Darca_k -> RE: zaprtost ob uvajanju gh (17.7.2007 11:33:34)
|
Sju ne skrbi, ko se bodo prebavila navadila bo ful kakal. Naš buogi malček ob prvem uvajanju hrane ni kakal celih 12 dni!!! (star je bil 4,5 mesecev) Verjetno sem sama naredila napako, ko sem začela uvajati hrano - ribano jabolko (prej je bil samo dojen in kakal vsaj 1x na dan), in ni kakak kakšne 3 dni sem nato spremenila način priprave (samo sokec, pa nato čežana iz jabolk), nato pa šla spet nazaj na samo mleko... Pa nič kakanja. Dobro je bilo to, da ga ni nič mučilo, smo pa zato vedno pričakovali ko smo odprli pleničke. Po obisku pediatra, pa smo poslušali njegov nasvet: nadaljujte z ribanim jabolkom. Saj le v takšni obliki vsebuje vlaknine, ki jih malček potrebuje za prebavo... V glavnem naslednji dan je kakal. Zato ne prekiniti z uvajanjem hrane, kot sem to jaz naredila... By the way za odprje ni pomagalo nič drugega (poskusili z namočenimi slivami, sladkim čajem, pa jaz sem se najedla kivija, pa pila ful sladke kamilice...). Nato ponovno ni kakal 10 dni, mu pa normalno dajem jabolko, pa poskusila sva s korenčkom... Blato ni trdo je ful mehko. Preveri mu trebušček, če ni trd in če se kaj dogaja v črevesju. Naš je imel mehki trebušček, kar precej je prdel in nato je zopet 10. in 11. dan ful kakal. In se pri tem veselo smejal :-).[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|