnetja ali glivic. Kupila sem jih pa v Müllerju.

PIAF -> RE: tamponi za kopanje (10.7.2007 10:29:30)

Tudi jaz sem uporabljala tampone od senta, kupiš jih lahko v Mullerju ali DM. Že v prvi nosečnosti, ko sem bila na Kanarskih in sedaj v drugi na Hrvaškem. Vseeno sem se bolje počutila.

Za zaščitni faktor pa, kot smo že pisale, kar je nad 30 tako nima večjega učinka, ker je notri še sama kemija, zato menim, da je dovolj 20 ali 25, direktno pa se kljub temu ne izpostavljaj soncu. Bodi v senci, saj te tudi tam sonce prime. Sedaj ko že imaš majhen trebušček, se zavedaj, da te bo v trebuh sonce prej ožgalo kot pred nosečnostjo, je ga pa fino nastavit malo na sonček, saj sončni žarki nežno božajo otrokeca, ki mu prija toplota.

Čao.

poka1 -> RE: tamponi za kopanje (10.7.2007 11:50:00)

Jaz sem imela pogovor z babico in mi je rekla ,da tampone odsvetuje. Predlagala mi je eno kremo oz. gel...MULTI.-GYN LIQUIGEL.

Kar pa se tiče faktorja jaz uporabljam 15...se mi zdi cisto dovolj, ker ko nisem v morju sem v senci.V morju pa tako nisem vec kot 10-15 min.

eya -> RE: tamponi za kopanje (10.7.2007 21:25:06)

Za morje jaz nisem uporabljala tamponov, ker je dosti manjša možnost, da dobiš kako vnetje kot v bazenih.

Zaščitni faktor-na začetku 20+senca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: tamponi za kopanje (11.7.2007 8:23:37)

Na morju ni take možnosti, da dobiš vnetje kot npr. v kakih toplicah. Tam je dosti bolj priporočljivo, da dobiš kake glivice. Zato tudi bolj ali manj odsvetujejo kopanje v toplicah v času nosečnosti. Nisem ziher, ampak mislim, da je klor tisti, ko lahko povzroči vnetje..pa če prišteješ še to kolko ljudi se kopa v tistem bazenu..Zato, če boš že uporabljala tampone jih uporabi za toplice, na morju po mojem ni treba-vsaj jaz jih nisem pa ni blo nobenih problemov..

blue sky -> RE: tamponi za kopanje (11.7.2007 8:31:11)

Tudi jaz nisem na morju uporabljala tamponov.

Stran: [1]