Mamice kakšne izkušnje imate z zobki??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Bubacka -> Mamice kakšne izkušnje imate z zobki??? (8.7.2007 21:25:42)

Joj!!! Prav ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]... moja mala Stella je bila do zdaj taka mirna, zelo malo jokala, nikoli ni bila tečne, a ko je dopolnila 7 mesecev, ratala nemogoča... ali so to še vedno posledice virusa, ker ga imela kake 5 dni nazaj, pa vročina, pa izpuščaj... torej... non stop je sitna, po noči skozi spanje joka... in sem opazila da si ful češlja ušeska... nekje sem prebrala da je to k zobkam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... čeprav, učeraj dežurna gledala, pa je rekla da ni kmal bojo...  s dlesni nobenih sprememb nima... Mamice a je to možno, da je to res k zobkam??? a oni terpijo, in jih srbi, tud če nobenih znakov k zobkam, kaj se pokaže prej??? moram it, ker ravno ydaj je y očkom se igra, pa nič njej ne paše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  




Mehičanka -> RE: Mamice kakšne izkušnje imate z zobki??? (8.7.2007 21:43:10)

Pri nas ni bila nič bolj tečna, le vedno je zadnji dve noči predno je prišel zobek že ob 4 ali pa 5 zjutraj razgrajala in ni hotela zaspat nazaj. Je bila kaki dve uri budna, potem je pa do 10 spala. Prvi zobek je dobila točno na 7. mesec, potem pa jih je prišlo še 7, kar en za drugim. Pa vedno isti vzorec.

Pred enim mesecem, ko pa je dobila šesto bolezen, je bla pa sitna k [sm=hudicek1.gif].

Mogoče je tvoja še sitna zaradi virusa...[sm=zmeden.gif]





frufru -> RE: Mamice kakšne izkušnje imate z zobki??? (8.7.2007 22:08:29)

Naš ma že dva meseca vse napihnjeno, zob pa nikjer, si pa tudi kar naprej ušesa čoha. Potipja jo pod ušesom. Če bo jokala, ma vnetje ušes, drugače je pa lahko zaspana, al jo pa ušesa zaradi masla srbijo. Našmu se v tej vročini ful hitro dela in ven pogleda




srki -> RE: Mamice kakšne izkušnje imate z zobki??? (9.7.2007 7:52:03)

Nobenih znakov, kot so vročina, slinjenje. Mogoče samo nemiren spanec, ampak tega ima že itak že 3 leta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




BaByGiRl -> RE: Mamice kakšne izkušnje imate z zobki??? (9.7.2007 12:07:47)

Pri prvi sploh nisem vedela, da bo zobek skočil ven.
Ta reva pa je stara dobra 2 meseca pa ji teče v potokih iz ustk in žveči jezik. Lahko se jim že veliko prej pripravlja, pa eni so prow bogi takrat. Pri otročkih je vse mogoče, pa pri vsakem drugače.




Anonimen -> RE: Mamice kakšne izkušnje imate z zobki??? (10.7.2007 19:15:46)

Pri prvih dveh zobkih nisem vedela, da prihajajo, pri drugih dveh (zgornjih) pa je ponoči nemirno spal in se večkrat zbujal ter se praskal po ušeskih in se ful slinil...mogoče je to, res ne bi vedela....

Sem pa v eni brošuri prebrala tole:

Znak, da vašemu malčku izrašča prvi zobek je, da si drgne dlesni, ima večjo potrebo po sesanju oz. grizenju, morda se pojavi tudi kakšen izpuščaj na obrazu, lahko tudi vročina in driska. Simptomi, ki nakazujejo prihod prvega zobka so tudi, če si otrok drgne ušesa, nima teka, je razdražljiv in ne spi.
 
Vsi ti simptomi se običajno pojavijo 4 dni pred izrastom in trajajo približno teden dni po izrastu zoba.
 
Pri nas je bil edini simtom nespanje, sicer pa še vedno ne prespimo noči - razen enkrat (med tem izraščanjem zob) in drgnjenje ušesa.

LP
 
 




andie -> RE: Mamice kakšne izkušnje imate z zobki??? (10.7.2007 21:46:03)

Mi mamo tut Stello[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Še nima zobkov, sm pa v reviji mama mnde prebrala, da lahko bebiko začne matrat tut 2 mesca prej.




Stran: [1]