ronja -> RE: Oh, te igrice (3.7.2007 17:15:17)
|
Hm, če to ves čas počne, je vsekakor zasvojen. Vendar ti težko kaj narediš, dokler tega sam ne uvidi... Vsi kdaj delamo kaj drugega, kadar se nam ne da tistega, kar bi morali, vendar pa odgovorni odrasli ljudje nekak uvidimo, kdaj je pa skrajno čas, da se spokamo in naredimo, kar je treba... ko se je moj lubi recimo učil za izpite oz. pisal seminarje in se mu to seveda ni dalo, je tudi nabijal igrice (ki jih sicer nikoli), ampak ko je pa ugotovil, da tako nikamor ne pride, je lepo šel in zbrisal igrico iz računala... Sam, jaz mu nisem nič težila, ker še zdaleč ni bilo karkoli kritičnega. Samo za to moraš bit kolikortoliko odrasel in zrel in samokritičen, nič od tega pa se mi ne zdi, da bi tvoj dragi posedoval... Ne vem, kako se spopasti z zasvojenostjo - probaj mu postavit izziv, ko bo rekel, da ni zasvojen, mu reci, naj ti dokaže in 1 teden ali mesec ali kolikor se bosta pač zmenila, ne takne igric! Naj sploh ne prižge računala... Če zdrži, bo itak začel gledat malo okoli , kaj se še drugega dogaja poleg igric v njegovem življenju. če ne zdrži, pa naj gre nekam po pomoč...
|
|
|
|