tinaaja -> RE: Posledice neravne podlage v vozičku (11.8.2007 11:14:18)
|
Nove raziskave so pokazale, da ne samo, da je lupinica precej skodljiva, nasicenost kisika v krvi otroka je precej manjsa zaradi lege, otrok namrec tezje diha. seven, tole je res, samo meni je cerarjeva dala drugacno interpretacijo (sva sodelovali z brino v studiji glede tega) - namrec, da je nevarnost nenadne smrti vecja v lupinici pri dojenckih do 3 mesecev, ker se nimajo ojacanih vratnih misic in jim glava zdrsne na prsi, kar otezuje dihanje in lahko pride do zastoja. je pa res, da je saturacija fuuul nizja, meni je bilo ful grozno med raziskavo, ko ji padla na 70 ali vcasih se pod to. no in sem se zaklela, da moja razen v avtuv lupinici ne bo.. in ker se zarecenega kruha najvec poje .... se lahko podpisem pod post od teje. - v vozicku je bila kriza od prvega dne (jok, jok, jok), ker je bila v kosari utesnjena (sklepam) in pol, ker ni nic ven videla. Pri 2 mesecih jo enkrat dam na vozicek za v trgovino v lupinico in mala da mir [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in tko sva se dober mesec vozickali v lupinici - jaz srecna, da grem na sprehod, mala pa, da vidi okoli. na sreco je nekje po 3 mesecu sprejela sporten del, rahlo dvignjen. P nama je pri 3 mesecih rekla, da se super razvija in da lahko dvignemo vozicek do 45°. Pri 4,5 msecih se v vozicku noce vozit, ce ni v napol sedecem polozaju. Je pa res, da je kar stabilna - no vec bomo zvedeli ta teden, ko gremo na pregled in bomo se malo sprasevali gelde naklona.
|
|
|
|