Dopust porabiti do ... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

anja80 -> Dopust porabiti do ... (3.7.2007 8:00:30)

Vprašanje za tiste, ki delate v vzgoji in izobraževanju:
Letos imam 30 dni dopusta. Ker sem še na porodniški, ki se mi izteče 02. 09. ,dopusta  ne morem izrabiti v poletnih mesecih. Septembra ga bom strnjeno koristila 10 dni, torej mi ga ostane še 20 dni, ki ga bom koristila v šolskih počitnicah čez leto oz. ob praznikih.
delodajalec mi je rekel, da v šolah in vrtcih stari dopust lahko koristimo do 31.08., ko je konec šolskega leta in ne več do 30. 06. kot je bilo prej.
A mi lahko katera pove, če je to res oz.če kje tudi delajo tako oz. poznate tak primer.
Hvala in lp.

orhideja75 -> RE: Dopust porabiti do ... (3.7.2007 8:16:49)

če je letošnji dopust, ga lahko koristiš celo leto, če pa je lanski dopust ga je bilo potrebno izkoristiti do 30.06.
drugih sprememb nisem zasledila.

bskrle -> RE: Dopust porabiti do ... (3.7.2007 11:06:14)

Glede na določbe 125. člena ZOFVI in 163. člena ZDR, ter glede na okrožnico Ministrva za šolstvo in šport iz leta 2003 (št. 121-33/2004- predpisi se od takrat niso spremenili), ste v letošnjem letu upravičeni do koriščenja .... dni letnega dopusta, ki jih glede na vaše navedbe še niste uspeli izkoristiti. Delodajalec vam koriščenje mora omogočiti. V nasprotnem primeru se lahko obrnete tudi na delovno inšpekcijo, saj so za kršitve delovnopravnih določb o dopustu delavca določene visoke denarne kazni.
.
Meni so na pravni pisarni Sviz takole odgovorili.

Skratka stari dopust v šolstvu koristiš do 30. 8., lahko ga pa preneseš v trajanju nad 14 dni v naslednje leto. Učitelji praviloma koristimo dopust med počitnicami, ni pa to edina možnost. Obrni se na SVIZ!
Mislim, da je grožnja z delovno inšpekcijo na mestu, saj le tako ravnatelji ravnajo popredpisih.

Stran: [1]