Glivice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Annny -> Glivice (3.11.2004 11:17:05)

Drage mamice..

no, danes bom pa še jaz malo pojamrala...
1 teden nazaj sem vas spraševala glede pleničnega izpuščaja...takrat so se moji Naji začele delati pikice po spolovilu, vendar je patronažna rekla, da je to samo izpuščajček in nič hudega..
No, to je trajalo cel teden..porabila sem 1 tubo praške paste in Bepanthena, ampak pikice so se razvile v rdeče 'zaplate' vnete kože.. Tamale očitno to ne boli, izgleda pa grozno..
Danes je bila pri nas ponovno patronažna in je rekla, da so to glivice:zmeden:..in da to sploh ni nič hudega, da naj samo 3krat na dan namažem s Canestenom...da se bo sicer malo vleklo, ampak da ni panike..
(No, Naja nima soor-a...samo po spolovilu.)
Potem mi je rekla še, da jo preveč umivam, če jo po vsakem previjanju umijem z vatko in vodo in namažem... (no, zdaj jo previjam na max 2 uri).. Meni se pa sploh ne zdi, da bi pretiravala- saj se tudi sama bolje počutim lepo umita. Rekla mi je, naj jo, če je samo polulana, nič ne umivam- naj dam samo svežo pleničko:zmeden: Kaj mislite o tem?
Ali so vaši otročki kdaj imeli glivice? Kako ste jih zdravili?
Od kod sploh pridejo te glivice? Kot da ne bi 100 na uro pazila na čistočo!!:(

Hvala vam za odgovore:rozica:




*maja -> Glivice (3.11.2004 11:26:07)

Naš mali je staknil glivice, ko je bil star 10 dni. Je imel celo ritko t5ako grozno pikasto in rdečo, vsakič, ko sem ga umivala, pa so ti mehurčki začeli krvaveti. Groza!!! No potem pa nam je patronažna sestra rekla da so to glivice in naj gremo k pediatru po kremo Canesten. Potem je bilo v enem tednu veliko bolje.




Anonimen -> Glivice (3.11.2004 11:26:56)

Po mojem mora biti ritka ob glivicah čimveč suha, kajti saj glivice so v bistvu gobe, te pa imajo najboljše pogoje za razvoj v vlagi. Ne vem, koliko ima veze umivanje, bistvo je, da jo obrišeš do suhega. Jaz sem mojega malčka previjala na kakšne 4 ure podnevi, ponoči pa sploh ne. Sem ga pa vsakič seveda umila z vodo, ne vem, kako bi seč lahko naredil kaj dobrega. Ampak saj bo canesten gotovo pomagal.




žabica -> Glivice (3.11.2004 11:28:54)

Pri punčkah so glivice nekaj čisto običajnega. Moja bo stara skoraj tri leta in že od malega jih ima kar pogosto. Kar se tiče tega, da ne previjaj otroka prepogosto se mi zdi malo čudno. Lahko ti povem, svoj recept in sicer: mojo :duda: sem previjala dokaj pogosto, vendar pa sem jo imela kar nekaj časa odvito umivala sem jo samo z vodo (to počnem tudi danes), ko je bila odvita sem jo tako pustila kar nekaj časa, ker se mora spolovilo dobro osušiti. Meni je zdravnica rekla, naj ji malo popiham s fenom. Nato jo namažem s canastenom in zavijem. Drugače pa se izogibamo milom, ko jo tuširam jo umivam z otroškim milom, kopamo pa se samo v vodi. Glede tistega, da je ne umivaj, če je samo polulana se mi pa zdi malo čudno.

:muca::muca:





Jančika_ -> Glivice (3.11.2004 11:34:50)

Po moje je vseeno boljše, če jo umiješ. Poskusi ritko posušiti s fenom, na najnižji stopnji in ob daleč. Jaz to prakticiram pri vsakem previjanju, ritka je lepa, mali pa zraven zelo uživa. Od začetka sem pihala, da bi se ritka posušila, pa me je vsakič skoraj skup vrglo:) Pol sem pa na RR to prebrala in se res fajn obnese.




BARBARA R. -> Glivice (3.11.2004 13:58:40)

UMIVAJ Z OLIVNIM OLJEM IN PAPIRNATO BRISAČO.Z vato ne gre,ker se zaradi olja svalka.UPORABLJAJ LINOSTAR PLENICE.1 mesec se boš sigurno trudila z glivicami.

Tudi pri Kristini se mi ni zdelo,da bi jo kaj preveč motilo je pa vse skupaj zgledalo OBUPNO.

Prosim,upoštevaj moj nasvet,ker tudi mi smo si sami še najbolje pomagali.En mesec je trajal,da so pedijatri ugotovili kaj ji je in nadaljni mesec probavali katera krema ji bo najbolj odgovarjala.

USPEŠNO!

:muca:




neja23 -> Glivice (3.11.2004 16:24:41)

No jaz sem pred pol ure izvedla da ima tudi naša glivice so sicer še v začetni fazi.Bili smo pri pediatrinji .Povedal je da smo prenašalke mame in sicer z belim tokom.Pa ne me narobe razumet, to še ne pomeni da ne skrbimo za higijeno.Tudi to je rekla pediatrinja.Dobile pa sva kremo Canesten.

LEP pozdrav:sloncek::sloncek:




Annny -> Glivice (3.11.2004 19:46:40)

Še eno vprašanje, prosim- nujno: če naj jo umivam z olivnim oljem in nič vode- ali jo potem lahko kopam???

Najlepša hvala!




BARBARA R. -> Glivice (3.11.2004 19:53:27)

Samo umivala,ritko pa namakala v hrastovem lubju.

:muca:




niki5 -> Glivice (3.11.2004 21:11:41)

Annny,
katere plenice pa uporabljaš?

Drugače pa pretirano umivanje lahko doprinese glivice, kajti za njih je vlažnost idealno okolje.




LILIKA -> Glivice (3.11.2004 21:27:21)

Draga Annny, moja punčka jih je imela v privatnem varstvu 3 x, tako tudi punčka, ki je bila skupaj z njo. Mamice smo ugotovile (videle), da je varuška mazala obe punčki z zaščitno kremo ne da bi si od ene do druge umila roke. Tudi vode ni uporabljala, ampak kar zaščitne robčke. Očitno je šlo za prenos glivic od okužene punčke. Potem smo jo imeli doma v poletnem času, se pravi dva meseca. Možnosti za razvoj glivic na topli in vlažni koži pod pleničko je bilo gotovo nešteto. Pa nič! Zdaj je v vrtcu, pojedla je že goro antibiotikov (tudi ob jemanju teh lahko otrok začasno postane podvržen glivicam), glivic pa tudi še nič. No zdaj pa glavno - tiste grozne rdeče glivične "ožganine" sem nazadnje dobro odpravila z mešanico, ki so mi jo pripravili dobri lekarnarji, ampak me je tudi stalo okoli 4.500 Sit - razmerje 20% cink, 20 % canesten, 80 % olivno olje. S tem sem hkrati zdravila in ščitila njeno kožo. Če je zate predrago, pa maži s canestenom in posuj veliko kakršnegakoli otroškega pudra. Srečno!




Annny -> Glivice (3.11.2004 22:14:12)

Niki5, trenutno uporabljam 2 vrsti pleničk (mal menjam): Pampers Total Care in Fixies (vijolične)..Pravkar mi je zmanjkalo DMovih Babylove.. S pleničkami, se mi zdi, ni težav.

Lilika, to je super! Za zdravilo pa res nikoli ni škoda denarja, mar ne:) Kje so ti pripravili to mešanico? Ali taka mešanica že obstaja pripravljena ali so jo zmešali na tvojo željo? Hvaležna bi bila za odgovor:)
Pa še to zadnje: namazati s canestenom in čez posuti s pudrom? Pudra namreč ne uporabljam...namažem le canesten (prej umijem s čajem iz hrastovega lubja) in hop v pleničko.

Kje prodajajo pleničke LINOSTAR? (še nisem videla...)

Hvala lepa:rozica:




nejcko -> Glivice (3.11.2004 23:53:41)

Sicer nisem najbolj pametna, ampak mislim, da so soor in glivice eno in isto, kajti soor v ustih so tudi neke vrste glivice. No, pa sej ni važno. Tudi mi jih imamo in se z njimi borimo z daktarin kremo in pudrom. Za enkrat še kar uspešno. Če bo potrebno, bom pa še vaše recepte sprobala. Lp




LILIKA -> Glivice (4.11.2004 1:12:05)

Ponavadi ob taki uri spimo, ampak to noč likam 100 na uro. Neka čudna energija! No, jaz sem z obale doma, tu so mi pa rekli, da mi lahko nekaj zmešajo, če sem že vseh maž naveličana, da pa isto zadevo dobiš na recept brez problemov pri pediatru - kar omeni to svojemu! Bi rekla, da je taka maža kar logično pripravljena. Ker, ko zdraviš samo s Canestenom, je koža še vedno nezaščitena, ta Canesten sam po sebi prepušča urin do kože. Tudi sama nisem nikoli uporabljala pudrov, sem si rekla, da je to ena že staromodna zaščita od naših mam in babic. Takrat so nas samo s pudri rihtali. Ampak ravno puder izsušui vlago, ki je gojišče glivic. Poskusi, čeprav mislim in verjamem, da ste se jih le znebili. Še to - tudi sama sem mislila, da so bile škodljive plenice, ko še nisem vedela za kaj gre. Ne verjami kar povprek, da so geli v plenicah toliko škodljivi. Redki so, ki so nanje alergični. Pa veliko zdravja! Zdaj grem pa zares spat...




niki5 -> Glivice (4.11.2004 15:44:23)

Annny, zato sem te vprašala za plenice, ker sem imela v spominu, da si nekoč omenjala da boš uporabljala bombažne... Pa sem mislila, da je v teh bolj vlažno okolje in da bi zamenjala z temi z enkratno uporabo.

Glede linostar plenic imam pa jaz slab občutek od takrat ko je bila afera glede njih (naj bi vsebovale neke prekomerne snovi). To je že nekaj let od tega, ampak si kar ne morem znebiti občutka od takrat. Čeprav pa menim, da ne bo vpliva glede glivic če zamenjaš znamko plenic. Nemške pampers so po mojem mnjenju še vedno boljše..




Annny -> Glivice (5.11.2004 0:06:55)

Ja, res sem se nekaj časa nazaj zanimala za bombažne plenice, ampak se mi zdi, da je z njimi preveč dela... sploh pa, če mala sicer dobro prenaša tiste za enkratno uporabo..
Vesela novička: po dveh dneh uporabe canestena se je stanje ritke zelo popravilo...še nekaj dni, pa bo čisto ok, imam občutek:bravo:
Lahko noč:rozica:




Stran: [1]