Ležalnik - da ali ne? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Brbs -> Ležalnik - da ali ne? (3.7.2007 22:29:13)

Kakšno mnenje imate o ležalniku za dojenčke/otroke? Naš mali je skozi dan kar nekaj notri, saj ga fajn "masira", pa v njem je malo dvignjen in lahko gleda okoli (leži nerad, ker ne vidi dobro), prav tako ga v ležalniku prenašam sem in tja, ko se premikam po stanovanju...
vendar me vseeno skrbi, ko v njem ni čisto raven, hrbtenica je malo zvita, ali moram omejit ležanje? star je 3 mesece, v ležalniku ni bil samo prvi mesec.




eya -> RE: Ležalnik - da ali ne? (3.7.2007 22:31:50)

Ja, jaz bi na tvojem mestu ga imela čimmanj v ležalniku, sploh spi naj ne v nejmu, ampak v posteljici. Ko leži, mu daj raje kako igračo obesi nad njim ali pa igralni lok.




taška30 -> RE: Ležalnik - da ali ne? (3.7.2007 22:58:45)

Jaz se strinjam, da ni fajn, da je večino časa v ležalniku (sploh spanje), drugače se mi pa ne zdi tako slab. Se mi zdi, da hrbtenica ni nič bolj upognjena kot v lupinici al pa v naročju al pa v teh tako opevanih slingih in rutah.
Ne vem, zakaj bi moral otrok ležati povsem na trdnem in ravnem - bi bila vesela, če bi mi en to razložil.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Brbs -> RE: Ležalnik - da ali ne? (4.7.2007 8:35:09)

ja saj zaradi te upognjenosti tudi lupinica ni priporočljiva za daljši čas.

ležalnik je res praktična rešitev za odložit otroka, kjer lahko nekaj časa leži in gleda okoli sebe, poleg tega, da ga lahko premikam sem in tja z njim. V ležečem položaju pride jok zelo hitro, tudi če ima nad seboj npr. vrtiljak z igračami. Potem pa ostane opcija le še na rokah.....





ancka1 -> RE: Ležalnik - da ali ne? (4.7.2007 9:52:58)

Jaz ga imam tudi kar dostikrat v ležalniku. Je sam full rad notri. Včasih ga dam v "igralni center", da bi tam zaspal (ravna podlaga), pa mu ni všeč. V ležalniku se pa dobro počuti in tudi hitro zaspi. Ampak se mi podlaga ne zdi tako zelo kritična, je kar ravna in čvrsta. No, tudi ne pretiravam z ležalnikom, da ne bo pomote.
Sem pa malo manj zaskrbljena, ker sem zadnjič pediatra vprašala, če dam lahko našega malčka že v športni del vozička, se namreč popolnoma iztegne. Pa mi je pritrdil in celo sam rekel, da ni nič naroče, če hrbtišče tudi malo dvignem, da bo videl ven. To je pa potem skoraj tako kot ležalnik. Imam pa priznanega pediatra in mu zaupam. Za moje pojme se lupinica in ležalnik niti približno ne moreta primerjati; v lupinici je res ves sključen.
A ja, naš pikec je pa star dobra dva meseca.

LP




Naja30 -> RE: Ležalnik - da ali ne? (4.7.2007 16:12:32)

Verjetno je odvisno, kakšen ležalnik imaš. Mi imamo tako velikega, da se je v prvih 3m tamala kar izgubila noter in čisto je bila zgrbljena. To pa ni dobro. Sem jo raje imela v lupinici.




Liona -> RE: Ležalnik - da ali ne? (4.7.2007 17:53:25)

Meni je patronažna rekla, da naj bo čim manj v ležalniku. Pa sem imela takega z vibro. Ga je oboževal. Potem pa sem od kolegice vzela takega, ki se mu naslonjalo čisto spusti in otrok praktično leži. Kljub temu pa je v njem max 2 uri dnevno. Več časa ga imam v torbi za nošenje v kateri čez dan tudi spi.




bibi -> RE: Ležalnik - da ali ne? (4.7.2007 18:04:21)

Jaz sem si sposodila 2 ležalnika (1 za doma in 1 za pri babici) in je samo 1 krat bil notri in nič več, mu sploh ni všeč! Zato ga pa prenašamo na rokah![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Brbs -> RE: Ležalnik - da ali ne? (4.7.2007 18:04:41)

no, danes mi je fizioterapevtka rekla, da ni problema, če je v ležalniku, da tam ni tako skrčen kot npr. v lupinici, ki je res samo za prevoze. Naj pa vseeno pazim, da ima tudi v ležalniku čim bolj ravno hrbtišče.
LP




Naja30 -> RE: Ležalnik - da ali ne? (4.7.2007 21:20:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Brbs

no, danes mi je fizioterapevtka rekla, da ni problema, če je v ležalniku, da tam ni tako skrčen kot npr. v lupinici, ki je res samo za prevoze. Naj pa vseeno pazim, da ima tudi v ležalniku čim bolj ravno hrbtišče.
LP


No, meni je pa P rekla ravno obratno - da je bolje da je v lupinici, ker je to naravna drža [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] še iz maternice. Kar po občutku se ravnaj, očitno ni enotnega mnenja.




frufru -> RE: Ležalnik - da ali ne? (4.7.2007 23:36:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

IZVIRNO SPOROČILO: Brbs

no, danes mi je fizioterapevtka rekla, da ni problema, če je v ležalniku, da tam ni tako skrčen kot npr. v lupinici, ki je res samo za prevoze. Naj pa vseeno pazim, da ima tudi v ležalniku čim bolj ravno hrbtišče.
LP


No, meni je pa P rekla ravno obratno - da je bolje da je v lupinici, ker je to naravna drža [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  še iz maternice. Kar po občutku se ravnaj, očitno ni enotnega mnenja.
Enako. Mi smo do nedavnega kar lupinco prakticiral. Drugače je bil pa mali kar na tleh v igralnem centru al pa v posteljici.




trinityslo -> RE: Ležalnik - da ali ne? (6.7.2007 12:43:13)

Zakaj pa ne bi imeli malega raje na tleh? Sploh zdaj cez poletje to res ni problem. Lepo mehko dekico na tla, al pa igralni center in bo po moejm ful zadovolen, saj nasi so bili. Spanje pa definitnivno v posteljici. Saj malcki ko zaspijo spijo trdno in jih res ni problem prestaviti iz lezalnika ali lupinice v posteljico. Drugace pa poznam marsikatero mamico ki je kar dosti uporabljala lezlnik (takega bol poloznega) in so otrocicki vsi vredu.




Brbs -> RE: Ležalnik - da ali ne? (13.7.2007 22:50:43)

ooo, saj bi ga imela na tleh, prav rada, če ne bi bilo zelo hitro dretja...imam ga, kolikor se pač da, ampak žal ne ves čas.




Anonimen -> RE: Ležalnik - da ali ne? (14.7.2007 22:06:03)

tudi mi prakticiramo ležalnik in moram reči da kar veliko. za jajčko so mi že v bolnišnici odsvetovali, ker naj bi bila res samo za prevoz in je najbolje da je čim manj v njej. ležalnik pa je patronažna videla pa ni nič posebej rekla.




Stran: [1]