Riževe testenine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Strawberrie Cherrie -> Riževe testenine (2.7.2007 18:17:18)

Jutri bi delala nekaj z riževimi rezanci. Kakšno kitajsko omako? Recimo s škampi, piščancem?? Kakšno papriko?
Ideje na plan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




soncece24 -> RE: Riževe testenine (2.7.2007 19:10:02)

Jaz ponavadi naredim sladko-kislo omakico. Piščančje meso popražim na čebuli, dodam zeleno papriko, ananas iz konzerve in malo ananasovega soka iz konzerve (kompot), solim, popram po potrebi, zraven pa spacan riž ali riževe rezance in zeleno solato ali pa, če imam kitajsko zelje, kalčke in paradižnik v solati.




Anonimen -> RE: Riževe testenine (2.7.2007 19:13:14)

O madonca, tole bomo pa poskusili.Sigurno je dobro.Hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Riževe testenine (2.7.2007 19:20:00)

SONCE HVALA [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anonimen -> RE: Riževe testenine (2.7.2007 21:09:17)

JAz sem zadnjič kupila knižico receptov za Vok in je ful teh z riževimi rezanci. KAj te bolja zanima? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

- belo zelje s svežim Ananasom
- sladko-kisla zelenjava z ananasom in ingverjem
- zelenjava iz voka s saldkim grahom
- zelenjava iz voka s cvetačo
- zelenjavna ponev z mini koruznimi storži
- riževi rezanci s porom in arašidi
- rezanci s 4 vrstami gob
- rezanci z ohravtom in gobami
-  rezanci z rakci in gobami
- kozice z rezanci in porom
- rezanci z morskimi sadeži
- medaljoni morskega vraga z rezanci in gobami
- zelenjavni piščanes z rezanci

To zgoraj so vse riževi rezanci, potem pa še imaš ogromno jajčnih rezancev




Strawberrie Cherrie -> RE: Riževe testenine (3.7.2007 11:37:16)

Rezanci z rakci in gobami
Pa sladko kisli piščanec
Prosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Riževe testenine (3.7.2007 12:32:32)

Rezanci z rakci in gobami:

400 g rakcev
50 g suhih mavrahov
4 stroki česna
čili
200 g sladkornega graha
200g šampinjonov
1 pločevinka mini koruzice v strožih
100 g tofuja
15 svežega ingverja
4 žlice sezamovega olja
3 žlice sojine omake
sol, poper
riževe rezance

RAkce oplakneš v mrzli vodi in odcediš. Mvrahe preliješ z vročo vodo in v njej namakaš 15 minut. Nato jih odcediš, splahneš.

Razpoloviš česen, sladkorni grah očistiš in opereš, prav tako šampijaone. LE-te razrežeš. koruzice odcediš in jih po dolžini razrežeš na 4 dele. tofu razrežeš na kockice, nastrgaš ingver.

V ogretem voku najprej pražiš grah, šampinjone, česen in mavrahe (2 minuti). Zelenjavo razporediš ob rob voka, v sredino pa daš koruzico, rakce in tofu. Pražiš 1 minuto in premešaš vmes.

Dodaš sojino omako, ingver, čili, soliš popraš, mešaš.

Rezance pripraviš po navodilih primešaš zgornje in dober tek!


Kakšen sladko-kisli piščanec si mislila?




Strawberrie Cherrie -> RE: Riževe testenine (4.7.2007 8:48:10)

Paštetka, hvala za drugič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Sladko-kislega piščanca sem pa naredila takole:
Popražila sem v voku eno čebulo (na arašidovem olju), eno zeleno papriko in piščanca. Dodala sem bambusove vršičke, proti koncu še ananas, fajn zalila z ananasovim sokom, potem sem pa v Mercatorju med kitajsko hrano ujagala sweet&sour omakico, tako čist mejčkeno, dodala malo sojine omake in riževe testenine. Bilo je za PRSTE POLIZAT!




maca24 -> RE: Riževe testenine (4.7.2007 18:00:48)

Jaz bi pa imela recept: zelenjavni piščanec z rezanci.




Anonimen -> RE: Riževe testenine (5.7.2007 8:49:57)

Zelenjavni piščanec z rezanci

4 kosi piščančjih prsi
2 žlici sojine omake
po 1 rdečo, rumeno, zeleno papriko
100 g šitak
100 g sladkornega graha
200 g kitajskega zelja
150 g sojinih kačkov
5 žlic sezamovega olja
1 žlica jedelnega škroba
sol
1/2 žlice rdeče curryjeve paste
1 žlica nastrganega ingverja
1 žlica sesekljanih lističev koriandra
150 g steklenih rezancev


Prsi anrežeš na tanke rezine, nanje zliješ sojino omako in jih tako mariniraš 30 minut

Pečico pogreješ na 220 stopinj, paprike razpoloviš, odstraniš semena, in jih položiš na pekač z zunanjo stranjo navzgor. Pečemo jih toliko časa, da se na koži naredijo mehurji in da porjavi. Ohladimo jih pod kuhinjsko krpo, odstraniš lupino in jo narežeš na trakove.

Očistiš gobe in jih narežeš na rezine. Zelje narežeš na rezance; opereš in odcediš kalčke.

V voku segreješ olje in v njem močno popečeš vso zelenjavo. Nato jo posoliš, vzameš iz posode in daš na toplo. Piščančje rezine potreseš z jedilnim škrobom ter jih krepko popečeš. Primešaš curryjevo pasto, ingver in koriander. In dušiš še 2 minuti.

Rezance narediš po receptu in nato primešaš k zgornjemu.




Stran: [1]