martinuška -> RE: Naj preneham z uvajanjem? (30.6.2007 11:39:07)
|
Ne ne, ti kar vztrajaj. Mi smo začeli uvajat po dopolnjenem 6. mesecu. Ni hotela videt niti žličke, niti novi okusi je niso premamili, čeprav naju je večkrat gledala, kako sva midva jedla in je bila zraven. Na začetku, ko sem začela s sadjem, je mogoče enkrat odprla usta, dobila žličko not, nato malo probala, sicer je pogoltnila, ampak po tem pa ni bilo šans, da bi usta še odprla. In potem se je začela dret, in to tako, da je imela zaprta usta in se je jokala. Sedaj (stara je skoraj 9 mesecev) smo na tem, da je rada zelenjavo, od sadja edino banano, vendar še vedno nima enega polnega obroka, ker še vedno noče toliko pojest, da bi ji bilo dovolj. Po obroku goste hrane namreč nekje pol ure do eno uro spet hoče jest. Sem mnenja, da se ji bo že enkrat odprlo, ne nameravam je silit, ker se mi zdi to brezveze. Dokler lepo napreduje in ne hujša, še lahko tako delamo. Z uvajanjem goste hrane je pač včasih ogromno dela in potrebno je veliko potrpljenja, da potem gre. Pač vztrajaj, mogoče malo spremeni jedilnik, ker, kot sem že napisala, čeprav smo mi imeli po navodilih najprej sadje, ga naša noče in noče jest, razen banan. Vsak otrok pač ima svoj okus, saj to je normalno. Aja, naša tudi noče nobenih mlečnih kašic, oziroma bolje rečeno, nekaj žličk še spravim v njo, potem pa zaklene usta in lahko jaz pojem ostalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
|
|
|
|