prvič (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

sju -> prvič (4.7.2007 11:22:10)

mam namen začeti z uvajanjem gh...stari smo 5 mesecev
pa me zanima kako ste ve začele

ali samo v času kosila (torej en obrok dodaš)
ali dodaš za malico, pa potem za kosilo, pa še enkrat obrok popoldne??

ali kako?...upam da nisem zakomplicirano vprašala :):)

Hvala!!!!

malanja -> RE: prvič (4.7.2007 11:35:41)

če boš dala prvič gh ga daj dopoldan in to sadje.najboljše da začneš z jabolkom

Natali07 -> RE: prvič (4.7.2007 11:58:16)

Jaz sem začela uvajat gh pri 6 mesecih - to soboto. Dajem mu dopoldanski obrok. Prvič je jedel bučke in prvi dan dve žlički pa so bila usta zaprta. Drugi, tretji in četrti dan je pa pojedel vse kar sem mu pripravila - več kot 100ml. Danes je jedel pa kolerabico in je tudi vso pojedel. Mi pač uvajamo po 4 dni eno živilo zaradi alergije in najprej zelenjavo. Jo pa očitno zelo obožuje in po obroku še zelo malo popije mleka, bomo hitro zamenjali mleko za en obrok gh. Drugače se še polno dojiva. 

sju -> RE: prvič (4.7.2007 12:01:04)

aha,,,torej ostale obroke se še dojita?

Kaj pa krompir?

sju -> RE: prvič (4.7.2007 12:01:36)

aja...še to ...kako potem z ostalimi obroki...kaj se da in kdaj??

Hvala!:)

Natali07 -> RE: prvič (4.7.2007 13:27:18)

Midva imava ostale obroke dojenje. Zvečer mu poizkušam dati riževe kosmiče od Millupe- brez mleka, glutena in sladkorja, ter jih zmešam s svojim ali prilagojenim mlekom (mi moramo allernovo) ampak za enkrat mi še ni nič pojedel. Jaz bom riževe kosmiče poizkušala zvečer, drugače pa probala v dopoldanskem času z zelenjavo in kasneje s sadjem preiti na cel obrok, kasneje ko bo pojedel za cel obrok pa še v popoldanskem času. Zjutraj ko se zbuodi in okoli 13:00 pa zvečer bo pa še vedno mleko. Tako nekatere prakticirajo in jim malčki lepo jejo.
Nam so priporočili, da uvajamo novo hrano zjutaj če pride slučajno do kake reakcije.

Naja30 -> RE: prvič (4.7.2007 21:35:31)

Najprej sem ji dala sok od korenčka (nariban korenček sem stisnila preko gaze), potem sok jabolka, potem pa to oboje kuhano.
Ko bosta na celem obroku GH, mu pr vsakem obroku ponudi tudi tekočino, da ne bo trd kakec ali celo zaprtje. Vsaj pri nas smo se temu uspešno izognili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

kaya2007 -> RE: prvič (9.7.2007 18:11:02)

a ko začneš uvajat GH in otrok še ne sedi sam, se že uporabljajo stolčki za hranjenje ali kako to naredite?

Natali07 -> RE: prvič (10.7.2007 9:33:52)

mi uporabljamo kar sedenje v naročju - po navodilih fizoterapevtke dokler ne bo samostojno sedel

Naja30 -> RE: prvič (10.7.2007 10:41:02)

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

a ko začneš uvajat GH in otrok še ne sedi sam, se že uporabljajo stolčki za hranjenje ali kako to naredite?

Mi pa smo uporabljali lupinico. Zdaj pa smo ravno v fazi kupovanja stolčka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]