Regres (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Sandrin -> Regres (1.7.2007 0:49:38)

Mene pa zanima, če sem upravičena do regresa. Zaposlila sem se pred enim mesecem in to je moja prva služba. Delam pa v javni upravi.

Anonimen -> RE: Regres (1.7.2007 0:52:13)

Če imaš pogodbo za nedoločen čas, potem ti pripada. Če jo imaš za določen čas, dobiš sorazmerni del zaposlitve.
Če se zaposliš v prvi polovici leta, ti vedno pripada regres. In če ti ga seveda ni izplačal že prejšni delodajalec.

eya -> RE: Regres (1.7.2007 9:27:39)

Jaz imam zelo podobno vprašanje-zaposlila sem se 15.6., za določen čas: torej mi pripada približno polovičen regres? Kdaj pa naj bi bil izplačan?

lejci86 -> RE: Regres (1.7.2007 13:38:56)

ojla.jst sm se zaposlila 14.1.2007 .delam v javni upravi za določen čas do konca leta.a dobim kaj regresa in kdaj?

Anonimen -> RE: Regres (1.7.2007 16:17:21)

Eya: ti ga dobiš za 15 dni junija, v decembru pa preostali del. Lahko da ga dobiš tud kar zdaj sorazmerni del za pol leta in 15 dni.

Lejči86: ti bi ga morala pa dobit celega normalno kot ostali zaposleni.

živa -> RE: Regres (1.7.2007 21:06:55)

Z regresom je tako kot z dopustom. Če v tekočem letu delaš manj kot pol leta, ga dobiš sorazmerni del, torej od 1/12 (če delaš samo en mesec) do 1/6 (če delaš pol leta), Če delaš en dan več kot pol leta v tekočem letu (tudi če si na porodniški), ti pripadata cel regres in cel dopust. Izplačajo pa ti ga takrat, ko oddelaš pol leta in s tem pridobbiš pravico do koriščenja celotnega dopusta. 

Lp,

živa

Stran: [1]