Šiiroko povijanje in Racman bombažne plenica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


NRMM -> Šiiroko povijanje in Racman bombažne plenica (2.7.2007 18:06:03)

Daan!

Mene pa nekaj zanima. V porodnišnici so nama rekli,da imava en kolk 2A in da imava do kontrole pravilno široko povijanje.
Zanima me,če so racmanke res nadomestilo za tiste 3 navadne tetra plenice za pravilno široko povijanje? Racmanke imam še od prve hčere,zaenkrat jih že uporabljam,ampak me daje dvom,da čez 6 tednov ne bodo kolki ok.

Ima katera izkušnje?

Hvala za odgovore.




taška30 -> RE: Šiiroko povijanje in Racman bombažne plenica (2.7.2007 18:11:16)

IZVIRNO SPOROČILO: NRMM
za tiste 3 navadne tetra plenice za pravilno široko povijanje?


3??? Kdo tako pravi? Jaz dajem eno zloženo tetra plenico, tako so mi pokazali v porodnišnici in tudi na UZ kontroli kolkov pri 6t so rekli, da je tako v redu.
Bi pa na oko rekla, da Racmanke manj držijo noge narazen (jih poznam), ampak to nima dost veze s tem ali bo na kontroli OK ali ne. Pri nas ni bilo (je še vedno en kolk 2A) in imamo še 1 mesec širokega povijanja.

Lp




BaByGiRl -> RE: Šiiroko povijanje in Racman bombažne plenica (2.7.2007 19:21:15)

Nikar mu tiščat 3 plenčke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Eno. Pa jaz bi na tvojem mestu vseeno kar na široko povijala s previjalno in pleničko.
Odločitev pa je seveda tvoja
Lp, L




živa -> RE: Šiiroko povijanje in Racman bombažne plenica (2.7.2007 20:30:55)

Racmanke so v redu, če se prav spomnim, so mi to tudi v porodnišnici rekli in v materinski šoli (nisem pa več prepričana). In tudi če primerjam povijanje v porodnišnici z racmanko - pri tem mislim zeleno racmanko s pripadajočim (širokim) vložkom - je isto ali so celo racmanke širše. Jaz sem imela isto priporočeno široko povijanje, pa nisem nikoli dajala tetra plenic, vedno racmanke, in moja znanka isto. Na kontroli je bilo vse v redu.

Lp,

živa




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.7.2007 20:56:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Maleal -> RE: Šiiroko povijanje in Racman bombažne plenica (2.7.2007 21:55:26)

Jaz ti svetujem,da povijaš kot si v bolnici-zmajček,trikotna plenica in ena vmes zložena na tri dele,jaz nisem,ko je bilo tako vroče in sem pri kontroli čez 6 tednov dobila ortozo-hlačke,ki jih mora imet 23 ur na dan,to pa ni prijetna stvar dokler se ne navadite.Naša je prvi dan ful jokala,jaz pa zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image],zdaj pa smo se že lepo navadli,imela pa je tudi en kolk 2A.Pa v MB porodnišnici zadnje čase ful dajejo te ortoze,zato se ti splača potrudit prej s plenicami.




Maggie -> RE: Šiiroko povijanje in Racman bombažne plenica (2.7.2007 23:20:05)

Od moje prijateljice otrok je imel v porodnišnici 1a kolke, pa je potem uporabljala le racmanke (tako ji je svetovala tudi patronažna). Na 1. kontroli pa sta bila oba kolka 1b, nakar je uporabljala pamperske in 1 tetra plenico, na 2. UZ pa sta bila oba kolka 1a. Ne vem, ali zaradi širokega povijanja ali ne, ampak bi ti vseeno svetovala, da do 1. kontrole uporabljaš pamperske in tetra plenico ali pa samo tetra plenice brez racmank, ker je sicer res rita tako visoko, da otrok prav čudno leži, kar verjetno res ni najbolje...




Stran: [1]