|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako resiti poletje in odpraviti strah pred m...
5.7.2007 7:44:33   
balaena
Pravkar smo nazaj s prvega letošnjega postanka na morju. Mala je stara 20m in lansko leto je tako rada plavala (s fredovim obrocem), da je nismo iz vode dobili. Od junija do septembra, ko sploh se hodila ni. Letos sva sli spet na tecaj plavanja in itak ves cas o tem govori, plavat plavat.

In pridemo na morje, prva dva dni smo je se nekako slo, ceprav si je v vodi vsakic premislila, da hoce ven, potem pa naslednje 4 sploh ni hotla vec noter. Razlog: tamali z maskami na glavi! Se jih ocitno ful boji in je tam na plazi sedela in jih studirala in za vsakega novega, ki je z masko prisel mi je povedala... Potem pa vcasih se kdo s plavutkami...

Zacel se je pa ta strah, ko so babi zobe popravljali in je, da ne bi kazala skrbin, imela enkrat ko smo prisli k njej tisto zdravnisko masko cez usta. Se je mala ful ustrasla (to je bilo enkrat marca) in zdaj v vsaki knjigi, kjer je kaj podobnega (v eni imamo pokrito muslimanko tudi cez usta), vedno kaze in pravi babi. V drugi knjigi imamo otroke in tauhajo (se potapljajo) in tudi to ji ni bilo najbolj kul.

No, zdaj pa tole z morjem. Najhuje je pa to, da prve besede, ki jih je zjutraj rekla, so bile plavat, plavat. In kadarkoli si jo vprasal, a gremo plavat je rekla JAAA, potem ko pa smo do vode prisli, pa ne. En dan sva sli midve zelo zgodaj zjutraj, ko ni bilo zive duse nikjer in sem ji rekla, da tisti z maskami se spijo, da greva plavat, pa tudi ni upala. Potem, ko sva isti dopoldan na plazi sedeli in res se ni bilo mulcev z maskami je sama rekla, da se spijo, ampak v vodo pa ne.

Zdaj pa ne vem kako se tega lotit? A naj ignoriram, pa bo slo poletje k vragu, al naj jo silim in v vodo mecem, pa se ji bo se bolj zamerilo. Ker problem je v tem, da mala nicesar (kar naredi nanjo vtis) ne pozabi. In sem 100% da se bo naslednjic na morju spomnila mask, tudi ce bomo poskusili tako zrezirat vse skupaj, da bomo sli ob uri, ko ne bo nobene.

Saj dolgorocno vem, da bo slej ko prej minilo, ampak jaz bi zelela, da tudi letos malo plava, ce ze ves cas na to misli. Ce jo kdo vprasa, a si plavala danes, pa rece ja :(

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako resiti poletje in odpraviti strah pr...
5.7.2007 7:52:29   
srki
Ne vem, če bo kak trik uspel, dokler se sama ne bo določila za to, ker očitno je res zelo prestrašena zaradi teh maska. Kaj pa če bi njej dala vsaj plavalna očala gor, da bi videla, da to ni nič takega, če bi seveda hotela.

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.7.2007 7:56:10   
Lenny
Kaj pa, če bi tudi njen nabavili kakšno mini baby masko. Obrni stvar na ful super dogodivščino in vadita v bani v stilu, da je to prav super stvar, kaj vse lahko vidiš pod vodo. Glede na to, da sta hodili na plavalni tečaj, ji ne bo problem potopiti obrazka v vodo. Mogoče pa se bo znebila strahu, če bo tudi ona imela masko in videla, da ni noben bau-bau.

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.7.2007 7:59:21   
balaena
Ja to sem pa pozabila napisat. Sem poskusila tudi s tem predzadnji dan, da sem ji svojo masko pokazala (prej je ni nikoli videla), da so to samo ocala za pod vodo gledat, pa tista guma za na nos, da ne gre voda noter. In vse ponavlja  za mano in gleda, ampak gor si ja pa nisem smela dat, kaj sele njej. Potem sva sli ven, pustili masko tam na tleh in ko sva se vrnili, sem sla jaz v kopalnico, ona po igrace in ko je masko tam zagledala je k meni pritekla, skoraj jokala in kazala, da jo moram takoj pospravit.

Da bi se pa ona potunkala pa tezko verjamem, ker se ful dere, ko ji lase umivamo in ne mara vode cez obraz.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.7.2007 8:15:02   
Lenny
Pri pranju las je tudi naš eno obdobje tulil, v bazenu pa istočasno glavo pod vodo tiščal. Zdaj pa razumi user posted image
Ne vem, kaj bi še bilo za narediti. Morda jo bo minilo, morda se bo navadila sama od sebe. Saj vem, slaba tolažba, ampak ......

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2007 14:18:06   
papica
Tudi mi smo imeli pred kakšnim mesecem podoben problem. Tamala (23 m) je bila z mojo mamo pet dni na morju in sta baje vsak dan plavali in je mama včasih ni mogla niti spraviti iz vode. Za vikend sva prišla še midva z možem in prvi dan ni bilo problemov smo vsi plavali kot nori. Drugi dan pa zgleda, da se je ustrašla valov - na noben način je nismo mogli spravit niti blizu vode, niti na plažo ni več hotela, dva dneva se trudila z njo, potem pa sem jo peljala na sprehod in sva se ustavli na enem delu, kjer je bilo morje zelo mirno. Tamala mi je kar zbežala v vodo in tam norela, na "našo" plažo pa ni več hotela. Kopali smo se lahko samo še tam.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.7.2007 17:58:43   
* Mateja *
Joj, uničeno poletje če ne gre v vodo? A ni tale mal prehuda!
SEj naš tud ne gre več kot do popka, pa kaj, naj dela tisto kar mu paše. Naš ima tudi en par strahov, boji se policijskih, reševalhi in gasilskih siren, prižganih motorjev, sam kaj mu čem, sej jaz se tud kač bojim in zato pač ne hodim zraven njih, niti v zoo.
Tko, da pomoje ne je silit v vodo, očitno je dobila strah, sej jo bo pasalo, naj se pa s kamenčki igra in podobno!!

(odgovor članu papica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

TOP božične risanke in družinski filmi
Preverite seznam najbolj čarobnih, zabavnih ter smešnih božičnih risank in družinskih filmov, ob katerih boste vsaj za n...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?