Kenguru, voziček (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Babsy -> Kenguru, voziček (3.11.2004 15:11:18)


Živjo!

Kdaj ste začele otročka prenašati v kengurujčku?
Na nekaterih piše, da so primerni že od vsega začetka, pa saj mu potem glava kar pade na stran.

Kako pa je z vozičkom - kdaj višji naklon?

Hvala in veliko veselja z vašimi srčki.
Babsy
:bravo:




kimi -> Kenguru, voziček (3.11.2004 15:14:17)

Milsim da bi bilo za kengurujčka fino pri 1 mesecu takrat ko malo že glavo drži za nazaj ima oporo za na stran pa ne, to drži. Voziček sem pa jaz zelo pozno dvignila šele nekje pri 5 mesecih starosti pa še to sem ga čisto malo dvignila. Sedaj pri 6 pa imam skoz višji naklon. So mi priporočali da ni dobro čeprav tukaj kjer živim vidim mamice ki imajo otročke stare po 2 meseca in jih vozijo naokrog z dvignjenim naklonom.




Jančika_ -> Kenguru, voziček (3.11.2004 15:37:47)

Jah, eni pravijo nič kengurujčka pred 6 meseci. Kaj pa vem, verjetno je dobro, da mali že sam drži glavo. Naš je star 3 mesece, pa ga še nimam namena dat not, še preveč opleta z glavo. V vozičku pa čisto malo dvignem naklon, ampak imamo tudi tak vložek za v voziček, ki mu drži glavo od strani.




BARBARA R. -> Kenguru, voziček (3.11.2004 15:58:02)

Jaz sem Kristino prenašala v kinguruji od vsega začetka,nekje od enega meseca naprej pa tja do četrtega.Res pa je da sem ga uporabljala samo za v trgovino in v cerkev.

Naklov v vozičku pa sem ji prvič dvigmila pri treh meseceih,vendar je bilo prezgodaj.Ko se otrok samo obsrži pokonci (ko ne leze več nastran) se mi zdi da se ga lahko dvigne.

:muca:




Bela -> Kenguru, voziček (3.11.2004 16:24:23)

Pazit je treba za glavico in hrbteničko, da se ne seseda. Jast sm Bora stavila v kenguru pri 3. mesecu in še to ne več kot urco na dan.
Naklon pa sem mu malček vzdignila sedaj pri štirih, vbistvu takrat ko se je začel sam malček dvigati.

Če pozorno opazujemo sami pokažejo kdaj je čas za kaj, a večkrat smo v dvomih, zato je res bolje da mal povprašamo a ne;)

:rozica:




puncica -> Kenguru, voziček (3.11.2004 16:38:59)

Mi smo jo dal noter pri 4 mescih, ker prej ga nismo imel, smo si ga šele zdaj sposodl. Pa tamala uživa, a kaj ko je ful težka, pa križ te boli. Pri 6 mescih pa po moje ne vem kako lahko tako težkega otroka kaj prenašaš. Drugače pa prej kot pred 3 mescom ti ne svetujem, se mi zdi da otroček ne bi znal glavce gor držat in bi bil čist sklučen




Anonimen -> Kenguru, voziček (3.11.2004 21:17:37)

Ja, težko ga prenašaš, ko je že starejši in težji, ampak se kar utrdiš. Migoče je celo dorbo za hrbtenico. pa trebušne mišice tudi delajo zraven. Jaz sem ga nosila, ko je bil star tam nekje okrog 10 mesecev ful, in to po ful visokem snegu. Saj nisva mogla ven z vozičkom, tliko je bilo snega. In to zelo dolgo.




Stran: [1]