Anonimen -> RE: mesečni stroški - voda,elektrika,... (4.7.2007 17:59:13)
|
Jaz sem ugotovila, da imam zdaj, ko sem v hiši, manj stroškov, kakor sem jih imela prej, ko sem bila v bloku. Prej sem morala plačevati čistilko skupnih prostorov, elektriko skupnih prostorov, hišnika, rezervni sklad, plinovod, kabelsko televizijo, urejanje okolice bloka, računovodkinjo, ki je vse to obračunavala in še kaj. Sedaj imam dejansko samo osnove. Položnica za elektriko okrog 50€ (za 150 m2 hiše ter vse, kar spada k delu na parceli), voda okrog 10€ (pa še ogromno vrta zalivamo in avtomobile peremo), 13€ telefona (naročnina in pomotoma kakšen klic, Telekom) ter DUO paket pri Siolu (čakam na poračun, koliko to sploh bo - prej smo "pomotoma" plačevali TRIO po 38€). Aja, pa še 4€ za smeti - pa imamo svojo kanto, za katero se mi ni treba z nikomer kregati, koliko dam vanjo in kdaj (kakor prej v bloku, ko se je vedno našel kdo, ki je kričal, da zakaj pa on enako plačuje, čeprav imam jaz 5x več smeti - kreten). Skratka - cca. 100€. Je pa res, da je tudi 1x letno kurilno olje cca. 750€. No, potem je pa še najemnina (ena povprečna plača), dva mobitela (okrog 300€), bencin okrog 600€ (všteti službeni stroški cca. 20€ dnevno), avto 500€, pa Mercator ali Spar ali Petrol ali karkoli pač že najmanj 20€ na dan (vključno z mojo malico za nočno službo, cigareti itd.), pa najmanj 2x mesečno večji nakup v Sparu cca. 100€, pa... kaj pa jaz vem... saj je verjetno še kaj...
|
|
|
|