brez glutena (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


larissa78 -> brez glutena (29.6.2007 14:39:48)

Kako, na kakšen način pripravljate hrano brez glutena in katero( kot dodatke)?Vem za prosene kosmiče, riževe in ajdove kosmiče, riž in polento( ta vsebuje sledi glutena).Kje kupite riževe kosmiče, čeprav jih moj zaradi zaprtosti ne sme.




2 Sraki -> RE: brez glutena (29.6.2007 14:46:40)

Lahko skuhaš tudi ajdovo in proseno kašo. Riževe mlete kosmiče ima milupa v bio varianti brez dodatkov.




2 Sraki -> RE: brez glutena (29.6.2007 14:47:08)

Jaz sem kupila to v Mullerju.




larissa78 -> RE: brez glutena (29.6.2007 14:50:00)

Mene zanima konkretno kako se to skuha, kajti na embalaži ne piše( za prosene kosmiče, kaše in kdaj jim to dajete;za zajtrk ali kako)?hvala




2 Sraki -> RE: brez glutena (29.6.2007 14:53:08)

Za kosmiče ne vem, kašo pa lepo lahko skuhaš v vodi in jo ponudiš posamezno ali kot prilogo, pa naj bo to za zajtrk kosilo ali večerjo.




nena82 -> RE: brez glutena (9.7.2007 7:28:46)

Kaj pa piškotki brez glutena obstajajo?




Mehičanka -> RE: brez glutena (9.7.2007 13:26:37)

Kaj pa piškotki brez glutena obstajajo?


Ja, obstajajo. Imenujejo se Glutano, imajo jih v Sparu, na oddelku bio prehrane.




Mehičanka -> RE: brez glutena (9.7.2007 13:30:39)

Ajdovo kašo lahko ponudiš kot prilogo h kosilu. Lahko jo pripraviš vsaj na dva načina: 1. Skuhaš jo v vreli slani vodi (cca. 10-15 min) ali
2. Na olju prepražiš sesekljano čebulo, dodaš ajdovo kašo, zaliješ z vodo, še posoliš in kuhaš 10-15 min.

Jaz sem, ko sem začela uvajat ajdovo kašo, le-to vmešala v bučkino kašico. Ker je a. kašo lepo prenašala, sem jo kmalu ponudila kot samostojno prilogo k mesu.




Stran: [1]