Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Najprej čestitke, ker abstiniraš!!! Drugače pa dedcu kar povej, da ti alkohol sicer ponujajo in da te na trenutke tudi zamika, ampak da se držiš svoje odločitve in ponujenega ne sprejmeš. In daj mu jasno na znanje, da ti je sicer všeč, da ga skrbi zate, ampak da ti pa ni niti najmanj všeč, da ti ne zaupa. Sama bi enako naredila, kot je kerensa napisala. Najbrž mož rabi čas, da se bo pomiril s situacijo. Po moje rabi dosti potrditev, da bo lahko čisto zihr vate. Mislim, da mu to ni za zamerit, če ga skrbi. Poglej, če tebe res ne briga več alko, potem ti itak mora biti vseeno, kaj pravi, ker si v duši mirna. Lahko ga pomiriš, kot bi pomirila svojega otroka, ki se boji pajkov. Če pa jemlješ vse kot napad, ne kot njegovo zmedenost in strah, potem se pa posledično skregaš. Ampak skregaš se zaradi lastnega občutka ogroženosti - ki pa je v tebi lahko zgolj zato, ker sama nisi zihr vase. Poglej, moj je totalno obseden od skrbi, da bi kdo od njegovih bil alkoholik (imel je fotra alkoholika in mu je pustilo posledice). Je bil včasih sposoben tudi v hladilniku kontrolirat, koliko jegra je zmanjkalo ali kakšne podobne bedarije počet. Ampak jaz tega nisem vzela kot napad, ker se nikoli nisem počutila ogroženo zaradi njegovega strahu. To je njegov problem in če jaz vem, da je v njem zelo hud strah, mi ga ni problem pomiriti. Zdaj je že nekaj časa pomirjen s tem, če pa bi se jaz počutila ogroženo od njega, pa bi še dalje zganjal obsedene bedarije, sem zihr. Aja, moraš pa vedeti, da jaz alkohola skoraj ne povoham, mi je nesmiseln. Hotela sem ti reči, da je rešitev v tebi. Ne glej na to, da ga skrbi, kot na nekaj slabega. Ti ga lahko pomiriš, če le ne vzameš tega za napad, ampak za strah.
|