socialna (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

sonce03 -> socialna (5.7.2007 17:53:00)

1.7 sem se zaposlila in kako dolgo se dobivm socialno  pomoč

kaja26 -> RE: socialna (5.7.2007 18:07:35)

mislim da moreš takoj javit da ti jo prekinejo, ker drugače moraš vračat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

metkica1 -> RE: socialna (5.7.2007 18:09:37)

Do takrat, ko še imaš podaljšano. Poglej odločbo, ti piše. Jaz sem še prejemala 3 mesece, potem ko sem bila zaposlena in ti povem, da mi je prav pasalo. Sem zapravljala.

metkica1 -> RE: socialna (5.7.2007 18:10:27)

Nisem nič vračala, mi noben ni reku, borza in socialna nista povezani.

sonce03 -> RE: socialna (5.7.2007 18:25:02)

ja socialna in zavod sta po novem povezana....mi je na zavodu rekla da nič ne rabim hodit javit ker se podatki prenesejo čez noč na socialno....ampak ker še ta mesec nebo plače bi po mojem še morala biti socialna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Twetty -> RE: socialna (5.7.2007 19:40:15)

Ja bo še,mora bit.Pa tud odvisn na kateri socialni si,pr nas v Žalcu morš met res srečo,da se kej pametn zmeniš,pa še tist kar ti pripada kr "pozabjo"povedat.Js delam 4 ure,ostalo mam socialno,plača je vedn ista socialna pa vsak mes 5 eu manjša.Pa kaj lahk?

eya -> RE: socialna (5.7.2007 21:08:06)

Ko se zaposliš, ti pravica zapade, tako da jim sporoči, preden ti nakažejo, ali pa boš mogla kasneje vrnit.

lojzika -> RE: socialna (5.7.2007 21:13:02)

Po novem baje pripada 3 mesece. Do kdaj pa imaš odločbo? Naj bi baje bila neka povezava, ko npr 3 mesece ko izgubiš službo ne dobiš DSP ampak denarno nadomestilo in BAJE ampak res baje naj bi potem dobival oboje. Za enkrat kolikor jih poznam niso nbenga lovili, čeprav se najdejo posamezniki.

Anonimen -> RE: socialna (5.7.2007 22:09:11)

Ko se zaposliš, dobiš še tisti mesec, ker rabiš za potne stroške. Tako sem jaz naredila in mi je sama rekla, da bo za ta mesec, ko sem začela delat kar lepo pustila, da dobim. Je pa fajn, da lepo javiš, ker so vsi lepo povezani.Preverjeno.

hrabra miška -> RE: socialna (5.7.2007 22:42:51)

V roku osmih dni moraš javit na CSD,glede zaposlitve in odvisno od datuma dobiš še tisti mesec nakazano,ker tako nakazujejo za nazaj.Včasih je pa bilo da si imel do konca odločbe še socialno in plačo,žal pa so to ukinli:

Anonimen -> RE: socialna (6.7.2007 0:28:20)

IZVIRNO SPOROČILO: metkica1
Nisem nič vračala, mi noben ni reku, borza in socialna nista povezani.

Že nekaj časa je tako, da RZZ vsak mesec, na prvi delovni dan, pošlje seznam nezaposlenih na CSD (tista imena in priimke, kateri so prejšnji mesec prejemali DSP). Če karkoli ne štima, te pokličejo. In nehajo nakazovat, če nisi na RZZ. Razen v primeru, ko to upravičiš.

Stran: [1]