Annny -> Problem? (5.11.2004 0:33:30)
|
Drage mamice, spet imam nekaj vprašanj- v zvezi z dojenjem. 1. Moja 3 tedne stara Naja se zadnje dni doji zelo dolgo- prejle sva končali po 2 urah!! Je to normalno? Ona je tak mali uživaček...najprej zelo energično vleče, kasneje pa zapre očke kot bi spala in nekaj sekund pije, nekaj sekund počiva...potem malce zaspi na dojki, nato se v sekundi zbudi, prestrašeno zakrili z rokicami in pije naprej..In tako vedno več kot 1 uro.. Če ji vzamem bradavico (npr. jo fintiram ko zaspi..), se takoj zbudi, se nakremži in 'veeeeee'..dokler ne pridem nazaj.. Sicer jo malce potolažim z božanjem, ampak vedno me gleda s 'tavelikimi' očki, se oblizuje, odpira ustka in išče bradavico okoli sebe...no, in potem vem, da bo spet trajalo in trajalo..:) Po vsem tem dolgem hranjenju in še vmes veliko poliva!! Občutek imam, da ima dovolj in da se je že zdavnaj najedla, ampak ona bi še in še.. V porodnišnici so mi rekli, da se otroci začnejo 'prenažirati', ko je dovolj mleka.. Je to res? Jo moram res kdaj pustiti jokati?- Neka gospa mi je rekla, da otroci, če se vedno potolažijo z dojko, tudi kot odrasli velikokrat iščejo tolažbo v hrani, se redijo, imajo čustvene motnje...Je to res? 2. Hipotetično vprašanje: npr. da bi me ena bradavica zelo bolela...npr. da na njej kak dan ne bi dojila, poleg tega pa si iz nje mleka tudi ne bi izčrpala.. A je možno, da v njej začne nastajati manj mleka, kot v drugi dojki? Je možno, da mleko v eni dojki presahne, v drugi pa ne? (mogoče malo čudno vpr., ampak vseeno..:)-).. Lahko noč in lepe sanje:rozica:
|
|
|
|