KIRA -> krst - da ali ne? (1.1.2005 13:03:58)
|
meni nista božič in velika noč verski praznik, ampak bolj družinski. takrat se vsi zberemo, skupaj kaj pojemo, ob božiču si izmenjamo darila, ter dobre želje z voščilnicami. mislim, da je to glih tako pomembno, ali pa še bolj kot praznovanje jezusovega rojstva. jezus j umrl že pred 2005(da tak povem) in nimamo nobene "povezave" z njim. so pa vrednote iz tistih časov še žive - ljubiti svoje bližnje, pomagati revnim itd... božič pa naj bi poosebljal vse to. tudi velika noč je isto - ampak bolj iz navade. poleg tega pa verjamem v boga, ne verjamem pa v cerkev, ker se je na njen račun zgodilo že preveč krutosti, zločinov in vojn, vse v imenu vere. po eni strani, bi jo dala krstit, ker je vseeno "božji" otrok kot mi vsi, po drugi strani se mi pa spet upira. zaradi tega in še drugih razlogov sem prosila vaše mnenje. se pa vedno bolj nagibam k temu, da bom vse skupaj pustila, pa naj se sama odliči. jezus je tako ali tako rekel, da je tistih božje kraljestvo, ki so spreobrnjeni - ki se niso rodili in bili vzgojeni kot krščani, pač pa so postali to iz ljubezni, vere in prepričanja, tej bodo prvi, ko bo klical bog ljudi v raj. mogoče bo tudi ona...
|
|
|
|