ne spi (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

bt08 -> ne spi (6.7.2007 14:03:03)

Mene zanima če še spijo popoldan vaši otročki.Pri nas je začel sedaj cele noči spat.Tam od 20.30 pa do 8,če sem pa dopoldan v službi pa do 6.30.Kadar sem popoldan ( to se dogaja ta teden),ne zaspi več okol 12,ima še ful energije,in ne mogoče da zaspi,ampak bi on enkat okol17 zaspal,takrat mu pa ne pustim,ker pol zvečer nebi.Kaj naj nardim?

taška30 -> RE: ne spi (6.7.2007 14:06:42)

Pri nas smo očitno tud zaključili z dnevnim spanjem (26 mes), živčni zlom dobi, če jo hočeš čez dan spravit v postlo. Pa ni zvečer nič prej zato zaspana, pa zjutraj tudi ne spii nič dlje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ob 17-ih pa jaz tud ne bi pustila spat. Bi se še malo pomatrali, pa šli zvečer malo prej.

bt08 -> RE: ne spi (6.7.2007 14:08:30)

Točno tko je pri nas,ni šans da zaspi.Popoldan pa pol hodmo na sprehode na igrišča,da se zmatra,sam ko je ura 20 zgleda tko kot da bi popoldan spal.Kolk majo teli naši sončki energije?Jaz pa brez.

nuala -> RE: ne spi (6.7.2007 14:09:27)

Če pa so tako različni!
Ampak mislim, da otrok do 3. leta potrebuje opoldanski počitek. Če ne je popoldan slabe volje in nimaš nič od njega. daj ga raje zvečer kasneje spat, sploh sedaj poleti. Ali pa naj zjutraj prej vstane, če ti bolj paše.
Se mi zdi, da se po nekaj dneh navadijo na nov režim.

Majabo -> RE: ne spi (6.7.2007 14:09:34)

mi pri dveh letih zvecer tezko zaspimo, ponoci slabo spimo in zjutraj zgodi ustanemo tko da.....kaj naj ti le svetujem? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] podnevi s tezavo zaspi, potem pa je mir kako urco

na tvojem mestu ga nebi pustila zaspati ob 17ih bi ga pa dala zvecer zato prej spat
ce ima ob 12 se toliko energije pa naj zaspi ob 15ih?
odvisno koliko dolgo spi
pol urce pocitka nic hudega, tri ure...bi bla pa ze malo kriza

Majabo -> RE: ne spi (6.7.2007 14:12:34)

aja se to
poznam otroke ki zelijo popoldan spat tja do 5ega leti in tiste druge ki pri treh ne marajo vrtca samo zato ker ..morajo popoldan hodit k pocitku
nekateri pac ne rabijo

bt08 -> RE: ne spi (7.7.2007 9:10:34)

na tvojem mestu ga nebi pustila zaspati ob 17ih bi ga pa dala zvecer zato prej spat
ce ima ob 12 se toliko energije pa naj zaspi ob 15ih?
odvisno koliko dolgo spi
pol urce pocitka nic hudega, tri ure...bi bla pa ze malo kriza
[/quote]

Sej ob 17 ga ne pustim zaspat,kje pa,pol pa zvečer ne bi do ne vem kdaj.Tudi ob 15je že zaspal,pa ni šlo zvečer.Imel je navado ko je bilap rej noč,je ob 20 najkasnej ob 20.30 je že spal,zdaj se je pa to vse premaknilo.Bomo vidli danes ko je doma,ko ni v varstvu kako bo spal.

Putka -> RE: ne spi (7.7.2007 10:01:15)

Naša ta starejša ne spi popoldne že od nekje 1,5 leta. V vrtcu kakor kdaj, če jih fajn zmatrajo ali če je slabo vreme[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Najprej me je ful motilo, ker niti zvečer prej ne zaspi (med21-22h), vstaja ob 7h. Bolj jo zmatramo, kasneje gre spat. Se sploh ne sekiram že dalj časa, tako lahko brez težav planiram popoldanske aktivnosti, izlete, saj otrok ne rabi tistih dveh ur spanja. Prijateljica še danes ne gre nikamor, ker med 12-14h njen otrok spi (4 leta).
Zvečer jaz včasih prej zaspim kot otrok, tako je to pri nas.

Jessy -> RE: ne spi (7.7.2007 10:54:06)

Tudi moja hči se zbudi nekje okrog 8.30 ali 9h in če bi bilo po njenem bi popoldne spala okrog 17h. Sama sem ji spanje premaknila na 14. uro in mi zopet spi po 2 uri. Prej pa je hodila spat okrog 13h.

aja...pa zvever hodi spat okrog 21.30, zdaj, ko je dlje časa dan.

Stran: [1]