Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Nahajate se:
Forum >
[Otrok] >
Otroci > za vse ki set prebolele angino oz. so jo preboleli vaši otroci
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
za vse ki set prebolele angino oz. so jo preb... 9.7.2007 14:42:58
|
|
|
|
eva1
|
No dejte mi povedat, Luka je v četrtek malo zakuhal(do 38.3), potem je vročina sama od sebe padla, sem krivila zobek, ker še nima petic(pri 27mesecih)...no v petek je bil ok in je šel v vrtec, popaldan spet vročina tam do 38.2...drugače razposajen, živahen, je, pije...nagaja...predno sem ugotovila da je vroč je bil že itak večer, sicer sem ga že prej tipala, pa sem mislila, da je samo od sonca razgret...pa spet pade...v soboto zjutraj okoli 37...mah nič, popaldan pa spet okoli 38.5 ga peljem k zdravniku in kao angina in smo dobili ospene...ampak mali nič, kot da je zdrav...sicer ful kašlja(to že nekaj časa) pa res da ful po gnoju smrdi, ampak drugače kot da ni nič...in ko se sebe spomnem, ko sem imela angino sem bla čist fertik, kaj da bi jedla, še pila sem komaj, tok me je grlo bolelo-mali pa je vse(hrenavke, kruh...)pravi da ga nič ne boli...in danes po 5 dozi Ospena spet zakuha(38.5),kva mislite da je to..jst res dvomim da je angina, ali pač??? Kašne so vaše izkušnje?
|
|
|
|
RE: za vse ki set prebolele angino oz. so jo ... 9.7.2007 15:07:07
|
|
|
|
ostrouskaduska
|
Si kaj pogledala z lučko, če ima rdeče in gnojno grlo? Moja je imela že večkrat angino, dvakrat pa samo vneto grlo od prehlada. razlika je bila v tem, da je pri angini imela bolj visoko vročino (39) in ni hotela jesti oz. je jedla samoskutke in pila. Pri vnetem grlu pa je bila vročina nižja, sploh ni čutila, da jo kaj boli, jedla je normalno, grlo pa je bilo rdeče, a mandeljni niso bili tako veliki in beli. Takrat ni jedla antibiotikov, temveč sem jo zdravila z domačimi preparati-med, propolis ipd. Aja, ko je imela angino, je po antibiotikih vročina v 1-2 dnevu padla in počutje se je zelo izboljšalo.
|
|
|
|
RE: za vse ki set prebolele angino oz. so jo ... 9.7.2007 15:08:32
|
|
|
|
bt08
|
Eva pri nas smo mela tud nekaj podobnega,samo ni bila angina.Tako pravjo zdravniki.Prejšn teden cel je zlo slabo jedel,en obrok in to je bilo to.V petek vročina cel dan tm do 38,5°C,kašlajal je zelo malo,samo tok čuden je govoru kot bi ga bolelo grlo,jedu ni nič v petek,sobota,vročine ni,kašlja kot nor,jedu nič,energije je imel zelo veliko,nedelja dopoldan ga peljemo na dežurno,pravi malo uneto grlo,če bo še vročina pojte k zdravniku.Jedu nič,zvečer pa je komej pojedu pol hrenovke.Kašlja pa še vedno.Mi je rekla da lahko do 14 dni kašlja.Tko da ko bomo šli nam orje,bo mislim šele ok. Aja pa rekla je da je viroza.Zdravil nobenih.
|
|
RE: za vse ki set prebolele angino oz. so jo ... 9.7.2007 15:10:00
|
|
|
|
sato
|
Bris žrela so mu vzeli? Če je bil pozitiven, je sigurno angina. Moja hčerka ob angini sploh nima bolečin v grlu, požira normalno. Običajno jo boli glava ali okončine, pa malo vročine dobi. Jaz pa sem ob angini ponavadi vsaj tri dni čisto fuč, za umreti. Zgleda, da malčki to lažje prenašajo. Če nista dala brisa, pa je zdaj Ospen itak vse prikril. Prosi zdravnico, če mu lahko 3-4 dni po zadnjem antibiotiku vzame kontrolni bris. Čimhitrejše okrevanje in ena za Lukca.
|
|
|
|
RE: za vse ki set prebolele angino oz. so jo ... 9.7.2007 15:13:36
|
|
|
|
eva1
|
ne nobenga brisa niso vzeli ...eh bom jutri še 1x vprašala imam lih posvetovalnico z Aljo..bomo videli..in hvala za lepe želje!
|
|
|
|
RE: za vse ki set prebolele angino oz. so jo ... 9.7.2007 18:33:35
|
|
|
|
Linapina
|
Nam se je isto dogajalo, pet dni zapored. Zjutraj nič, popoldan 38,5 do 39 Pa smo šli k dežurnem, pa jo je pregledal in glede na to da še nikoli ni bila bolana (26 mesečnica) je rekel da ji raje ne bi dal kakšnega antibiotika, ker se nič kaj hudega ni videlo in nas je dal samo na inhalacijo, pa moram povedat da je bilo že kar naslednji dan kot bi odrezal.
|
|
|
|
RE: za vse ki set prebolele angino oz. so jo ... 9.7.2007 21:18:31
|
|
|
|
N _ B
|
Pred slabim mesecem smo šli skozi to. Tri dni zapored je bila vročina do 39 st., kašelj in boleče grlo. Pediater ni moral nič 100% reč. Kri, urin in slikanje pljuč niso pokazali nič konkretnega. Šele, ko so ji vzeli bris grla se je pokazalo, da gre za streptokok škrlatinke. Dobila je Ospen. Tipična škrlatinka z izpuščaji se ni razvila. Ostalo je na ravni angine.
|
|
|
|
RE: za vse ki set prebolele angino oz. so jo ... 10.7.2007 9:37:14
|
|
|
|
srki
|
Evo, isti problem se je pojavil te dni pri meni. V petek slaba za umret, vročina 39,2, glava me je bolela za znoret, vse mišice, treslo me je cel dan, rahlo me je bolela leva stran grla. Sem šla k zdravnici, povem za vse težave, mi pregleda kri in pravi, da je kri OK, da naj bi bila angina. dobim Ospene, grem včeraj na kotnrolo k svojemu zdravniku, mu pokažem žrelo in pravi, da to ni nič in mi še enkrat kri pregleda, kri zopet OK. Tako da mi je rekel, da naj antibiotike vržem stran. Se pravi, da sem se 3 dni zastrupljala s tem hudičem. Meni se je že čudno zdelo to, ker kot ti praviš, ko sem imela angino, me je pri požiranju tako bolelo, da še pit nisem mogla, kaj šele jest ali slino požirat. No, pri meni glavno ni angina ampak je bila očitno neka viroza, pa tudi naslednji dan sem bila že OK.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?