vista
|
[quotePrevec posenostavljeno o materialni skrbi, ob to sem se psotaknila. Mati pa vsekakor materialno poskrbi za otroka - ne glede na to ali hodi v sluzbo, ali dobiva podporo, ali ji kdo denar da.... otrok ni ne lacen, ne bos. Če nima službe, si čim materialno poskrbi? Z raznoraznimi podporami države. Ne pa z denarjem, ki ga ona zasluži. In to ni isto. Ker denar, ki ga jaz zaslužim ne more biti enak denarju, ki ga dobim brez dela. Tukaj pa sem zdaj malce užaljena, ker jaz moram zelo krepko delati za denar, ki ga omenjena dobi od države. In kaj dobim za nagrado, ker delam? Malo plačo, plačati moram vrtec in - otroški dodatek je bolj reven.... Na koncu dobim toliko, kot ženska brez dela. A je tukaj logika? Pa ne bi zdaj več o tem, ker vsak razume mnjenja drugače. Jaz sem podala kritično mnenje tako na očeta kot na mati. Pa še na Alyo, ki ga biksa s svojimi izjavami. Razume se to pač tako, kot se želi...ali obojestransko, ali enostransko. To je pač forum. In prav je tako. Oce pa za tega otroka ocitno ne poskrbi niti materialno, niti preko podpore ali kakor koli drugace. Od katerega koli starsa je zelo neodgovorno, da pusti sluzbo in racuna, da bo zato ker nima sluzbe vso breme prezivljanja otroka lahko postavil nad materjo. Prezivljanje in prezivnina ne smeta biti predmet manipulacije, a najpogostejsa manipulacija s prezivninami je prav ta - nimam uradno sluzbe, nimam sredstev, ne placujem prezivnino. Manipulianje na način: nimam službe, ne morem plačati preživnine in ogromnokrat tudi: naj plača , ogulila ga bom (pa čeprav otrokove potrebe niso tako vidoke). Nobeno manipuliranje s pomočjo otrok ni prav!!!!! "BTW: tudi sedeti za racunalnikom in pametovati kaj je za koga najbolj enostavno je se enostavneje." Mišek, zato so pa forumu, da podajamo svoje mnenje, kajne? Kot si ga dal ti, sem ga tudi jaz in še ka nekaj "forumcev". Sem pa v prejšnjem postu dopisala še nekaj dodatno, da se bomo bolje razumeli. Zelo je enostavno reci naj si nekdo najde sluzbo in da sluzbe so, samo ce hoces. Hotela sem povedati, da je enostavno to govoriti, ni pa vedno tako enostavno dobiti sluzbo. Ko sem po porodu ostala brez sluzbe, so mi vsi govorili, da bom itak takoj dobila drugo. Pa jo nisem verjela ali ne, ker imam previsoko izobrazbo in predobre reference. Tudi ce te zaposlijo, bi te morali boljse placati kot nekoga z nizjo stopnjo.... in se kaj kmalu zacnes vrteti v zacarem krogu. sama sem to resila tako, da sem sla med privatnike, vendar za to je potrebno imeti kapital. Vsakdo ga pa nima in ga ne more tako enostavno priskrbeti. Za samske matere pa tudi ne pride v postev vecizmensko delo, saj marsikatera nima popoldanskega varstva itn.. itn... Glede na to, da konkretne situacije te zenske ne poznamo in nimamo pojma s cem se spopada, se mi zdi malo grdo kar obsojati jo, da si ne zeli najti sluzbe, da zeli ziveti na grbi "postenih davkoplacevalcev" itn... Zato sem napisala, da je enostavno pametovati.
|