balaena
|
Pravkar smo nazaj s prvega letošnjega postanka na morju. Mala je stara 20m in lansko leto je tako rada plavala (s fredovim obrocem), da je nismo iz vode dobili. Od junija do septembra, ko sploh se hodila ni. Letos sva sli spet na tecaj plavanja in itak ves cas o tem govori, plavat plavat. In pridemo na morje, prva dva dni smo je se nekako slo, ceprav si je v vodi vsakic premislila, da hoce ven, potem pa naslednje 4 sploh ni hotla vec noter. Razlog: tamali z maskami na glavi! Se jih ocitno ful boji in je tam na plazi sedela in jih studirala in za vsakega novega, ki je z masko prisel mi je povedala... Potem pa vcasih se kdo s plavutkami... Zacel se je pa ta strah, ko so babi zobe popravljali in je, da ne bi kazala skrbin, imela enkrat ko smo prisli k njej tisto zdravnisko masko cez usta. Se je mala ful ustrasla (to je bilo enkrat marca) in zdaj v vsaki knjigi, kjer je kaj podobnega (v eni imamo pokrito muslimanko tudi cez usta), vedno kaze in pravi babi. V drugi knjigi imamo otroke in tauhajo (se potapljajo) in tudi to ji ni bilo najbolj kul. No, zdaj pa tole z morjem. Najhuje je pa to, da prve besede, ki jih je zjutraj rekla, so bile plavat, plavat. In kadarkoli si jo vprasal, a gremo plavat je rekla JAAA, potem ko pa smo do vode prisli, pa ne. En dan sva sli midve zelo zgodaj zjutraj, ko ni bilo zive duse nikjer in sem ji rekla, da tisti z maskami se spijo, da greva plavat, pa tudi ni upala. Potem, ko sva isti dopoldan na plazi sedeli in res se ni bilo mulcev z maskami je sama rekla, da se spijo, ampak v vodo pa ne. Zdaj pa ne vem kako se tega lotit? A naj ignoriram, pa bo slo poletje k vragu, al naj jo silim in v vodo mecem, pa se ji bo se bolj zamerilo. Ker problem je v tem, da mala nicesar (kar naredi nanjo vtis) ne pozabi. In sem 100% da se bo naslednjic na morju spomnila mask, tudi ce bomo poskusili tako zrezirat vse skupaj, da bomo sli ob uri, ko ne bo nobene. Saj dolgorocno vem, da bo slej ko prej minilo, ampak jaz bi zelela, da tudi letos malo plava, ce ze ves cas na to misli. Ce jo kdo vprasa, a si plavala danes, pa rece ja :(
|