nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Vidim, da me nekatere niste razumele. Pišete o 5-6 letnikih s katerimi je gotovo drugače kot z enoletnim otrokom. Jaz ne pričakujem, da bom nekje sedela, on se bo pa sam igral in se zabaval ter me ne bo potreboval. Jaz govorim o sitnarjenju in jokcanju, ko še sam ne ve kaj bi rad. Ko mu obroček ne gre na stolpiček in se začne jokat, ko hoče prevrnit vse tisto kar ne sme, ko sili v naročje, tam pa zopet ni v redu in se zvija ter joka. Takšnih problemov s 6-letniki gotovo nimate oziroma ne poznam šestletnika, ki bi bil takšen. Madonca, si me nasmejala. Saj naši 5-, 6-letniki so bili enkrat tudi stari eno leto in ugani - točno taki so bili, kot ti opisuješ. Vse to smo preživeli, verjemi, in prav o tem ti pišemo - da se ne neha. Pri nekaterih ja, pri drugih ne. Naš mulc je bil naporen od svojega 14. dne dalje, pratktično iz porodnišnice, in tak je še danes, po 5 letih in pol. In ko je bil star eno leto, smo dali skozi vse to, kar opisuješ. Imamo doma pa tudi 3-letnico, ki je bila čudovit dojenček, čudovita 1-letnica, brez tečnarjenja, mirna, nežna ... zdaj pri treh je pa tečnoba na kvadrat. Samo cvili in se dere in trmari. Ampak zanjo vem, da je to le obdobje, ki bo slej ko prej minilo. Sin pa je tak in bo tak. zdaj pa umesti svojega otroka sem - je bil naporen od vsega začetka ali je "naporen" postal le zdaj pri enem letu, ko bi nekaj rad, pa ne zmore in ne zna. Če je slednje, potem bo minilo. Če pa slednje ni, pa ne bo minilo - se bo spremenilo, a minilo ne bo.
|