Herpes pri dojenčku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

blue sky -> Herpes pri dojenčku (7.7.2007 18:36:22)

Živjo,

danes zjutraj sem pri našem 5-mesečniku opazila, da ima herpes na ustnici (včeraj ga je več znancev cartalo in stiskalo - mogoče ga je dobil zaradi tega, če ga je kdo poljubčkal, ne vem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
S čim bi lahko namazala, da bi to čim prej izginilo?

Naja30 -> RE: Herpes pri dojenčku (7.7.2007 20:02:08)

Bogi, da je dobu tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] že tako majhen. Po moje vprašaj zdravnika, če lahko sploh s čem namažeš.
Moja punčka je imela zdaj ene 14 dni en majhen mozoljček nad ustnico, samo nisem z ničemer mazala.

TONČI. -> RE: Herpes pri dojenčku (7.7.2007 21:25:43)

Moj je imel v enaki starosti herpes na očku. Mazala sem ga z viroleksom. In le ta žavba nam je pomagala.

nejcko -> RE: Herpes pri dojenčku (7.7.2007 21:46:47)

Naša mala ga je imela pri 10 mesecih in je bilo grozno, ker se ji je razširil v usta, meni pa na joško. Bila je zelo boga, in takrat sva se dokončno nehali dojiti.
Od takrat naprej se ji herpes vedno naredi pred izbruhom kakšne bolezni oz. viroze. Tudi pri nas pomaga edino Virolex - dobiš ga brez recepta.

Ker je tvoj sinek še zelo majčken in se verjetno še dojita, pazi, da se herpes ne zanese v usta, ker se lahko razširi celo v grlo, to pa zna biti hud problem. Ti pa čuvaj prsa.

Pa še to - ko enkrat dobiš herpes, ga boš imel, kar pomeni, da se bo tvojemu sinku gotovo še pojavil. Jaz pri naši, čim opazim kakšen izpuščajček na ustnici, namažem z Virolexsom, in se potem herpes sploh ne "razvije" do konca.

blue sky -> RE: Herpes pri dojenčku (7.7.2007 22:03:05)

Nejcko, dojiva se ne več, tako da te bojazni ni, ampak me vseeno skrbi. Saj mogoče sploh ne gre za herpes - "kotiček" ustnic ima rdeč, morda se je samo udaril s kakšno igračo. Bom videla, kako bo jutri in če ne bo bolje, bom šla kupit Virolex.

petra81 -> RE: Herpes pri dojenčku (7.7.2007 23:34:18)

A je to mazilo Virolex tudi za odrasle?

nejcko -> RE: Herpes pri dojenčku (7.7.2007 23:45:23)

Ja, Virolex je tudi za odrasle.

Blue sky - tole v kotičkih ustnic je lahko tudi navadna "žvala" - to, ko se ustnice  na robu malce pretrgajo in peče ko sam hudič. Naši se je taka "žvala" ravno prejšnji teden naredila, pa sem ji zvečer namazala s tea tee kremo od Justa in zjutraj ni bilo več sledu.
Ko se je naši prvič naredil herpes, se ji je naredil na sredini tik nad zgornjo ustnico.

upam, da pri vas ne gre za herpes, ker je to res zoprna zadeva.

s. -> RE: Herpes pri dojenčku (8.7.2007 9:54:10)

Sama imam grozne probleme s herpesom in tega mažem samo z eteričnim oljem tea tree. Je naravni antibiotik in je res učinkovit. Mažemo lahko tudi malčke. Te kreme iz lekarn meni niso pomagale, žal. Samo to olje je edina rešitev za čimprejšnje okrevanje. Zaradi herpesa imamo lahko tudi vročino.

Če želiš vedeti kaj več o tem olju,se mi javi na ZS. Lahko ga dobiš tudi pri meni.

masna -> RE: Herpes pri dojenčku (8.7.2007 17:14:02)

IZVIRNO SPOROČILO: s.

Sama imam grozne probleme s herpesom in tega mažem samo z eteričnim oljem tea tree. Je naravni antibiotik in je res učinkovit. Mažemo lahko tudi malčke. Te kreme iz lekarn meni niso pomagale, žal. Samo to olje je edina rešitev za čimprejšnje okrevanje. Zaradi herpesa imamo lahko tudi vročino.

Če želiš vedeti kaj več o tem olju,se mi javi na ZS. Lahko ga dobiš tudi pri meni.

Kje se pa dobi to olje?

Stran: [1]