odzivanje na zvok (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sonček2* -> odzivanje na zvok (5.11.2004 10:51:28)

Zanima me, kako naj bi se mesec dni star dojenček odzival na zvoke. A to pomeni, da se že ful obrne, ko mu s čim ropotaš, a je za to še prezgodi. Men se sicer zdi, da včasih zlo pozorno posluša ko ji kaj govorim, sam da bi se pa kej dost obračala na druge zvoke pa ne.

Sej veste, pač mamica, ki se uči:zmeden:




KIRA -> odzivanje na zvok (5.11.2004 10:57:00)

moja je sicer vse slišala, ker se je ob nenadnem rošpotu tudi prestrašila. ampak odzivati se je začela šele po prvem mesecu. v glavnem je njo zanimiv tvoj glas, zato ji čimveč gruli in ji govori. dokler še nima vida čisto razvitega, te bo prepoznala po glasu...
LP




Dadi -> odzivanje na zvok (5.11.2004 10:58:04)

Mali otročki najbolj poslušajo tiste zvoke ki se jim zdijo znani. In to je mamičin in očkov glas. Obračat za zvokom se začnejo pa malo kasneje. Naša je stara 5 mesecevpa se šele kakšna 2 meseca obrača za zvokom. Prej je pa ful pozorno poslušala.




Annny -> odzivanje na zvok (5.11.2004 11:55:27)

Moja Naja se pri 3 tednih radovedno obrača za zvokom in če ji kdo govori, se obrne proti njemu in ga pozorno opazuje:)




dory -> odzivanje na zvok (5.11.2004 12:18:45)

Tako majhni otroci se odzivajo na zvoke ki jih poznajo...mamin glas je najbolj poznan :) da pa se odzivajo se na kaj drugega pa pomoje pride takrat,ko zacnejo z zanimanjem raziskovati okolico..takrat so firbcni v vseh pogledih...je pa razlicno od vsakega otrocka posebej..kaksni prej kaksni kasneje...nas tamal recimo,ce se zagleda v kaksno stvar,mu niti na pamet ne bo prislo,da pogledal tja kjer mamica vneto zvoni s kaksnim zvonckom...celo pediatrinje ne uposteva...zagleda se v njene blond lase in konec...pa naj ona se tako zvoni okrog njega...ampak slisi pa,to je vemo..samo ponavadi tisto,kar hoce :)




Anonimen -> odzivanje na zvok (5.11.2004 12:30:55)

Enkrat sem bila na obisku pri prijateljici, ko je imela dojenčico staro kakšen mesec in pol. Imela jo je v naročju, mala je napol spala, ko je roleto spustila od vrha do konca s takim treskom, da sem se še jaz usrašila. Mala tudi trznila ni, mene je bilo kar malo strah, da ni kaj s sluhom narobe! Prijateljica ni ničesar opazila, zato sem bila tiho. Danes je ta punčka stara 5 let in nikoli ni bilo nobenega problema s sluhom.




Anja167 -> odzivanje na zvok (5.11.2004 12:58:59)

Naš tudi prvi mesec ni nič reagiral na hipen ropot, je tudi mene že malo skrbelo. Ampak zdaj pa (še preveč ga vse zdrami), pa tudi lepo se pogovarja in že kaka dva tedna tudi pogleda za izvorom zvoka. To zadnje torej pride kasneje. Če se ti zdi, da ostalo sliši, brez panike.




Anonimen -> odzivanje na zvok (5.11.2004 13:43:41)

Ko tole vse skupaj berem, sem tooooook jezna na našo pediatrinjo. Tudi naš mali se prvič v posvetovalnici ni zmenil za tisti zvonček, s katerim mu je peediatrinja zvonila. Je bla zanj dost bolj zanimiva rdeča volna. In diagnoza? MALI NE SLIŠI, NAROČIT SE PRI AVDIOLOGU.:zmeden2:
Sem bila šokirana, zmedena...kako ne sliši, če pa se je že lepo začel odzivat na okolico, sploh name, na atija, na določene zvoke. Sem bla prav zaskrbljena in sem si nabrala cel kup knjig, kaj morjo pri enem mescu otročki znat.... MAlega sem skoz opazovala in zdelo se mi je, da čisto normalno sliši.
No, ker smo imeli napotnico, smo se naročili in bili na pregledu, ko je bil star 4 mesece. Se je tko v vse smeri obračal, kjer je slišal zvok...in diagnoza specializiranega avdiologa...NORMALNO SLIŠI, OBA UŠESKA STA ZDRAVA. Joj sem bla vesela:bravo::bravo::bravo: in sem komaj čakala, da pediatrinji to povem. In sem ji tud pomolila izvide pod nos pred 3 dnevi. Je samo rekla...No, saj ste se pa malo na izlet v Ljubljano peljali. Bi jo tko treščla:grrr:




Anja167 -> odzivanje na zvok (5.11.2004 19:19:24)

Prav res bi jo lahko... :hudicek:




ditka -> odzivanje na zvok (6.11.2004 1:10:12)

Znajo bit pametni tile pediatri,bi jim človk še kej naredu.Pri nama pa v porodnišnici niso mogli zmerit prehodnost sluhovoda(ehochek),tako da smo bli vsi živčni in nismo nič spal od skrbi,dokler nismo prišli domov in je mala trznila,ko nas je naš kuža z lajanjem pozdravil.Drgač pa je moja sončica stara mesec in pol,pa se je že začela obračat za glasom,ropotanjem,....
:kuza::kuza:




Stran: [1]