|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pogovarjanje z otroci
4.11.2004 22:36:45   
lea6
Imam problemček oz. že postaja resna zadeva. Pikec bo star 14 mesecev in že zelo veliko čeblja. Od vsake besede reče prvi dve črki, sicer pa cca. 18 kratkih besed, mama, auto, to, bum, ne, primi(pimi), ...
Čuva ga tašča. Z njim se pogovarja otročje, kar me zelo moti. Npr. papaj, ajaj, pusti (puci) to,...
Ko slišim te besede, postanem besna, vendar se vzdržim da ji nič ne rečem, ker sem jo parkrat opozorila in mislim, da ji ni bilo prav. Kaj naj storim, saj gre za mojega otročka, atiju pa nočem rečt, da naj ji reče, ker jo itak večkrat upozori (upam). Sicer z njo nimam problemov, ta izgovorjava besed pa me zelo moti. Ste imele iste težave? Čakam odgovore!

pa-pa, Lea
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pogovarjanje z otroci
4.11.2004 22:54:56   
Mel
Oh tašče...
Tud moja ogovarja malega.. greva tata... a ne kok je tete... pol pa jaz rečem, ja saj to pa še jaz ne vem kaj pomeni, kako bo le marcel. Za pop... Pol se pa sama sebe popravi. Pa tud reče: dej papaj. Joj, mi grejo kar kocine pokonc. Jaz pa rečem: Jej,jej... Tko, da kar dojame.
Nasvet... nisem pametna. Naj tvojo taščo opozori ati, (ker praviš, da upaš.. torej ni sigurno). Samo ti starejši so tolk navajeni, da se sploh ne slišijo in se spozabijo.
ma, ja sej bo minilo, ko bo mali govoril cele besede.. takrat bomo pa že pozabili, a ne?

pa-pa

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
4.11.2004 23:44:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lea6)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 0:00:43   
mala Zala
Se strinjam z Bagi.

Saj se je verjetno tvoja taščica tudi s tvojim možem tako pogovarjala, pa verjetno zdaj je in ne papa, pa z avtom se vozi in ne z brrrr,...

Saj nočem biti pametna, če te moti le razčisti, sam - ne vem no,...

Pa brez zamere:kuza:! LP!

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 0:36:58   
kimi
ja otroci kaj hitro poberejo popačenke,sem brala da se je treba z otrokom pogovarjat kot z odraslo osebo

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 8:31:53   
Anonimen
Ja, kimi, tudi jaz sem to brala, pa po mojem to ni najbolj nujna stvar v življenju. Res se je še vsak naučil normalno govoriti, torej po mojem mnenju ni treba preveč komplicirat.
Verjamem, da na gredo tašče včasih na živce, ampak malo pa lahko upoštevamo, da imajo vnukce nadvse rade in bi jim rade dale nekaj svojega. Včasih je treba malo zobe stisnit, če ni preveč hudo.
Pri nas je oči kompliciral, da se je treba z malim pogovarjat, kot bi bil odrasel. Ampak meni se je to zdelo preveč grobo. Tako smo našli kompromis, malo tako malo drugače.

(odgovor članu lea6)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 9:06:27   
ana b
Zdravo!
Z otroci se lahko pogovarjaš po otročje, kot je ajaj, papaj, itd. Ni pa v redu, da govoriš tako kot on npr. če otrok reče avtu, ato, mi ne smemo ponavljati za njim, ker on sam sebe sliši, da je rekel avto in ga to lahko zmede. To sem nekje prebrala, točno kje pa ne vem. Lep pozdrav.

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 9:10:27   
anaj
kOT VZGOJITELJICA ODSVETUJEM OTROŠKO GOVORICO. TODA KOT MAMA JO TUDI JAZ UPORABLJAM. PA SAJ SO SE STARŠI TUDI S TEBOJ NAJBRŽ TAKO POGOVARJALI. VAŽNO JE, DA TI GOVORIŠ ODRASLO PA BO OTROK SPOZNAV OBE PLATI GOVORA.


:kuza:

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 9:28:42   
BARBARA R.
Napisala bom svoje mnenje,ker nimam časa brati ostalih nasvetov.
Jaz sem svojim staršem in moževim že pred porodom dala vedeti,da se bo z otrokom pogovarjalo normalno po človeško.Ne morem reči da to 100% uspeva,smo pa na pravi poti.
Enostavno jim razloži,da se bo otrok težje naučil govoriti,oziroma bo težje razumev kaj se mu govori.Saj to je nekako tako,kot da bi se mi učili hkrati nemško in angleško.Pač dva jezika.Poleg tega popačenke rade ostanejo in kasneje se bodo ostali otroci na ta račun ali norčevali ali pa se sploh ne bo tako enostavno sporazumel z njimi.

Jaz dobim kar kurjo polt ko slišim v enem stavku: gremo papcat,boš ama ama.Ja prosim lepo,saj smo ljudje!
Ravno tako ne uporabljam pomanjševalnic,s čimer pa se moževi starši ne strinjajo češ,da nima otrok roke pač pa rokico.

Tako,vsak po svoje. :) Želim ti uspešno komuniciranje s taščo!!!!!!!!!!!!!! :)

:muca:

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 9:48:02   
Anonimen
Vau, saj res, kaj pa če bi jim namesto papcat res govorili essen, pa namesto čičat, sitzen, a ne bi bilo hecno? Spotoma bi znali še nemško.

(odgovor članu lea6)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 10:11:43   
kofetek2010
Menim, da je potrebno pogovor z otrokom prilagajat njegovi starosti, npr. če boš čisto majhnemu naredila aaaaaaaaaaaaa in zraven na široko odprla usta, bo prej razumel, kot če mu boš rekla:"na široko odpri usta", naš bo kmalu star 8 let, skoraj do petega leta je imel rahlo "deformacijo", saj ni izgovarjal črke K, G in je bila Kungota = Tundota (če sem ga malo pohecala in sem mu rekla: "Tundota?", mi je on odgovoril: "Ne Tundota, Tundota", kar pomeni, da je on v glavi vedel kako je pravilno, a enostavno mu ni šlo z jezika, on ni bil Gal ampak Dal, potem pa se mu je na enkrat odprlo... in še danes se spominja kako hecno je bilo, ko je bil majhen... :)-Če tu pa tam uporabiš kakšno pomanjševalnico menim, da s tvojim otrokom ne bo nič narobe in da se bo razvil v čisto normalnega (roka - rokica). Ljubkujte svoje male otročičke, ker prehitro zrastejo in se ne pustijo več tolk crklat!:duda::duda::duda:

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 10:15:29   
Anonimen
Ja, jana73, se strinjam s tabo. Kako moraš taki lepi stvarici, kot je mala rokica, reči roka.

(odgovor članu lea6)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 10:36:13   
L&F&B
Moje mnenje.
Mislim, da ni bistveno, kako se tašča pogovarja z vnučkom, ko ga pazi. Glavno, da ga ima rada in lepo skrbi zanj. Malo osebne svobode pa ji tudi moraš dopustiti, da se pač imata po svoje tisti čas, ki ga preživita skupaj. Zato ne bo otrok nič prikrajšan. Ti pa pač doma govori z njim, kot odraslim.
Lp

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 10:50:41   
malika
Mi se z našim pogovarjamo normalno, ampak on gre ajat, in papat(ali am am-kot sam pove), in obiski gredo pa pa, prav tako gre ati pa pa v službo,...Pa se mi to zdi čisto ok.

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 12:27:43   
Abby
Moja tašča se tudi z mojo hčerko pogovarja v neki čudni latovščini, to pa zato, ker ji je v tridesetih letih uspelo pozabiti hrvaško, ne pa se tudi naučiti slovensko. Jaz je praktično ne razmem, čeprav razumem pogovorno hrvaščino, mala se pa kar nekako sporazumeva z njo. Na srečo pa se vidita samo 1x na mesec, tako da večje škode ni.

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 12:58:52   
filipinka
Tudi mi uporabljamo take srčkane besede za dojenčke-POPAČENK PA NE!!! Čeprav sem iz poklica, kjer se ukvarjam z otroci, mi je všeč če dojenčku rečeš-Zdaj bova papala ale Greva pa-pa!!! Prav govoriti, se bo zaradi tega, sigurno naučil!
V.

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 14:22:36   
limaš
Tudi jaz se pridružujem mnenju, da ni nič narobe če babica malo popači določene besede, sicer bo pa to trajalo mogoče prve tri do štiri leta potem pa bo tako kot vsi celo življenje govoril "normalno"...Naj imajo vsaj to kratko obdobje otročje tako kot mora biti otročje, ker že tko prehitro mine. Katera pa nebi zopet bila mamina pikica, kaj ni to najlepše biti otrok9nebesa....
Aja, Splišni, a si prebrala knjigo Očkov kotiček, tam je Damijan opisal kako so svojega pikca učili še angleščine, na tak način seveda kot si ti napisala za nemščino...;)

(odgovor članu lea6)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Pogovarjanje z otroci
5.11.2004 14:29:38   
Anonimen
Ne, saj vem, da se otroka mimogrede (no ja, s trudom, seveda)lahko nauči še tujega jezika. Meni se samo tako smešni zdita besedi sitzen in essen namesto čičat in papat.

(odgovor članu lea6)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Ime
Ela123

Ali vam je všeč ime Danijela?

Da (24%)

Ne (76%)


Število vseh glasov: 345

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!