Anonimen -> RE: Kaj za kosilo (2.7.2007 7:25:52)
|
Mi bomo danes špinačne rezance z smetanovo omako. Omako naredim pa tako, ad skuham 1 malo bučko, malo brokolija, ko je kuhano vržem not mlado špinačo, odcedim, zmiksam. Smetano pogrejem, dam not sir (najraje dimljen) in zmiksano zelenjavo. Kokr se spomnim mojega nečaka, je zelo rad jedel špinačne rezance s smetanovo omako, v takem obdobju. Al pa skuham zelenjavno rižoto, izdolbem bučke, jih nafilam z rižoto, posujem z naribanim sirom ali semeni in dam pečt. Polnjen krompir: krompir dam na pol, ga izdolbem, napol skuham v slani vodi. Za filo pa uporabim slanino, pršut ali šunko, šampijone, na kocke narezan paradajz, nariban sir, gorgonzolo, origano (ala pizza nadev). Dam pečet drugače pa imaš milijon načinov testenin, rižot, solat, zelenjavnih juh Nekaj idej za lahka kosila, kombiniraš pa po lastnem okusu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|