|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
11.8.2007 13:29:54   
Anonimen
baja*... ti imaš vse spodaj... le vidiš pri sebi ne... saj si ne boš sama sebi mejlov pošiljala in svojga albuma zjela. ne?

sicer pa jaz črpalko po vsakem drugem črpanju steriliziram v mikrovalovni.... pa dude enkrat na dva dni zraven vržem....flaške pa sperem samo s cetom in vodo... pa saj jih ne nucamo pogosto...

(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 876
11.8.2007 14:05:05   
baja*
O madona, mam lajtngo.user posted image
Hvala za pojasnilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 877
11.8.2007 14:16:43   
Ajvy
Madejka, tudi tvoj ima že orenk frizuro, a so tudi v P sestre delale frizure, naša je tam od ene fasala irokezo, smo se tolk smejal,pa kolk je luštkan.....tvoj ma tudi drobne rokice in nogice kot moja...user posted image
Ja, ime, tudi meni je zelo všeč in še dober da je bil tudi mojemu všeč, da sva ga lahko dodelila... res je ,TArja je pevka -bivša od Nightwish-ev, ampak meni je bilo to ime tak všeč, da sem si ga kar trajno sposodila...

Zvesta, TArja se zahvaljuje za komplimentuser posted image

Anja, meni se tudi smilijo kadar jih zvija, samo sem opazila,da če jst cmeram zraven, da je še huje... moja pa ful težko kaka al pa prdne, in se kar zvija, da je že vijolična v glavo..pa k nič ne moreš... revca...

Kapica, možno da je to tak glede kamilic, samo ne vem zakaj so bile tolko let v redu...potem pa kr naenkrat ne.. no, samo da pomaga..Lepo da je Dino tak priden, še enga lupčka njemu od mene user posted image

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 878
11.8.2007 14:24:48   
Ajvy
Rumba, tudi tebi se Tarja zahvaljuje za komplimente....ampak meni še vedno tak majhna zgleda...

Freycha, mi smo tudi lenuhi kar se papirjev tiče, vse ob zadnjem trenutku, potem pa letava kot utrgana, in loviva zadnje minute..user posted image

Novi očka, mi tudi steriliziramo tako kot ti je Freycha opisala, ampak jst jo kar celo z roko sestavim, saj jih prej orenk umijem...

Bačko, upam da je Žani kaj bolje user posted image

Baja, to je še v redu, našo jst zadnjič zrihtam ,se stegnem po plenico in naenkrat se je s takim šusom pokakala, da mi je polovico sobe nasrala, celo previjalno, pa še pes je stopli v kako na tleh in jo raznosil...tak da se ne sekiraj, se zgodi...se še zdej orenk nasmejem ko se tega spomnim

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 879
11.8.2007 14:25:43   
Freycha
joj, jaz sem pa danes tako pridna. Sem že pomila kopalnico in wc, likam malo vmes, sedaj grem kosilo kuhati user posted image user posted image user posted image  načeloma nisem tako pridna. Imam 7. dni v tednu, pa vsak dan nekaj po malem delam..... Danes mi pa prav paše nekaj brkljati po hiši.

torej sva midva z dragijem edina, ki tako manično sterilizirava pred VSAKO uporabo user posted image user posted image  No bova tudi še naprej tam nekje do 3. meseca, dokler naj bi se vzpostavljal imunski sistem, potem bova pa tudi midva kako uporabo izpustila. Se pa nama osebno zdi kar pametn za take male pamže na začetku sterilizirati.......

Punce, katera si kaj kuha tisti sezamov čaj? A vam kaj pomaga? jaz bi se ga spravila delat, pa se mi zdi, da je zanič ko strela, pa če ni nekega učinka, se ga niti spravila ne bi kuhati.....

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 880
11.8.2007 15:09:58   
madejka
Halo!
Mi smo meli tud fajn nocko! No, ce se temu sploh lahko rece nocka. Nas ma urnik od pol enih dalje... danes do sestih in od sedmih do pol dvanajstih. Mami se je pa zraven fajn naspala!user posted image

Hihi Ajvy nasemu je nas ati delal irokeze, pa je zgledal ko hruska, ko ma taka licka. user posted image Drobne rokice ma ja, ampak prstke ma pa dolge, kar posebej atija veseli, da bo mali lahko dobro kitaro spilaluser posted image

No, s kamilicami ne bomo uck pucaliuser posted image Je pa malo tezko moje mleko v ocko spravit, tak da morm dat tistega, ko si ga iztiskam, drugace bi si mali vrat zlomil ko za josko gledauser posted image

Mi nic ne striliziramo flask pa pumpic. Smo jih prvic, zdaj pa umijemo z vroco vodo. Zaenkrat se ni nic fasaluser posted image

Nic mali klice josko... morm letet. Aja pa da se se hitro pohvalim: NOVI AVTO MAMO!user posted image user posted image user posted image Forda focusa karavana je dans dragi domov pripeljal! V Polotu res ni ves slouser posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 881
11.8.2007 15:42:43   
Afnica
Ne vem katera je že vprašala od kje sem...sem iz Rogaške Slatine. Kar je točno 50 km do MB.

Siskamiska, tudi mi si želimo 3 x user posted image . Mi je zdravnica na pregledu rekla, da so jajčniki že aktivni in da naj ne bo preeklampsija iz te nosečnosti strah pred naslednjo, ker se pač v drugo ne ponovi. user posted image  Kar nekak me je nagovarjala na tretjega. Uh, kje je še to. Ampak izključujemo pa te možnosti ne!

Tiste, ki se sprašujete kako z dvema?? Lan in Lana sta tako pridna, da se mi zdi, da bi mi bilo z enim dolgčas in da bi ga imela čas full razvajat. No, sej mi dragi full pomaga (ampak ga ni doma od 6-18h), pa mami mi pomaga, da lahko skočim po kakšnih opravilih. Ampak gre.

Joj, punce, tako hitite pisat, da vas ne folgam brat. Če sem spregledla kakšno vpr. se opavičujem in prosim za ponovitev.

A sem vam že povedla, da bom teta??? user posted image Zdaj se šele počutim staro. In to pri 23ih. user posted image

V album sem dala nove slikce. Joj, kako rasteta. user posted image

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 882
11.8.2007 17:09:36   
Anonimen
Hojla babike...

Jaz se vam spet malo javljam, sicer z drugega nicka.. So neki problemi nastali, in imam sedaj ta nick, da lahko na ta forum pišem, ker braz vas res ne morem.. Saj veste, me smo usojene in neusojene julijke user posted image

Ve ste pa kar dosti strani nabrale, pridne ste.. Se vam bom tudi jaz priključila, ko bom lahko..

Glede prekuhavanja, svetujem vam, da dudico za flaško po vsaki uporabi prekuhavate, drugače bodo malčki staknili glivice... Kar pa ni fajn, saj to boli in potem je skoz samo jok in stok.. Dobiš pa itak Daktarin, in moraš v ustnici šarit, to pa spet ni dobro, našega moti, samo potem je pravi smeh, uživa v tem, očitno je dobro user posted image

Jaz imam termometer kar v dudi user posted image Smešno ampak zanesljivo za tiste, ki radi dudajo... Sem pa ga pač tak za finto kupila v Eurospinu, pa vidim, da je zanesljivo, ampak mislim da ne za dolgo.. Merim pa ne redno, pač ko je vroč, merim, pa vidim, da mu je vroče, pa ga slečem..

Modrček.. Mene je tiščalo, ko sem imela tisti modrc pred nosečnostjo.. Valda ko so joške nabite, pa ti je modrček premali, pa tega neveš, ravno zato boli.. Mene je bolelo, ko sem bila brez, ko sem hodila, je drgnilo po majčki pa je bolelo.. Pa sem si kupila večjo številko in je pomagalo, brez bolečin..

Kamlice.. Meni je pediater rekel, da najboljše je z materinim mlekom stisnit v oči, kot pa s kamilicami.. Zakaj, pa žal nisem uspela vprašati..

Jaz pa letos ne grem na morje user posted image user posted image Ma, meni se zdi brezveze iti na morje, ko imaš tak malega bebeka, sej se gre na morje, da uživamo, ne da bomo skozi v skrbeh, zakaj to pa to.. Ampak vsak zase najbolje ve, kdaj gre na morje...

Včeraj smo bli pri pediatru in je pohvalil mojega korenjaka.. Raste hitro, redi se hitro user posted image Povečal se je za celih 7 cm, se pravi, da zdaj meri 58 cm... Zredil se je iz 3220 gramov na 4170 gramov.. In to v treh tednih.. Pljuča ima čista, napreduje zelo lepo.. Jaz pa vsa srečna, da so pohvalili mojega sineka user posted image

Tudi prvo kopanje smo dali skozi.. Mali je bil zadovoljen, jokal je le ko ga je bilo treba umiti, nato pa spet užival.. Ima pa umivanje vsaki dan, zjutraj ga skopam na dva dni...

Patrick je ene popoldne naredil rekord in je spal celih 6.ur, mene je skoraj kap trofla, nisem ga mogla nikakor zbuditi, sem ga previla, umila, on še kar spal.. Pa sem ga pustila da se je sam zbudil..
Včeraj je pa spal od 22.h pa do 3.zjutraj, prav naspana sem bila, nova energija user posted image user posted image

Jah, ta smotana čišča.. user posted image Cel teden sem imela samo rjavkast flek, jaz pa vsa srečna, jeeee, da bo kmalu konec.. In danes zjutraj se kri vlije.. Očitno je samo počivala ta smotana čišča user posted image user posted image

Ja, jaz sem tudi potrebna user posted image user posted image Ampak ne moreeem user posted image
Ja, bo treba zdržati user posted image

Pogledala sem si slikice vaših sončkov, in moram priznati, da so res vsi pravi carteki.. Najbolj so lušni, ko spijo, al pa ko se smejijo user posted image

Madejka, čestitam za novi avtek user posted image user posted image Zdaj pa hitro na vožnjo, da avto vsi trije krstite user posted image user posted image

Afnica,
jaz sem teta postala pri 13.letih, če se ne motim.. Drugič teta sem pa pri 19.h postala user posted image Pa imam taki dve lepi nečakinji, da bi ju popapcala user posted image

No, se opravičujem za napake, jem ostanek od kosila - pire krompir, čevape, pa eno omako.. Mnjaaamaa..

No, še pridem kaj tipkat..

Papa

(odgovor članu Afnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 883
11.8.2007 17:26:20   
bačko
No Freycha ratalo mi je slikco prilepiti.user posted image user posted image user posted image user posted image No tvojo telefonsko imam in se slišimo v Izoli.Pa bova šli na kavo.Naša zdajle spi in je bila prav boga.Trikrat se mi je pokakala.No si pišemo!Lepo se imejte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 884
11.8.2007 17:42:10   
Anonimen
Afnica.... Kakšna lepotca sta tvoja dva. In kako se igrata drug z drugim. Res sta cortana...

Mamiiica ...naša beba zadnje dneve tudi dolge ture spi in ga je nemogoče zbuditi....

bačko ---- super lepa slikca v avatarju.... zdaj boš takoj razpoznavna user posted image

sva se pa midva tudi z mojim dragim pogovarjala, če bi šla na morje kaj v septembru.... no, zdaj je vse odvisno od tega, če bo on dopust dobil....
mogoče pa priletimo dol, če boste res kak piknik organizirali user posted image

pa še eno vprašanje:
Naš Izak zadnje dva dni drugače kaka. Prej je bilo blato take lepe gorčične barve in s koščki, včasih še kakšna sluz vmes. Od včeraj pa kaka nekej med oranžno in rjavo barve, pa skoraj nič koščkov ni vmes. Se skoraj vse vpije v plenico. Drugače ne kaka nič bolj poredko ali pogosto kot prej. Bi me moralo skrbet? Ker pojma nimam kako naj ločim drisko od normalnega blata, če pa je normalno blato tudi tekoče?

(odgovor članu Afnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 885
11.8.2007 19:07:47   
Freycha
Bačko... no, ne smemo na Majrim pozabiti. Ona bo povedala, kje je res dobra kava v Izoli, pa kje se dobro jeuser posted image  Me pa zagotovo pokliči, če ne bom jaz tebe in če bom jaz tebe prej kot ti mene, boš mogla za kavo datuser posted image

Danes je pa Dita nenasitna. Samo jedla in jedla in jedla bi.. še dobro, da imam na lagerju 250ml mojega mleka v hladilniku in frizerju, da ne bom spet čisto brez ostala in bom mogla Novalac dodajati.......
Sicer pa imam namen malo čez kako urco skopati (sedaj se je glih dobro in končno najedla in zaspala), po kopanju pa vedno zelo malo poje, le toliko, da jo uspava, med tem imajo pa joške čas, da proizvedejo mleko za večerno dozo...... Je pa mala vedno bolj zbujena in vedno bolj aktivna in se mi zdi, da potem še več mleka rabi....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 886
11.8.2007 19:34:08   
Anonimen
evo... moje joške so spet čisto prazne...

grem zdaj iskat kje je tisti recept za tisti kuhan sezam....

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 887
11.8.2007 20:49:16   
Ajvy
Madejka, super za avto, dobro ga krstite user posted image
Moj je danes prijavil ,da ji bomo ob vstopu v vrtec naredili irokezo..user posted image  najbrž bi se moj pa tvoj mogla mau srečatuser posted image

Afnica, kako sta luštkana....pa kako se že fajn smeje....

Mamica, lepo da tak super napredujete...user posted image

Bačko, super slikica!!!!

Zvesta, sej se bo vrnilo mleko, samo ne obupat...

No, po ozdraveli angini se mi je pa spodaj vse vnelo..the best, samo to sem še čakala....
NAša pupa, je tudi danes kar veliko jedla, mi je tolk fajn, k se napoka ko bomba, pol ma pa tak polna lička, da se je kar ne morem nagledat...
Sem kar zaspana, ne vem kaj mi je, sem šla pa danes prvič sama po nakupih, kolk mi je bilo smešno...pa avto sem vozila po slabem letu... super občutek....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 888
11.8.2007 21:09:32   
NoviOčka
Hvala za vse nasvete o steriliziranju, tudi midva se bolj nagibava k čim manj kompliciranja, tole okoli shranjevanja mleka pa si bom še enkrat prebral kasneje ker sem čisto na koncu z živci...

Pred pol ure bi se najini miški lahko zgodilo kaj zelo hudega. Kopala sva jo banjici, takšni ki je del previjalne mize, pač raztegnes eno nogo in tja položiš banjo. In ta ****ing italijanski shit nama sredi kopanja razpade. Bum in na eni strani se je banjica odhaklala in bum s tamalo na tla!!! Po nekem čudežnem naključju (in mamini reakciji), se je tamali v zraku uspelo obrniti in se nama ni udarila v glavo... Pa vse po pravilih narejeno mater jim...

Bom prijavil zadevo Uradu za varstvo potrošnikov, potem pa v Italijo razbit par nosov user posted image

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 889
11.8.2007 21:18:20   
anja7
Medejka user posted image user posted image  za avto. Afnica tvoja sončka sta pa tok srčkana, pa že ornk velika!Mi se pa danes že cela dan bodemo s krči. Ja zdele ga ati mal po hiši gor pa dol nosi, k mene že ful roke bolijo, pa hrbet. Danes je rs en krut dan. Sploh ne vem kaj naj še probam, da bo kej boljš. Mam kapljice iz Deteljice, pa Gas Bimbi. Ne vem a naj probam še sab simplex? Kaj parvte? A ma kera kako idejo?

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 890
11.8.2007 21:29:01   
Freycha
o šit NoviOčka..... me je kar zmrazilo, ko sem prebrala. Pišuka, saj ne morem verjeti, da se kaj takega sploh lahko zgodi. Pa če pomislim, da sva midva najino pikico tudi ravnokar kopala in bi se lahko tudi nama kaj takega zgodilouser posted image user posted image user posted image  Kak šok je bil pa za tamalo??? je vse ok z njo?

(odgovor članu anja7)
Neposredna povezava do sporočila: 891
11.8.2007 21:37:29   
Kristina_1
NoviOčka, sreča v nesreči, da se tamali ni nič nardilo user posted image .

(odgovor članu NoviOčka)
Neposredna povezava do sporočila: 892
11.8.2007 22:05:16   
NoviOčka
Kristina_1, Freycha - že od rojstva govorim, da je ta tamala fenomen, močna, zdrava. Pomoje je ravno to tukaj pomagalo, kak bolj majhen pišek bi mogoče bolj trpel. Tako pa se je res hudo ustrašila, jok, palec v usta in je potem sesala kot utrgana. Potem pa takoj na joško in po hranjenju je takoj zaspala, kot da bi bila v manjšem šoku, tudi napenja jo ne nič.

Sedaj sva jo pretipala, vsak sklep, rokice, nogice.. ma vsak centimeter pa je ni nič bolelo. Bova še enkrat, ko bo pokonci samo zgleda, da smo res imeli srečo v nesreči. Bom poslikal zadeve pa naj se inšpekcija s tem zajebava, mi pa se od danes naprej kopamo na pralnem stroju.

anja7 - sab simplex nam pomaga samo toliko kolikor je sladek. Malo nakapava na dudo (pa zadnje čase še to bolj redko), ker ji očitno paše okus, da bi pa kaj pri krčih pomagalo... user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 893
11.8.2007 22:10:28   
kety99
Joj punce, šele zdaj sem vas našla! Kok sem smotana!!! sem se že spraševala, kam so odšle moje tako zgovorne julijke user posted image . No zdaj vas mam! Res pa je, da nisem bila ravno veliko na računalniku, ker še zdaj težko sedim...
Uglavnem, moja mala Pija je super punca, ponoči spi od 23h do 6h zjutraj, tako da se nič ne zbujamo in sem naspana. Tudi napreduje lepo, se je v enem mesecu zredila za 1kg. Uglavnem, zdaj ko vem kje ste, se bom tudi sama večkrat oglasila! Nočka

Neposredna povezava do sporočila: 894
11.8.2007 23:09:58   
baja*
joj, noviočka tole s kopanjem je blo pa res groza! Prekleti bedaki, da dajo tak proizvod na trg. Boga babika malauser posted image . Samo da je vse v redu z njo, sam prestrašla se je pa ziher fejst.
Tudi jaz sem prejle skopala našega fantička in je bil prvič tiho od samega začetka pa do koncauser posted image user posted image . Kaki filing!! Prav užival jeuser posted image . Joj da bi vedno tak blo... Pa še lepo sem ga zmasirala po celem telesu in je noro užival - še naštimal se je tak kot da je na pravi masažiuser posted image . Freycha kaj ti po kopanju Dito še enkrat zbudiš al kak? Ker jaz sem tud probala to varianto, da bi malega kopala prej, nekje ob 20-ih, sam pol ko ubit zaspi in ga ne morem zbudit za hranjenje ob 22-ih. Te se pač malce kasneje kopamo...
Afnica prava cukrčka sta Lan in Lanauser posted image . Pa čestitke, da boš postala teta!user posted image
Bačko lepa slikica Žane v avatarjuuser posted image .
madejka super za nov avto!user posted image
Ajvy upam, da se boš hitro pozdravila!user posted image
kety99 pozdravljena!user posted image  Super, da vaša lepotička tako pridno napreduje!

(odgovor članu kety99)
Neposredna povezava do sporočila: 895
12.8.2007 0:39:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: NoviOčka

Pozabil sem na par vprašanj za tiste, ki črpate/shranjujete mleko, sploh če ima katera ročno Avent pumpo:

1.) Sterilizirate pred vsakim pumpanjem?
2.) Kako zaboga sterilizirano stvar sestaviš skupaj, ne da bi "okužil" čisto vsakega dela posebaj?
3.) Kako sterilizirate? Para mi žre živce, je mikrovalovka varianta pri teh zadevah?

Sem jo uporabljala prvič, zdaj kar na roke pumpam, ker mi je ta pumpa žrla živce.
1. Sterilizirala sem pred vsakim pumpanjem.
2. Nimam pojma, to je tudi mene mučilo. Jaz sem pač s čistimi rokami sestavljala, sterilno pa najbrž res ni blo več.
3. V mikrovalovnem parnem Aventovem sterilizatorju. Meni je bilo tako najbolj praktično, čeprav je potem treba brisat vse skupaj.
Šit tole z banjico. Mene je skor kap, ko sem samo prebrala to.user posted image Obvezno prijavit!

Madejka, super za avto!user posted image

Mamiiica, helou. Me veseli, da vama gre dobro.user posted image

kety99
, sem te pogrešala!user posted image O blagor tebi, da ti tako spi tamala. A šivi te pa še bolijo? Boga...

anja7, mi imamo kapljice od lekarne Deteljica, pa danes sva Weledino olje za trebušček kupila, da bova masirala. Kapljice se mi zdi, da en dan pomagajo, en dan pa ne. Nimam pojma, v čem je štos. Gas bimbi je pa tko ogaben, da mu ga nimam srca več dat.

(odgovor članu NoviOčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 896
12.8.2007 9:44:19   
Anonimen
Punce... meni se že fuzla.... MOJ OTROKO NE JE!

Že dva dni se pristavlja podnevi na uro in pol, vleče, po dveh minutah zaspi in v spanju vleče še pol ure. Pospravi nekje 20-30 g, če je priden. Se zgodi, da poje samo 10 ali pa celo nič. Dreganje, špikanje in bujenje ne pomaga.
Seveda ker ni povpraševanja, v mojih joških ni ponudbe.
Ponoči sploh ne je. Pa ga budim, a je vse zaman. Čisto je buden, ko pa dobi zizo, pa pade v komo in nič iz tega.

Včeraj sva mu zvečer, ko ni bilo mojega mleka, dala flašo in je komaj komaj vase spravil 50 ml.

Kaj naj nardim?

Samo spi, spi, spi.... Buden je mogoče 3 ure na dan.

Amapak nič ne joka od lakote. Lula vsakič, kakal je včeraj celo 4x (ponavadi samo 1x), a so kakci čisto tekoči, brez tistih grobih delcev.

Vročine nima, siten ni, malo ga krči dajejo, a ne fejst. Ima pa poln nosek. Meni se že kisa.... Sem tako obremenjena s tem njegovim nehranjenjem....

Pomagajte z nasveti...

PS: Nisem depresivna, da ne bo spet takih pripomb.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 897
12.8.2007 10:29:00   
Anonimen
Zvesta, jaz ti konkretno ne znam svetovati, mislim pa, da bi bilo najbolje, da se zglasiš pri pediatru. Mogoče je pa to samo zaradi vremena, tudi moj ne je dosti. Upam, da zrihtaš user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 898
12.8.2007 10:33:44   
Ronči
Zvesta v reviji Mama april 2007 je članek Kaj je v plenički? Bom rekla mojemu, da ga jutri skenira v službi pa ga dam na net. Piše pa da je rumen kot tekoč vanilijev punding normalno blato dojenega otroka.
Blato kot gorčica (temno rumenozelen) s celimi semeni pa blato otroka, ki je ojen ali hranjen s prilagojenim mlekom.
Driska je: Zelenkasto rjava (ni pa nujno, lahko je tudi normalno. Driska je če kaka prepogosto), rjavo zeleno brozgasto in je primešana sluz..
Rjavo, kroglice : dojenček je zaprt
Rdečkasto rjav ali črn: če je prepozno za mekonij, gre lahko za krvavitev
Bled brez barve kot pašteta: znak slabe absorbcije...

Več je v članku, ga dam jutri popoldne gor.

You can't fix stupid.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 899
12.8.2007 10:37:22   
rumba
Jutro!
No, nočka je bila danes bolj boga. Julijo je zvijalo sredi noči, tako da sva zaspali šele okoli šestih zjutraj. user posted image  Sedaj še seveda veselo spi, jaz pa sem s Hano v dnevni.... koma.
zvesta, drisko spoznaš po ful kislem vonju in v kakcu je veliiiiko sluzi. Kakor ti opisuješ Izakov kakec, bi rekla, da to ni driska. Pa praviš, da slabo je. Če sicer izgleda v redu, ima zadosti polulanih pleničk, se jaz ne bi sekirala. Težo čekiraj 1x tedensko, nikakor pa ne tehtaj vsak podoj, ker te bo to samo v slabo voljo spravilo! Otročki se zelo različno dojijo. Npr, naš Anej se je za en podoj dojil piši in beri samo tri minute, nato koma!!! Mene je bilo blazno strah, kako in kaj, no pa se je izkazalo, da čisto normalno napreduje. Sicer se še sedaj drži svoje krivulje rasti, ki je pod ta spodnjo, a je čisto ok. Kakorkoli, predlagam ti, da spremljaj, kako je s polulanimi plenicami, aja, pa lahko potipaš fontanelo na vrhu glavice (če je le-ta zelo vdrta, pomeni, da otročku primanjkuje tekočine, lahko bi bil tudi dehidriran, a mora biti res fejs vdrta!), znak dehidriranosti je tudi zelo obarvan urin, če pa izgleda Izak ok, potem pa le preveri težo 1x tedensko, da vidiš, kako napreduje. 
Vem, da nisi depresivna user posted image , vem da te le skrbi za tvojega pikca, kakor bi vsako mamo. user posted image  Pa še nekaj, kar se tiče neješčosti: nekateri otročki (moji pogostouser posted image ) vsake toliko ful slabo jedo, pa za to ni pravega vzroka. Z njimi je vse ok, zato smo mi po nepotrebnem zaskrbljeni. Čez nekaj dni pa dobijo napad lakote in bi fuuuul jedli. Pri dojenih je sicer to mali problem, ker se ponudba mleka zmanjša, pol bi pa kar naenkrat ful jedli.user posted image  No, jaz sem si rekli, no prej nisi jedel, boš pa sedaj toliko več sesal, počakal kak dan, pa bo mleka spet zadosti. Nisem dajala dodatka (pa nisem proti dodatkom, da ne bom kregana user posted image , sem vedela, da bo mleka zadosti, če bo zadosti sesal, z dodatkom ne bi toliko sesal, pa je potem ponudba vprašljiva), samo tako je otrok res ful sesal, kak dan sicer bolj jokal, a potem je bilo zadosti mleka. Mali se je najedel in mu ni bilo nič hudega. 

Nič, se javim malo kasneje, ko bo več časa. Hana je bila celi teden pri babici, sedaj pa me 100% okupira.user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?