apsko mleko... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

kimi -> apsko mleko... (3.11.2004 18:42:29)

Jaz bi svojemu malčku dala apsko mleko samo me zanima koliko naj mu ga dam in kdaj se opazijo možne alergije nanj ter v kakšni obliki? (Bi mu rada melčni gres začela kuhat)

dory -> apsko mleko... (3.11.2004 19:15:35)

Ce se nista mela kravjega mleka rajs probi najprej navadno z manj mascob...sele potem alpsko,ker ma ful ma ful enih stvari v sebi, da dalj zdrzi :)

Miškolinka* -> apsko mleko... (3.11.2004 19:28:42)

teja. - tvojo izjavo bi popravila v delu, kjer govoriš da ima alpsko mleko ful enih stvari v sebi.

Alpsko mleko zdrži toliko časa ker ga v procesu proizvodnje za nekaj sekund izpostavijo visoki temperaturi - UVT (ultra visoki temperaturi) od 138 do 142°C, s čimer uničijo vse bakterije, mleko pa je obstojno brez uporabe konzervansov. V aseptičnem okolju je zapakirano v sterilno embalažo, kar pripomore k boljši obstojnosti.
:)
Pa brez zamere

Imejte se lepo
in pocartajte sončke

Miškolinka*

dory -> apsko mleko... (3.11.2004 19:30:25)

Zakaj zamera....meni je tako svetovala pediatrinja ;)

kimi -> apsko mleko... (3.11.2004 19:32:46)

ali zdaj lahko alpsko ali ne navadnega nimamo?

Miškolinka* -> apsko mleko... (3.11.2004 19:33:08)

Ja, valjda, upam samo da ti ni pediatrinja rekla da ima alpsko mleko neke stvai not.

To da na začetku mleko redščiš z vodo pa ja.
Ampak mi še nismo tako daleč, je princ še na maminem mlekcu.

Mejte se :):rozica:
Miškolinka*

tina.nika -> apsko mleko... (3.11.2004 19:34:03)

Tudi meni je tako kot teji glede alpskega mleka povedala pediatrinja in patronažna sestra.
lp, Tina:sloncek:

dory -> apsko mleko... (3.11.2004 19:34:06)

hehe pediatrinje mamo na forumu :):)-:)-

kimi -> apsko mleko... (3.11.2004 19:34:15)

ali je lahko apsko mleko z 1,6 maščobe+ca (kalcij dodan)

dory -> apsko mleko... (3.11.2004 19:37:52)

Ejo kimi...ne upam rect ja,da ne bo kej narobe...sej so me ze zadnc nosecnice zmerjale,da kako talam nasvete,da v nosecnosti lahko vse jes a po pameti...jim je blo nerazumljivo in neodgovorno...

Petra5 -> apsko mleko... (3.11.2004 19:44:14)

tudi meni je pediatrinja zelo odsvetovala alpsko mleko. Uporabljam naj navodno 3,5 in nič redčiti!!!

LEJLA -> apsko mleko... (3.11.2004 19:46:26)

nekaj casa nazaj je ena mamica rekla (tu na forumu) da jo je pedijatrinja kregala ker je otrocku dajala mleko z manj % mascob...saj naj bi otroci rabili ravno vse te mascobe ki jih tam odstranijo...skratka kar nekaj let se naj bi otrokom dajalo polnomastno mleko...seveda ko pa zacnes uvajat ga pa malo razredcis in tekom casa cedalje manj...ce mene vprasas bi sla z alpskim mlekom, ce pa si v dvomih pa telefoniraj v svoj ZD, ker kot vidis si nismo enotne...lahko pa uporabis brskalnik, ker je par mesecev nazaj ze tekla burna debata o alpskem mleku...ne vem kera je postavila vprasanje ampak mislim, da je bila nika b tista, ki ji je fino odgovorila

pa pametno se odloci:sloncek:

SILVA -> apsko mleko... (3.11.2004 19:54:44)

Meni je rekla naj mu dam alpsko mleko 3,5 m.m. in naj nič ne rečim.Začela sva pri 6,5 mesecev,ker ni hotel več pit adaptiranega ali pa pri meni.Tako da zdaj papamo razne linote,samo mleko mu ne gre v rit.
lp

Seven* -> apsko mleko... (3.11.2004 20:20:04)

Jaz bi na tvojem mestu se pocakala z uvajanjem. Gres in vse ostalo lahko pripravis z adaptiranim mlekom. Adaptirano mleko je dosti boljse, cetudi kupis enega najbolj poceni.

Zakaj je potrebno z doloceno hrano pocakati? Dojenckovo crevo se pocasi razvija in ni pripravljeno sprejeti dolocene hrane. Ce neko hrano das prehitro, se lahko razvije alergija. Seveda VECINA otrok ni alergicnih, vendar se tu vseeno poraja vprasanje .. Kaj pa ce?

Adaptirano mleko je narejeno tako, da ga toliko star otrok lahko prebavi. Saj je koneckoncev isto (vsaj meni se zdi), ali pripravis adaptiranega, ali pa redcis z vodo. Razlika v kolicini dela ni bistvena..

Anja -> apsko mleko... (3.11.2004 21:09:10)

Vidim, da te tale gres oz. gris matra že lep čas :)- Evo, navodilo za pripravo z adoptivim mlekom.

Gris skuhaj na vodi - takega res res gostega (pa glej, da ne boš zažgala ;))

Ko bo kuhan mu počasi prilij že narejeno adoptivno mleko. Fajn s šibo (metlico) razmešaj in bo.
Predlog: papcajta to dopoldan, da boš videla čez dan rekcijo.

Fajn kuhaj :)

P.s. brez cukra in kakava zanj, tebi pa je dovoljeno ;)

puncica -> apsko mleko... (3.11.2004 21:46:09)

Tud moja mami je rekla da ko je bil bratec mejhn (zdaj je star 20 let:)-:)-) ji je pediatrinja rekla da je alpsko mleko najslabše, pa da vsako drugo mleko je boljše s tem je misla tisto, ki je manj obstojno, al pa domače predvsem na "frišni doji" (tiste kravice ki je imela ravno telička). Kako pa je to v resnici pa še nismo preiskušal:)-

mammika -> apsko mleko... (3.11.2004 21:49:20)

Ja sam mal ga z vodo razredči....
LP:sloncek:

kimi -> apsko mleko... (3.11.2004 22:49:36)

Anja hvala ti bom kar to upošteval sicer sem pa samo hotla probat ali bi imel reakcijo na navadno mleko ker jaz mu bom adaptiranega dajala do 1 leta.

Hvala vsem za vaše odgovore:rozica:

Marči -> apsko mleko... (4.11.2004 8:46:34)

Jaz sem moji bibi dajala alpsko mleko, potem sva ugotovile, da sva alergični. Sedaj pa pijevi sojino mleko (uf, nima okusa, bogi moj otroček), pa se je le navadila, ker ji vedno dam zraven kak čokolino. Tako da ti svetujem, da se najprej posvetuj s pediatrom. Naju je mareč nadrl, zakaj ji devam to mleko, češ da je nekaj v tem mleku,....
Odloči se:rozica::miska:

Stran: [1]