pimpa -> RE: Otrokov priimek (10.7.2007 12:36:09)
|
Joj ta piimek nam res povzroča mnogo komplikacij. meni sicer ne (imam samo moževega, tudi na diplomi samo njegovega-sva se pač prej poročila in mi je bilo lažje) ampak mojemu možu pa. Po moje imajo namreč več komplikacij fantje-možje z dvemi priimki kot pa punce. Primer1: moj mož je imel dva priimka (oče+mama), pogoj ko sem zanosila je bil, da bo otrok imel njegov priimek, za katerega se je strinjal (ampak katerega?!). Ja očetovega. In je gospod lepo odšel na upravno enoto, si dal izbrisati mamin priimek in hči je dobila njegovega. Njegova mama pa kao, da si je odpovedal. HALO?! Takrat sem jaz imela še svojega dekliškega, vendar po tisoč in eni komplikaciji z dvemi njegovimi priimki sem tudi jaz vzela samo njegovega. Saj navsezadnje imam isti priimek kot moji otroci. In druga hči ima tudi samo njegovega (logično). Meni osebno je to njamanj komplicirano, saj smo vendar ljudje in nobeden ne pozabi iz katerega gnezda je odletel. Primer 2: Svakinja z istim problemom kot moj mož, se bo ob poroki tudi odločila samo za en priimek (možev!) To sta bila samo dva primera iz naše hiše, kjer smo zadevo rešili na nam najlažji način (mojega moža je to doseglo tako globoko, da sva za otroke izbirala imena z največ 4 črkami). Vsem pa, ki se odločate in dajate otroku po dva priimka vso srečo in pogum, ko se boste soočale s problemi birokratske narave, kajti stvari se zakomplicirajo tam kjer bi pri tem najmanj pričakoval. LP, Pimpa
|
|
|
|