Kolki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Blink1 -> Kolki (3.11.2004 16:08:29)

Zdravo

Danes sva imeli UZ kolkov in levi je 1A, desni pa 2B:((:((. Pediatra sem klicala in je rekel naj ne skrbim, ker se še ni razvil...pa moram še široko povijat en mesec pa spet na kontrolo.

Kakšne so vaše izkušnje??? Je potem OK??

LP
Nina




VALENTY -> Kolki (3.11.2004 18:22:25)

Tud pri nas je bil en kolk malo manj razvit kot drug,pa se je do naslednjega pregleda že vse uredilo.
Nič bat,vse bo o.k.
LP:rozica:




Bela -> Kolki (3.11.2004 18:53:26)

Bora smo tri mesece in nekaj široko povijali, ker nista kolka bila simetrična.
Vsaka stvar zahteva čas, da pride na mesto.

Če bi bilo res hudo bi te že kam napotili...boš videla da bo vse ok!

Lp;)




kimi -> Kolki (3.11.2004 18:55:26)

če mene moja mami nebi široko povijala bi hodila kot račka. vse bo ok ne skrbi




Anonimen -> Kolki (3.11.2004 19:58:55)

Nina, da boš hitreje široko povijala (ne bo potrebno toliko tetra plenic) ti svetujem, da si kupiš eno ali pa dve štorkljini (racmanovi) plenički. Olajšajo ti delo!

Pa brez skrbi, Neja bo imela kolke o.k. že na naslednjem pregledu, boš videla!!!




Zvončka -> Kolki (4.11.2004 10:57:49)

Mi se dosledno široko povijamo z dvema tetra plenicama od 2. meseca - takrat sta bila kolka 1b. Pri treh mesecih pa 1a, ampak je rekla zdravnica v Postojni, da se za en kolk še ne upa "zaključit", čeprav je v mejah normale, zato se široko povijamo še naprej. Upam da bo zdaj resnično OK, ker moji punčki absolutno ni všeč tako povijanje - takoj ko jo začnem stavit v široke plenice se začne kremžit :zmeden:- kako vaši to prenašajo?
V tujini tega širokega povijanja praktično ni več - vem za Italijo, Irsko sigurno - ne vem zakaj. Morda pa to široko povijanje ni tako efektivno pri kolkih kot se pri nas zaenkrat prakticira. Spomnimo se, da so nekoč otroke povijali v štruce (kar sicer res ni blo OK!), vendar problemov s kolki glih toliko ni blo. Po mojem se nekaterim otrokom prej usedejo, drugim kasneje, kot se vse ostale stvari, in v tem je vsa skrivnost????




Blink1 -> Kolki (4.11.2004 13:45:46)

Ja, ne vem kakšen je pomen širokega povijanja. Mislim, da v Sloveniji samo še v Mariboru povijajo široko:zmeden: Ne vem...a dojenčkom iz Kranja ali Celja ali Ljubljane pa se kolki lepše razvijajo kot našim???

Jaz sem Nejo povijala 2 meseca in pol, pa zdaj ni OK, tako da moram še en mesec:hudicek: Druge mamice pa sploh ne povijajo pa je vse OK (Hvala Bogu)...

Tudi jaz mislim, da se enim pač prej razvijejo kot drugim.... Wilma je celo rekla, da je njen Žan imel ob rojstvu 1B oceno kolka...je povijala široko 14 dni in po 3 mesecih je imel 1A. Potem to široko previjanje sploh ni bilo pomembno (lupčka Žan!!)




Stran: [1]