Anonimen -> RE: Riževe testenine (3.7.2007 12:32:32)
|
Rezanci z rakci in gobami: 400 g rakcev 50 g suhih mavrahov 4 stroki česna čili 200 g sladkornega graha 200g šampinjonov 1 pločevinka mini koruzice v strožih 100 g tofuja 15 svežega ingverja 4 žlice sezamovega olja 3 žlice sojine omake sol, poper riževe rezance RAkce oplakneš v mrzli vodi in odcediš. Mvrahe preliješ z vročo vodo in v njej namakaš 15 minut. Nato jih odcediš, splahneš. Razpoloviš česen, sladkorni grah očistiš in opereš, prav tako šampijaone. LE-te razrežeš. koruzice odcediš in jih po dolžini razrežeš na 4 dele. tofu razrežeš na kockice, nastrgaš ingver. V ogretem voku najprej pražiš grah, šampinjone, česen in mavrahe (2 minuti). Zelenjavo razporediš ob rob voka, v sredino pa daš koruzico, rakce in tofu. Pražiš 1 minuto in premešaš vmes. Dodaš sojino omako, ingver, čili, soliš popraš, mešaš. Rezance pripraviš po navodilih primešaš zgornje in dober tek! Kakšen sladko-kisli piščanec si mislila?
|
|
|
|