rotavirus (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

MIASE -> rotavirus (27.6.2007 16:35:39)

Pozdravljene! Zanima me kakšne imate izkušnje s cepljenjem proti rotavirusu. Ali je to res potrebno in koliko možnosti je da ga dobi? Ali ste otroke dale cepit in kdaj? Glede na to, da nameravam dat malega čez cca. 1 leto v vrtec me zanima ali naj ga že sedaj cepim? Hvala za vaše odgovore in lp

tinaaja -> RE: rotavirus (27.6.2007 16:40:44)

cepiti MORAS preden je pikec star 24 tednov, kasneje se ne sme zaradi preburnih reakcij crevesja. Cepi se 2x, cepivo se da oralno, stane eno 75€...
Mi smo jo cepili pri 3 m prvic, skupaj z diteper .. kaj naj recem.. 3 dni jokcanja + 2 dni napenjanja in bila je zaprta.. zdaj je vse back to normal.. ne vem, ziher je manj grozno kot rotaviru dobit, ampak men je bilo tok hudo jo gledat, ko jo je dajalo.
upam, da bo drugo cepljenje bolje prenesla.
vec info o rotarixu: http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/rotarix/H-639-PI-sl.pdf

Boni3 -> RE: rotavirus (27.6.2007 16:44:49)

Mi smo jo dali tudi cepiti,ena doza stane 66€,ni imela nobene reakcije,edino blato je bilo zelo čudne barve.

BaByGiRl -> RE: rotavirus (27.6.2007 22:42:40)

Ja, mi jo bomo tudi sedaj cepili in upam , da ne bo nobenih reakcij...kr groza me je , ko sem tole prebrala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Je pa vseeno bolje kot pa huda oblika rotavirusa. Saj kljub cepljenju ga lahko dobi, vendar v čisto blagi obliki. Je pa v sloveniji tako, da ni otročka , ki ne bi dobil rotavirusa nekje do 5 leta. ZnA  pa biti zelo grdo, ko ima rotavirus...smo ga s prvo dali 2x skozi. Drugi pa bomo probali malo olajšati muke.
Kdaj se otroka cepi, ti je pa že vse napisala tinaaja. Kasneje ne cepijo več. Stane pa 17.000sit.

2.2. -> RE: rotavirus (29.6.2007 10:41:22)

mi je pa nismo cepili proti rotavirosu, ker sem prebrala sama slabe lastnosti glede tega in ena že iskušena mamica mi je rekla da je njen otrok vseeno dobil pa ga je cepila.

Stran: [1]