kako prenehati dojiti? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


pikecpokec -> kako prenehati dojiti? (2.7.2007 20:02:46)

Pozdravljene!
Spez imam problem. Moj mali bo čez 2 dni star 5 mesecev. prev tri mesece sem imela stalno probleme z zamašenimi mlečnimi vodi (vsak teden, včasih celo na par dni). Poskusila sem res čisto vse (vroči obkladki, vroč tuš, obkladki iz švedske grenčice, po dojenju mrzli obkladki, zeljni listi,...). No, zadeva se je umirila, sedaj pa je spet izbruhnilo: 40 vročine, boleča dojka. Ni mastitis, ker dojka ni trda in otečena, samo boli. enkrat sem že dobila antibiotike, ampak niso pomagali (itak, če pa ni bil mastitis-to sem razložila zdravnici, ampak ni zaleglo).
No, sedaj pa k vprašanju: malega bi zelo rada odstavila. res bi ga še srčno rada dojila, ampak ne za ceno mojega zdravja. ker imeti 40 vročine ni hec. mali je začel jesti GH (zaenkrat 1 obrok dnevno)-že kakšen mesec. mislim da počasi lahko preideva na še kakšen obrok, ne? samo skrbi pa me, kaj naj naredim da bo mleka manj. ker namreč proizvajam enormne količine mleka. a ima katera kakšne izkušnje s tem? ful me je strah da se mi boji spet zamašili vodi če ne bom redno praznila dojk.

se opravičujem ker sem toliko zabluzila, ampak res ne vem kaj storiti.




Putka -> RE: kako prenehati dojiti? (2.7.2007 20:59:30)

Če boš dojke praznila, se bo mleko delalo. Ko sem jaz starejšo odstavila (pri 18 mesecih) je trajalo ene 8-9 dni, da se je mleko ustavilo. Bolelo me je svinjsko, sem jokala ampak niti kapljice nisem stisnila. Tako mi je bilo rečeno.

Vročina je znak infekcije, saj ni nujno da je mlečni vod na zunanji strani dojke zamašen, lahko je kje bolj notri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Žal ti ne znam odgovoriti, škoda za tole bolečo izkušnjo.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.7.2007 21:12:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




lolipop -> RE: kako prenehati dojiti? (3.7.2007 7:46:43)

Lahko ti povem, kako je potekalo pri meni. Šla sem sama na dopust, 3 dni sem si stiskala zjutraj in zvečer (sva pa že stara več 16 mesecev, tako da ni več mleka na pretek), četrti dan si zjutraj nisem nič stisnila, češ saj bo zvečer spet pil, in je kar naenkrat "usahnilo". Ne moreš verjet! Naslednji dan ni bilo nič in tamal je bil tečen na kvadrat. Sem že mislila, da je to konec najinega dojenja, pa je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] mali toliko časa vsilil vame in vlekel, da se je po dveh dnevih mleko spet začelo.

Moj nasvet je, da vseeno stiskaj. Saj ti ne boš mogla nikoli toliko stisnit, kolikor lahko tamali ven zvleče in se bo počasi nehalo. Sem slišala tudi za neke tablete, ki ti ustavijo mleko. Vprašaj ginekologinjo.




bibi -> RE: kako prenehati dojiti? (3.7.2007 11:57:07)

Jaz sem imela podoben primer. Šla sem k moji ginekologinji in mi je predpisala tabletke Bromegron (upam da sem pravilno napisala) in ti izsuši mleko! Jza sem ga tudi imela dosti, zato je trajalo kakih 14 dni. Prvi dan sem si pa še stisnila, ker sem imela ful trde in me je bolelo, no naslednji dan so pa kar usahnile!

Lp!




pikecpokec -> RE: kako prenehati dojiti? (10.7.2007 9:27:46)

Evo, poročam kako sem opravila: Prejšnji teden sem šla k zdravniku in sem dobila antibiotike da se mi je vnetje pozdravilo. omenila sem da bi rada nehala dojiti, pa mi je dala tablete Bromergon. Tako da sem se odločila, da mi je trenutno cilj da se pozdravim, potem pa začnem počasi zmanjševati število podojev (zaenkrat se dojiva še 5X na dan), imava pa že 2 obroka GH - kosilo in večerjo. zdaj mu bom začela za zajtrk devati Novalac, kar pomeni, da se bomo dojili samo še 4X dnevno. Potem bom pa začela jemati tablete. Ker ko jih začneš enkrat jemati, potem ne smeš več dojiti. A se vam zdi to dobra ideja? Se mi zdi da bi bilo preveč drastično če bi iz 5 podojev na dan kar naenkrat nehala dojiti.
Srce se mi trga ker bi RES rada dojila (mali je en tak zizl, da bi kar naprej na joški visel), ampak me tale vnetja kar naprej res zdelujejo.

No, samo toliko da sem sporočila!
LP




SPOKEC -> RE: kako prenehati dojiti? (10.7.2007 14:08:24)

tudi jaz sem imela enake probleme. moja pikica bo stara 5 mesecev in se še vedno dojiva. probaj s svežim zeljem. jaz sem si dajala obhladke svežega zelja na dojko in je vnetje izginilo. zdaj pa se še normalno polno dojiva in mi ni žal, da sem toliko prestala. tudi pri meni je bilo zelo hudo in sem bila že čisto obupana. a sem vseeno stisnila zobe. probaj z zeljem. otrok naj čimvečkrat ziza na tej dojki in verjemi, stanje se bo izboljšalo




Stran: [1]