kdaj dovolj poje? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

sju -> kdaj dovolj poje? (8.7.2007 16:21:07)

mene zanima kdaj naj bi mel dojenček(ko začneš uvajati gh) dovolj za polni obrok...da ni treba dodajati mleka

naš še zmerom malo mleka pri meni popije (mogoče je to žeja)...kaako naj sploh vem koliko naj mu ponudim...da ne bo premalo in ne preveč

kako ste vedele????

Hvala!!!!

blue sky -> RE: kdaj dovolj poje? (8.7.2007 16:28:56)

Jaz mu dam, kolikor hoče pojesti sam. Pri nama je čisto odvisno od hrane, ki jo je - če mu je dobra, bo veliko pojedel, drugače pa ne bo hotel jesti in se začel zvijati in po možnosti še jokati.
Jaz mu vedno ponudim še mleko, včasih ga popije še pol flaške ali več, včasih pa samo 2 ali 3 požirke.

Twetty -> RE: kdaj dovolj poje? (8.7.2007 16:30:06)

Po občutku,sej vidiš kak je,js nism nikol nič merila,pa je blo vse ok.

eva1 -> RE: kdaj dovolj poje? (8.7.2007 16:52:20)

Jst ko sem videla da poje dovolj(recimo pri 5 mesecih cca. 130 ml ali več)nisem več dojila po obroku...se mi je zdel nesmisel, ker sem vedela da ima gosto hrano zadosti..niti ne vem kok poje, ker ne merim, recimo kr ocenim kok približno bi bilo...če pa vidim da poje samo par žličk, pa jo potem še podojim! pač po občutku!

***pika*** -> RE: kdaj dovolj poje? (8.7.2007 22:08:43)

Jaz takrat, ko je začela jesti po kake 150 ml (približno), načeloma po obroku nisem več ponujala dojke - no, najprej še, pa je potegnila npr. enkrat in spustila, tako da sem vedela, da ima dovolj. Po par dneh, ko se je zgodilo podobno, sem nekako 'določila' količino, po kateri je sita. Sem jo pa potem eno obdobje (dokler ni začela piti čaja in vode) dojila med obroki - za žejo.

Zdaj, ko je stara 8m dojim samo zjutraj (tako, za aperitiv pred zajtrkom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ), pa po večerji tudi - ampak je to v bistvu bolj crklajnje, ker se mi zdi, da mleka vse skupaj ni skoraj nič več.

srki -> RE: kdaj dovolj poje? (9.7.2007 8:03:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Twetty

Po občutku,sej vidiš kak je,js nism nikol nič merila,pa je blo vse ok.

Isto.

T in J -> RE: kdaj dovolj poje? (9.7.2007 13:09:38)

Ja dobro. Koloko pa ji naj jaz dam, če ni nikoli sita. Poje celo kašico, pa bi povrhu še 200 mleka. To se meni zdi zeloo preveč in ne vem kaj naj. Tako dam sam tisto kašico, pa mal počakam. Nikoli se še mi namreč ni zgodilo, da bi nehala piti, ker bi pač bila sita. Kaj je to?

Stran: [1]