|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preklinjanje
28.6.2007 22:21:17   
kepa*
Jooj, moram potožit, da je naš malček začel preklinjati kot kak star pijanc. Pri nas so sedaj doma besede: ****lija, marija madona, **** matelno ....

Vse to je pobral od moževega očeta, ki je zelo razborit, nekaj pa verjetno tudi od moža, ki v afektu marsikdaj izgovori kako krepko...

Skratka, sev eda zdaj zelo pazita, kaj govorita, ko sem naredila halo, a škoda je že narejena. Mali preklinja kot za stavo. In seveda točno ve, kdaj mora te besede uporabiti.
Zadnjič me je v čakalnici precej osramotil. Nekaj mu je padlo iz rok, on pa v hudi jezi reče: ****lija, no. Me je bilo tako sram, da sem se skoraj vdrla v zemljo.
To njegovo preklinjanje v celoti ignoriram v upanju, da bo sčasoma pozabil na te besede, ko bo videl, da ni odziva.
Upam, da ravnam prav.

Imate še kak nasvet? Res si nisem mislila, da bo naš malček tako preklinjal, me je kar sram, če bo še septembra tako, ko bo moral v vrtec.user posted image

Sicer pa ga moram tudi pohvaliti, saj je že teden dni brez pleničke. Tako, mimogrede,  da ne bo vse negativno.user posted image

No, vprašanje je, kako vi ravnate ob preklinjanju malčkov.

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preklinjanje
28.6.2007 22:37:10   
Marogica
Kako ga odvatiti? Tako, da doma ne preklinjate. To je edina rešitev. Otrokom so starejši(starši, v vašem primeru pa tudi stari starši) vzorniki v vsem kar delajo . Lepem in grdem-saj otrok sploh ne ve, da je grdo. In po njegovi logiki je tudi normalno, da če to mami ali pa ati delata ali rečeta, lahko tudi on. Oz. zakaj pa on ne bi smel????

Torej ga sploh ne moreš kregati in reči, da ti dela sramoto. Sramoto ti dela tvoj mož in pa dedek-otrok samo ponavlja...

Torej bo treba biti previden doma...pa tudi drugje ne bo sramote.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.6.2007 22:48:34   
kepa*
To mi je seveda popolnoma jasno. Ni mi pa jasno oz. ne vem, kako naj dediju rečem, naj ne preklinja v njegovi navzočnosti. Itak je zelo redko z njim, mali je pa navdušen nad njim. Dedija jaz pač ne morem prevzgojit, niti si ne bi drznila.

Kakor koli, škoda je narejena, jaz bi samo rada vedela, kako ga odvaditi. Seveda ga ne kregam, sploh ne polagam pozornosti na to. Najbolje je torej, da je še manj z dedijem. Upam, da se bo odvadil.

Letos pa bo!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.6.2007 22:52:43   
Marogica
Nič ne "šparaj" dedija. Kar lepo mu povej, da si pač ne želiš, da v otrokovi priostnosti preklinja. To bo pa ja razumel.

Drugače pa pač ignoriraj, ko reče kakšno takšno besedo. Torej tudi nič graje ali podobnega. Saj sčasoma bo (upam) pozabil, dokler ne bo prišel v vrtec, tam čez nekaj časa od drugih otrok tudi marsikaj domov "privlečejo". VEndar je to kratkotrajno, sploh, če se doma tako ne pogovarjate, kar pa očitno pri vas ni ravno tako.

Upam, da je dedi razumen človek, tvoj mož pa se naj tu pa tam v jezik ugrizne....user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.6.2007 23:02:04   
kepa*
Res se ne pogovarjamo tako, da ne bi kdo mislil. Mož pač včasih, ko kaj dela, dobi ponoritis, tako jaz temu pravim. Res je pa tudi, da je mali zdaj že lep čas doma, ker pač po operaciji ni več šel v vrtec in ga občasno mal dedi popazi. Ker nimamo druge možnosti. Sem mu pa seveda rekla in sedaj baje ne govori več pred njim tako.
No, upam, da bo pozabil.
Jaz bom pa tud nehala o tem tukaj težit.

Letos pa bo!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.6.2007 23:15:40   
mika
Mali preklinja kot za stavo. In seveda točno ve, kdaj mora te besede uporabiti

naša tudi.   njena kletvica je pičko mateno.

jaz več ne ignoriram, ampak opozarjam, da je to grdo..........
zaenkrat nič ne zaleže, ker jo velikokrat kdo prvič sliši tako govorit in ne more zadržat smeha, njej se pa zdi fajn.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.6.2007 8:37:17   
puncica
Hm kaj naj rečem, ignorirat pa bo, pa nič se mu ne smejat ko kaj takega reče, pa seveda ati in dedi al kar kol že je obvezno prenehat z grdimi besedami v bližini njega.

HVala bogu pri nas ni takih težav, ker preklinjamo taakooooo zelo malo, in posledično tudi otroci teh besed ne uporabljajo, pa še to ni nobenih ****rij al pa mater božjih pa P.M-. ampak sam jebele ceste, pa hudiči, kar se mi še ne zdi tako hudo.

Upam da čim prej pozabi

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.6.2007 9:48:25   
Anonimen
To spda v fazo odraščanja,skoraj nemogoče se je ognit na žalost.Lahko,da se doma bremzate,ampak kaj pa okolica?Saj otroka ne držite samo doma izoliranega.V okolici pa so ljudje,ki grdo preklinjajo in otroku pride na uho.
Vsakemu posebej,še posebi tujcu pa ne moreš reči:Ej,lepo prosim nehajte preklinjat,ker bo moj otrok slišal.Pa v vrtcu?Isto,drugi preklinjajo,tvoj sliši in ponavlja.In kaj storiti?Nič,prav nič,počakat,da je ta faza mimo in ko bo otrok bolj razumevajoč,ko se bo ga kakšno opozorilo prijelo se začne:To,se ne govori,to je grdo!

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.6.2007 10:23:23   
piščanc
to da mali najdejo kletvice je čisto normalno.

ampak pri vas je zgleda to že kar daleč, če je povezal kletvico z njeno uporabo.

določita katere besede so dovoljene - npr. ti matiček, tristo kosmatih in jih pogosteje uporabljajta, ostale so pa za velike fante. zadnjič mi je bil všeč en vzgojin ukrep - v plastično posodo se daje biserčke, kroglice ipd. (za lepo obnašanje - npr. srebrni za lepe besede, modri za lepo obnašanje) za napačno obnašanje pa se biserčke vzame). za določeno število biserčkov potem dobi darilo, izlet itd. Biserček se vzame ali dobi takoj po dobrem/slabem dejanju.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.6.2007 10:43:55   
spelaz
Tudi pri nas so kletvice ful in - in tudi zna uporabiti na pravem mestu. Pa kaj naj - mož kdaj pa kdaj kako ven vrže, v vrtcu kako novo pobere. Včasih ignoriram, včasih mu povem, da je to grda beseda - saj že sam ve, da so to grde besede in ko sliši atija, reče Ti ti, grda beseda.

Po mojem mnenju ga bo počasi minilo. Je res grdo in sramotno, prav je da jih opozorimo.

Moj oče je na veliko preklinjal, od kar pomnim, pa jaz res zelo zelo poredko uporabim kakšno kletvico.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.6.2007 15:18:17   
skuštrana
Enkrat je Lenny na podobni temi napisala kaj v primeru preklinjanja naredijo vzgojiteljice pri njih v vrtcu. Mi je bilo zelo všeč pa sem si ga zapomnila. Mogoče je tvoj še malo premajhen za kaj takšnega, ampak...Za kasneje user posted image
In sicer, pri njih v vrtcu, kadar otroku "uide" kakšna krepka mora sest za mizo in te besede narisat oz. narisat pomen teh besed user posted image No, kot sem že rekla je tvoj morda še malo premajhen za kaj takšnega, tako da ti trenutno pravzaprav ne preostane nič drugega kot da ga opominjaš, da to ni lepo, da se tako ne govori..Je pa to full težko doseč, če v njegovi okolici uporabljajo kletvice.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.7.2007 13:41:38   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

To spda v fazo odraščanja,skoraj nemogoče se je ognit na žalost.Lahko,da se doma bremzate,ampak kaj pa okolica?Saj otroka ne držite samo doma izoliranega.V okolici pa so ljudje,ki grdo preklinjajo in otroku pride na uho.
Vsakemu posebej,še posebi tujcu pa ne moreš reči:Ej,lepo prosim nehajte preklinjat,ker bo moj otrok slišal.Pa v vrtcu?Isto,drugi preklinjajo,tvoj sliši in ponavlja.In kaj storiti?Nič,prav nič,počakat,da je ta faza mimo in ko bo otrok bolj razumevajoč,ko se bo ga kakšno opozorilo prijelo se začne:To,se ne govori,to je grdo!

Se strinjam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.7.2007 22:48:23   
petra81
No, kaj naj pa jaz naredim, ko moja še ne 17m bejba preklinja in to točno določene besede, pa tudi ve, kdaj jih mora izrečt, ko ji kaj ne gre!! Ima pa frazo dio bono- to je pri nas kletvica in jo izgovori čisto razločno!! Je pa to pobrala v varstvu pri noni in smo seveda opozorili na to ampak kaj zadaj naredit, mi ni jasno!! Jaz se naredim, kot da je sploh nisem slišala, ampak ona je vztrajna in ponovi to frazo tudi dvajsetkrat na dan!!!

Kakšen nasvet?

Lp, Petra

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.7.2007 11:58:33   
Magi*
Zarja je imela na repertoarju PM pri nekih 20. mesecih. takrat smo jo ignorirali in jo je dokaj hitro minilo. ona ni vedela kaj to pomeni, niti da je grdo. izgovarjala je besede in se zraven hihitala. no, smo ji pa kasneje, ko jo je obdobje minilo, vsakič razložili, da tako govorjenje ni sprejemljivo, da je grdo, da zrastejo brki tistemu, ki tako govori (na srečo imajo običajno taki res brkeuser posted image ) in se tudi jezik suši in sčasoma odpade. pa pri nas kar sliši kaj takega, ker mož se ne zna brzdat (sploh, ko ga stranke po telefonu morijo, potem pa odloži slušalko in znoriuser posted image ), pa dedi tudi zna kaj lepega povedat, pa tudi meni uide (sploh v avtuuser posted image ). seveda sledi takoj razlaga. se ji opravičim in se ustrašim za svoj jezik in seveda, da mi bodo brki zrasli.user posted image

zdaj je punca že toliko razumna, da sama reče, npr: "ati ti pa grdo govoriš, se ti bo jezik posušil...to pa ni lepo. ti pa nisi vedu, a ne?".

jaz bi si izmislila kako zgodbico o kletvicah, da bi ga malo odvrnila od uporabe.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.7.2007 15:12:54   
crci06
nisem še prebrala vseh vaših odgovorov, lahko pa povem, kakšno "****rijo" (ups user posted image ) sem jaz naredila.

V bližini je mulček star 4 leta, ki me precej uboga. Oče in dedek kolneta, fantek je to pobral, prve nekajkrat so se mu smejali in tu je bila narejena največja napaka. Zdaj pa čez to obdobje je že in se ga samo še opozarja, da kakšna beseda je pa grda, da je ne sme. In potem jaz enkrat v elementu nekaj razlagam in rečem "orka fleka", pa me je sam popravil, da sem grdo rekla, pa sem se opravičila, da ima prav, da če je je nekdo hud, lahko reče le fleka, fleka. To je seveda zvečer v delavnici razložil vsem prosotnim moškim user posted image , ampak fora je pa ostala, da se zdaj uradno grdo reče le "fleka, fleka!!!!"

zdaj čez par mesecev me je spet slišal nekaj grdega rečt, ravno smo šli v gostilno na kavo in sladoled. In potem sem rekla, da sem se res zmotila, da zdaj pa ne bom smela sladoleda... in ga "seveda) nisem... zdaj se je pa še to navadil, da če mu zvečer dajo sladoled, da pove, da je bil cel dan priden...

oh, kaj me še čaka...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.8.2007 15:21:33   
dory
jst sem se sam enkrat zafrknila....v avtu ko me je en ata izsilil, sem na ves glas zarobantila **** :)...mja ne bi o tem,da tako sedaj robanti tamal...sicer ga dajemo na ignore, ampak njemu se se vedno fletno zdi,ko prijavi kako tako :)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.8.2007 9:36:26   
Anonimen
Petra 81 dio bono pa ja ni nobena kletvica!Že sam prevod:dober Bog,pove,da je čisto nedožna zadeva.
No evo se oglašam nazaj:Našega je že minilo,nič več kletvic ne ponavlja.
Če jih sliši jih ne registrira.Smo mu pa vedno rekli,da za tako majhne fantke je zelo grdo tako govorenje.Na vprašanje zakaj pa tisti stric ali nono(včasih mu uide)lahko?Ker je že velik in star,je bil odgovor.Izgleda,da mu je odgovarja odgovoruser posted image

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
7.8.2007 11:26:57   
Anonimen
ja kaj pa so te kletvice tko nevarne. a bo zato ne vem zbolu če bo zaklel . vrlo važno. pr ns kolnemo zmerno bi lahko rekla tamala kako pobere pa sem pa ke pove pa vrlo važno. mene to sploh ne gane, itak ne ve kaj govori samo ponavlja, pa po pravici povedano k tudi mi zakolnemo sej ne pomisliš pač ravno na tisto kar rečeš..recimo mi pade kastrola na tla pa zakolenm ja **** no! ne vem kaj ma sicer zdej kastrola veze s ****, pač rečeš neko besedo kot mašilo v jezi. lahko bi pa rekla ja noga no. isto ti dođe. mene to sploh ne gane.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
7.8.2007 11:59:28   
Pajaca
Pri nas zmerno uporabljamo kletvice, kadar se res kaj takega zgodi. Hči niti ne preklinja, ker ji ni zanimiv. Nje so bolj simpatične prinešene kletvice. Se mi pa zdi bolje, da se preklinjat nauči od mene, kot pa od drugih. Tako vsaj ve kako se jih prav uporablja. Res pa nimamo nobenega v familiji ki bi ful preklinjal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.8.2007 12:09:28   
Anonimen
To je obdobje, kot še milijon drugih, ki pride pa mine. Če ne pomaga ignoriranje, pa ga kregaj oziroma resno povej, da je to grdo. Samo smejat se mu ne.

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
9.8.2007 22:21:00   
marelicaa
Nekje na forumu sem zasledila, da so v vrtcu rešili problem s preklinjanjem, tako da so morali otroci kletvico oziroma grdo besedo narisati. Pa je naš predvčerajšnjim začel z "bela ceta". Pa sem se spomnila tega. Narisal mi je tri liste "bele cete" pa zraven to pol ure ponavljal. Jaz pa sem vse dala na ignor. Bomo videli kaj se bo dogajalo v prihodnje, če je bila metoda učinkovita, jo bom še kdaj uporabila, če ne bom mogla kaj drugega poštudirat.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.8.2007 11:39:41   
Anonimen

Kletvice iz otroških ustOtroci s kletvicami izražajo jezo, nemoč, razočaranje ali bolečino. Razlogi za psovanje in izrazi se s starostjo sicer spreminjajo, vendar starši že pri prvih prostaških izrazih ne smejo biti preveč popustljivi.
Ljudje v pogovorih pogosto ne izbiramo besed. Pozabljamo pa, da otroci kot gobe vpijajo vse, kar slišijo od odraslih. Psovke niso izjema. Starši, ki se tega zavedajo in skušajo izkoreniniti neprimerne izraze iz besednjaka svojih najmlajših, izgubljajo bitko. Televizija, filmi, video, glasba, napisi na majicah, avtomobilskih nalepkah, grafiti na mestnih ulicah so neizčrpen vir nazaželjenih besed, ki pa jih mali nadobudneži zelo radi uporabljajo.

Nagnjeje k preklinjanju
Tako kot odrasli, tudi otroci s kletvicami izražajo jezo, nemoč, razočaranje ali bolečino. Razlogi za psovanje in izrazi se s starostjo sicer spreminjajo, ne glede na starost otroka pa se odrasli vedno odzovejo na kletvice iz otroških ust. Kakšen je ta odziv - pohvalen ali nasprotujoč - je najpogosteje drugotnega pomena.
A to je le del resnice. Kletvice igrajo pomembno vlogo v otrokovem razvoju. Z njihovo pomočjo otrok spoznava in raziskuje rabo čustveno nabitih izrazov. Prve otrokove kletvice pravzaprav sploh niso psovke v pravem pomenu besede. Otrok kot papagaj ponavlja izraze, ki so bili izrečeni energično in povišanim glasom. Pravega pomena teh izrazov se niti ne zaveda.
S starostjo se spreminjajo tudi razlogi za psovanje. Včasih jih v to sili družba. S psovkami želijo dokazati, da pripadajo določeni skupini, oziroma, da so dovolj veliki in samostojni, da jim odrasli ne morejo več ukazovati. Kaj kmalu ugotovijo tudi, da se o spolnosti ne govori odkrito in da se odrasli izogibajo tej temi. Tako želi šestletnik, ki uporablja tovrstne izraze, vsem pokazati, da ga ni strah.
Kletvice imajo tudi svojo svetlo plat, pa naj se to sliši še tako nenavadno. Naša družba preklinjanja ne obsoja tako kot fizičnih obračunov. Zato v naših glavah hitreje najdemo opravičilo, če se otroci obmetavajo s krepkimi besedami, kot če padajo zaušnice

Takoj ukrepajte
Starši že pri prvih prostaških izrazih ne smejo biti preveč popustljivi, sicer ima to lahko dolgoročne posledice zanje in za njihovega otroka. Kaj, če se zaradi tega njegovi prijatelji ne bodo več smeli igrati z njim?
Raba psovk ovira otroka pri širjenju besednega zaklada. Vsa pestrost sinonimov se zgubi v nekaj kratkih besedah, ki jih otrok neprestano uporablja. Zato ne zna jasno izpovedati različnih čustev in potreb, njegovi starši pa ne razumejo, kaj jim želi povedati. Tako že v najnežnejših letih nastajajo prepadi nerazumevanja med otroci in starši.
Večina strokovnjakov je mnenja, da je pri zelo majhnem otroku kletvice najbolje preslišati, saj se otrok niti ne zaveda, kaj je rekel. Če njegovim besedam ne posvečamo preveč pozornosti, jih bo kmalu tudi pozabil. Ko je otrok na pragu vstopa v šolo, pa mu prostaškega govorjenja ne bi smeli več brez besed odpuščati. Od starosti otroka je odvisno, kako boste ukrepali. V vsakem primeru pa si lahko pomagate z nekaj nasveti.
Ne smejte se mu, čeprav vas zabava
Še posebno majhni otroci se odraslim zdijo zelo smešni, celo prikupni, kadar jim po naključju uspe izustiti neprimerno besedo. A če mu boste pokazali, da vas to zabava, mu boste kasneje zelo težko razložili, zakaj se vam iste besede naenkrat ne zdijo več smešne.
Ne razburjajte se
Če vas otrok želi razdražiti s psovkami, mu ne nasedajte. Vaša burna reakcija ga bo še spodbudila, da bo psovke navdušeno ponavljal in si jih zato veliko bolje zapomnil. Raje mu pokažite, da se ob teh njegovih besedah dolgočasite.
Ne učite ga, da je spolnost nekaj grdega
Vsi poznamo čar prepovedanega, zato boste verjetno več dosegli, če boste otroku razložili, kdaj je pravi čas za izraze, povezane s spolnostjo. Prepričanje, da se o nekaterih delih telesa ne sme govoriti, ker so grdi, lahko škoduje razvoju zdravega odnosa do spolnosti.
Razložite mu, da nekatere besede niso primerne, ker so žaljive
Dve- ali triletnemu otroku že lahko rečete: "Ljudje ne marajo poslušati tako neprijaznih besed. Zato te prosim, da jih ne govoriš." Pri štirih letih otrok že razume, kaj pomeni, če nekoga prizadene. Povejte mu, da s kletvicami lahko koga tudi užali in razočara.
Določite hišna pravila
Vsi v družini morajo vedeti, katere besede se sme uporabljati in katere niso zaželjene. Če so kletvice otrokov ventil za sproščanje napetosti, ga poskušajte prepričati, naj uporablja nadomestne besede, na primer "presneto" namesto "prekleto". Strokovnjaki priporočajo, da spolne ograne imenujete penis in vagina. Če se otrok ne bo sramoval teh besed, se mu prostaški izrazi ne bodo zdeli tako privlačni. Vsem, ki pridejo k vam na obisk, povejte, kakšnih pravil se držite. Če komurkoli "pobegne" neprimerna beseda, naj se opraviči.
Naučite ga, da drugače pokaže jezo
Otrok se lahko razbremeni tudi s tekom, s kričanjem v blazino, z vsem, kar ni žaljivo in otroku ne škodi. Pomagajte mu, da bo znal svoje občutke izraziti s pravimi besedami in spodbujajte ga, da se tega ne bo sramoval.
Najprej pometite pred svojim pragom
Ne bodite dvolični. Če hočete, da bo otrok nehal preklinjati, morate to storiti tudi sami. Dolgoletne navade je težko spremeniti, a otroku na ljubo se potrudite. Ko vam prekipeva od jeze se ugriznite za jezik, štejte do deset ali pojdite iz sobe.

(odgovor članu marelicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.