Punce, mnenja prosim (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

vesnaRR -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 8:58:26)

Da vam malo razmigam možgančke;)
Prosim za komentarje, predloge, popravke,...... za naš novi 'pravilnik komuniciranja'

- na forumih lahko sodeluje vsak, bodisi z vprašanjem, odgovorom, mnenjem, komentarjem, informacijo, predlogom,...
- uporaba grdih besed ni zaželena
- pogovore dveh oseb ne opravljajte na forumu, ampak preko 'privat sporočil'
- mali oglasi in dogodki spadajo v za to namenjene rubrike
- osebno obračunavanje ne sodi na forum
- čvekanje spada v čvekalnico (seveda ko bo narejena), do takrat velja pravilo čimmanj odprtih tem
- naslov teme naj bo jasen, naj nakazuje problem
- v kolikor naletite na neprimerno obnašanje, se vzdržite komentarja in obvestite nas – na mail info@ringaraja.net, ali pošljite osebno sporočilo na JakaRR, AlešRR ali VesnaRR
- veseli smo komentarjev, predlogov, problemov, napak ... če ne poveste, ne moremo vedet
- sporočila naj bodo jasno napisana, izogibajmo se preveč narečnim izrazom, ker se sicer med seboj ne razumemo
- diskriminacija na račun rase, nacionalne, verske in politične pripadnosti ter spolne naravnanosti je prepovedana in bo brisana
- teme se ponavljajo, uporabljajte iskalnik
- izogibajte se vpisovanju teme na več forumov hkrati, pravtako skušajte ne odpirat več tem eno za drugo na posameznem forumu, združite vprašanja pod eno
- pisanje z velikimi tiskanimi črkami pomeni KRIČANJE
- moderator bo po svoji presoji vsako neprimerno temo zbrisal, avtorja opomnil in v kolikor se bodo kršitve nadaljevale avtorja tudi izključil

:rozica:Hvala in lp,

Vesna

anadejka -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:10:50)

Čaw Vesna,lahko ti povem da je meni Ringaraja všeč taka kot je,predvsem pa zaradi vseh punc ki so tukaj gor,in brez njih RR sploh blo ne bi!!!!

Kar se pa tiče teh "pravil"....je men čist ušeč da kšne punce pišejo sproščeno v svojem narečju,pa včasih ja moramo tudi KRIČATI,sej to ni nič narobe.Upam da ne boste zdaj pa še zahtevali da moramo slovnično pravilno pisati.

LP

pravljica -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:16:49)

jaz predvsem komaj čakam ČVEKALNICO!!! 8)

saba -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:16:50)

joj meni se zdi to tako resno zdej......:ups::ups::ups::ups:

se pravi ne smemo odpirati tem po mili volji? al kako?

bah ne vem...ringaraja je za se sprostiti, uživati v družbi prijateljev, s katerimi si deliš podobne probleme, se tolažiš in veseliš.Jaz osebno sem vesela resne in tudi manj resne teme, ki se tukaj pojavi. Če katera od nas odpre temo, samo zato da napiše vic, ki se ji zdi smešen in s tem nas spravi v dobro voljo - ne vidim nič slabega v temu

no to je moje skromno mnenje

hvala
saba

Neža81 -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:21:40)

Hm...... zakaj pa zdaj to? A smo kaj narobe nardile, da si zdaj to napisala?:((:((:((

A so to zdaj kaka nova pravila? Če se pa tako lepo razumemo!!!!!

Pa v narečju ne smemo pisat?! Pa velike črke te motijo?
Pa da čvekamo?

To si napisala, kot neka okupatorka - pa brez zamere. Že tako smo nekater žalostne in smo na RR, da se spodbujamo, ti pa nam ta pravilnik napišeš.
Jaz pridem na RR, da dobim ter delim izkušnje, informacije, probleme itd.... z drugimi puncami. Prav tako me punce z svojimi čvekanji, narečji, velikimi črkami .... spravlajajo v dobro voljo.

A hočeš, da RR postane neka poslovna zadeva, al kaj?!

Zdaj sem pa res presenečena (negativno) nad tem. To mi ni niti najmanj všeč.

Neža

pi -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:29:01)

Nevem zakaj bi še tukaj morali imeti neka pravila, življenje je tako ali tako preveč polno pravil. Mislim da je bilo do zdaj čisto vse ok, in da naj tako tudi ostane.
Brez zamere ampak res nevem zakaj si zdaj zatežila s temi svojimi pravili.

Neža81 -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:32:46)

Jaz sem tak v mili oblik ito napisala, da ne bi blo kaj narobe.

Zaj pa napišem tak: " TA PRAVILNIK JE ENA SAMA BEDARIJA, KATEREGA SE NE BOMO V CELOTI DRŽALE!"

Drugače pa bomo šle na drug forum, a ne punce?

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

saba -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:34:19)

:ups::ups::ups::ups::ups:

pupika -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:34:33)

Tudi meni je tak forum zelo všeč kot je, zakaj bi se mogli pretvarjati za nekaj kar nismo in se matrati slovnično. Mislim da je v tem ravno fora, ko ima vsaka svoje narečje.

Tudi jaz bom rekla brez zamere, ampak svoje mnenje pa lahko izrazimo.

LP

anadejka -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:34:36)

BRAVO NEŽA !!!!!:bravo::bravo::bravo:...........ups a sm zakričala,ja sej sm mislila!!!!

pi -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:36:36)

Do sedaj smo se čito vredu razumele a ni tako ?
Pa tisto glede narečja, meni je pa prav fajn če katera kaj napiše v svojem narečju. Kaj je pa v tem slabega če se kaj naučiš ? Če ne razumeš pa vprašaš, saj so punce vse tako prijazne da ti vsaka odgovori, pa čeprav je še nevem kako butasto vprašanje.

onja -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:39:50)

Pridružujem se mnenju deklet. Prav je, da so določena pravila, z vašimi, gospa Vesna, pa pretiravate. Kar se tiče humorja, mislim, da je za nas dobrodošel, saj se druga drugi malo potožimo in vzpodbujamo. V čem pa je pravzaprav smisel RR?
Da se vprašanja ponavljajo, je pa skoraj logično, saj pod naslovom zanositev in ovulacija ne moremo odkrivati nevemkakšnih znanosti. Vse, ki imamo težave z zanositvijo, se srečujemo s problemi, ki izhajajo iz tega in težave se ponavljajo. Če bi vsako temo odprli le enkrat, bi bilo tega foruma kmalu konec, se vam ne zdi?

Lep pozdrav, Onja

saba -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:45:49)

ja pa kaj.....jaz pa vsakič punci odgovorim, pa naj bo vprašanje že tolko zguljeno...treba pomisliti na punco, da je v stiski in res ne ve odgovora na vprašanje....

dejte no, zdej pa že pretiravate.....

tukaj smo da si pomagamo in spodbujamo. želimo si dobro ena drugi......zato prosim, nehamo s temi pripombami, ki ne spadajo nikamor.

vse je bilo vredu, doklen niso prišla tale pravila ven.

Kakšna pa je bila motivacija, g. VesnaRR , da ste sploh tole napisala?

puncica -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:47:17)

pravilnik so sestavli predsen zato, ker se je na forumu Naš vsakdan kdaj našel kak prišlek, ki je začel kritizirat, pa teme so se odpirale kar tako nekam v tri dni, ko bi se lahko v eni temi vse zmenilo. Skratka bil je uveden ukrep brisanja, zdaj pa bodo postavili pravila, men se to zdi čisto pravilno in če velja za en forum ne vem zakaj ne bi veljal za vse.
Punce tle niste nič narobe naredile bodite še naprej take kot ste, pa upam da se vas čim več preseli na Prvič noseča.
Glede čvekanja, pa je le ta obremenjeval strežnik, ker se je velik novoodprtih tem odprlo samo zarad tega.
Drugače pa bi lahko še na druge forume pogledale kako je in ne bi kr udrihale po Vesni RR. Ona je hotela le narediti mal reda, ki ga je nekje zmanjkal.Čeprav če bo to s pravili dosegla dvomim.:zmeden:

Neža81 -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:47:33)

Seveda se ponavljajo teme, saj je veliko novih gor, ki še ne vedo kako in kaj na RR,pa pač vprašajo. Nas to nič ne moti, saj je tukaj vsaka ženska dobrodošla in me čisto vsaki radi odgovorimo, pa če je vprašanje postavleno že desetič.

Vesna kje si zdaj?! Komentiraj malo naše izjave. Zakaj si sploh napisala ta pravilnik, če nam tukaj vse tako klapa?

Drage moje, imam eno vprašanje in prosim da mi pomagate: " Ali ve katera, kateri dan nastopi ovulacija!" :)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Hecam se, morem malo dražit nekatere ......

saba -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:54:47)

se pravi, da ko bom puncam hotela povedat da sem noseča bom storila naslednje:

1. ali bom pogledala stare teme in če je katera že napisala ,da je zagledala dve črtici, se pravi da je tema bila že odprta, svoje ne bom smela

2. bom počakala da se mi v glavi poroji še kakšno vprašanje, tako da bom lahko pod en naslov napisala več vprašanj

3. ali pa bom vsaki posebaj lepo novico napisala v zasebno sporočilo, kar seveda mi bo vzelo precej časa

hmmmmmmmmm, no ko bom zagledala dve črtici, vam sporočim katero varjanto bom izbrala:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

dejte no.................

pupika -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 9:58:40)

Ja Neža prav imaš in vse ostale punce, razen Zare, če se me med sabo razumemo je to to. Ko si enkrat sam na tem, hočeš še enkrat isto slišat od punc, ker imaš s tem več upanja. Zato Vesna naj ta forum ostane takšen kot je, ker me se zelo dobro razumemo.
LP

Jančika_ -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 10:02:06)

Punce, vas čisto razumem, da ste razburjene, ampak na RR je več forumov, kjer so se pojavljale razne provokacije, kot je že napisala Punčica. Je bilo parkrat kar neprijetno, nekaj nas je celo razmišljalo o tem, da en čas ne bi sodelovale. Problem je bil po mojem mnenju predvsem v tem, da so se pojavljali neregistrirani, ki so žalili, tem pa ne moreš odgovorit na privat, ker pač niso registrirani in nimajo nabiralnika. Tako da so se javna obračunavanja kar vrstila...:(

vesnaRR -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 10:04:16)

Andrejka76: torej predlagaš, da tisto kričanje vržem ven? Glede narečja pa tudi sama še razmišljam, če je smiselno...

Saba: ne gre za to, da ne bi smele odpirat tem kar tako, gre za to, da se dnevno odvrti veliko število tem, zato se že dogaja, da se kakšna prestavi na drugo stran neopažena. Nič ni narobe s kakšnim vicem in podobno, gre samo za to, da avtor razmisli kje bi dobil največ odgovorov in tam vpiše temo, ne pa kar na vse forume samo da je. Pa npr. če imaš tri vice (govorimo naenkrat), jih združiš pod eno temo, ne odpreš tri eno za drugo. To je potrata prostora;) Morda je nerodno napisano, kakšen predlog kako bi bilo bolj razumljivo?

Neža81, Pi: Pa ne jokat, a tako hudo zgleda? V glavnem zakaj pravila. Vaš forum je malo specifičen, lahko rečem miren, netežaven, perfekten (glejte da ne boste pokvarile vtisa zdaj:)-). Na žalost se je prejšnji teden odvijalo drugje precej kreganja zaradi banalnosti, toliko, da sem dobila gumbek 'briši' in lahko zdaj brišem katerokoli temo. In ker očitno nepisana pravila komuniciranja ponekod ne delujejo več, sem se odločila, da jih pač napišemo (čeprav v osnovni varianti jih že imamo). In smo s puncami z drugega foruma tole spacale skupaj. Zato pa težim zdaj vsem, da jih napišemo v obliki, ki bo nekako všeč vsem. Tole ni dokončna vezija, zato predloge!!! Kaj brišem, kaj dodam, kaj spremenim???

Toliko za zdaj, da preberem še ostalo

vesnaRR -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 10:14:27)

Saba,

nekaj sem ti že odgovorila, ti bom zdaj še na tvoje pomisleke:
1. Ne, sploh ne gre za to, ne tako strogo brat
2. Absolutno ne, zakaj imaš že napisano.
3. Piše 'pogovore dveh oseb', temu so namenjena privat sporočila, vse ostalo je forum in čvekalnica ko bo

Ne najdem razloga, zakaj ste tako negativno vzele tole:zmeden:

Vsem: Dajte mi prosim nestrinjanje s kakšnim predlogom napisat nekako takole:
Ne strinjam se s predlogom glede ........., ker menim ................., in predlagam ..............

saba -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 10:42:18)

Rada bi opomnila, da so spodaj kopirane točke vprašljive. Sledi moje mnenje:

- uporaba grdih besed ni zaželena SE STRINJAM, ČEPRAV VČASIH NEHOTE UIDE TUDI MENI, SAM ZARADI TEGA ME NE BOSTE LINČALI

- osebno obračunavanje ne sodi na forum TEGA NA TEM FORUMU ŠE NISEM ZASLEDILA

- čvekanje spada v čvekalnico (seveda ko bo narejena), do takrat velja pravilo čimmanj odprtih tem KAJ SPADA POD ČVEKANJE?????

- naslov teme naj bo jasen, naj nakazuje problem TA TOČKA JE BREZPREDMENTA. KO SEM ZANOSILA (ŽAL SS) SEM V NASLOV NAPISALA ''TO JE BIL MOJ DAN LJUBEZNI'', NE RAZUMEM, ZAKAJ BI PA MOGLA NAPISAT ''SEM NOSEČA'', MISLIM, S TEM PRAVILOM OMEJUJEŠ LJUDI. VSAK NAPIŠE KAR SI ŽELI..SO BILE TUDI TEME ODPRTE Z NASLOVOM '....', KI SAM PO SEBI NI NIČ POMENIL, KO SI GA PA ZAČEL BRATI, PA SI VIDU, DA JE ZA TEM NASLOVOM PUNCA, S PROBLEMI ALI PA NE, KI ŽELI NEKAJ DELITI Z NAMI...ZAKAJ BI MOGLA ONA NAPISAT TOČNO TO, KAR NJEN POST GOVORI. ČE ŽELIŠ POST ODPREŠ, ČENE PA ...GREŠ MIMO

- sporočila naj bodo jasno napisana, izogibajmo se preveč narečnim izrazom, ker se sicer med seboj ne razumemo BREZPREDMETNA TOČKA, ČE KAJ NE RAZUMEM VPRAŠAM, ČE ME ZANIMA SEVEDA, ČENE PA PUSTIM , DA GRE MIMO

- diskriminacija na račun rase, nacionalne, verske in politične pripadnosti ter spolne naravnanosti je prepovedana in bo brisana O.K. TUKAJ SI PAČ SAMA POVEDALA , DA BOŠ TAKE TEME BRISALA, ČEPRAV JIH NISEM ZASLEDILA. MISLIM DA NOBENA PUNCA TUKAJ NE RAZLAGA KAKŠNE VERE JE ALI ZA KOGA BO VOLILA NA VOLITVAH.....NASLOV IN NAMEN FORUMA JE JASEN

- teme se ponavljajo, uporabljajte iskalnik NORMALNO DA SE PONAVLJAJO

- pisanje z velikimi tiskanimi črkami pomeni KRIČANJE - ALI PAČ POMOTA IN NEHOTE VKLJUČEN CAPS LOCK

Če pa pride do raznih provokacij, žaljenja ali kaj jaz vem česa, kot si sama rekla...boš uporabila gumb ''briši'' a ne. Torej ne razumem zakaj diktatura nad nami, ki smo se do sedaj tako lepo imele.

hvala za razumevanje

lp

saba

:zmeden2:

pravljica -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 10:49:26)

vesna evo moj predlog, glede teh ponavljanj forumov in njihovih tem...mene to tudi zelo moti, ko bi rada nekaj zvedla pa iščem kot nora vse za nazaj, pol pa spet isto vprašam pa vem, da se nekaterim itak ne da spet isto razlagat...

temu bi se lahko preprosto izognila tako, da bi razvrstila forume po datumih navzdol...kje pa zdaj katera išče podatke 20 strani nazaj!...ne da ne išče...nobena ji ne bo odgovorila nanj, če bo še tam na 15. strani kaj dodala...
pri meni je tako, ko bi rada kaj izvedela o vozičkih, pa je toliko tega napisanega, samo nekaj na 3. strani, pa na 7. pa na 15 itd...rada bi tam kaj dopisala, pa vem da tistega ne bo nobena več vidla, in pač odprem že 100. isti forum...drugače bi blo, če bi tam nekaj dopisala in bi celoten forum vrglo naprej na prvo stran...
po moje bi bla to zelo dobra rešitev glede tega...
lp

saba -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 10:50:37)

DRAGA VESNA RR

a si zdaj opazila kaj si naredila, nobena ne odpre nove teme!!!!

čudno ...ali pa tudi ne.

pa brez zamere prosim, izražam samo svoje mnenje s katerim se lahko katera strinja, druga pa ne.

zato pa smo, da smo si različni.

pupika -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 10:54:56)

Saba se pridružujem tvojemu mnenju.

Priznam pa ko sem jaz prebrala prvi post od Vesne, sem rekla, "kaj je zdej to, in zakaj pa, če pa se imamo tako lepo tukaj in si pomagamo druga drugi"

Včasih je grda beseda mišljena glih tako kot za hec, še nikoli nisem opazila tu na tem forumu, da bi se katera grdo pogovarjala.Ravno tako velja za kakšna kreganja med puncami oz. osebna obračunavanja.

In lahko bi govorila še o marsičem, glede rasne ali verske skupnosti, ki tega tu še nisem zasledila.

Naj bo vsaka punca to kar je na tem forumu.

Vesna še enkrat brez zamere, ampak naj ostane tako kot je.

:zmeden:

vesnaRR -> Punce, mnenja prosim (3.11.2004 11:02:10)

Saba, predvsem gre za preventivo, kurativa je namreč precej boleča za vse udeležence. Nekatere bi ti o tem vedele povedat.

Sploh pa ne gre za prepovedi, ne bom zdaj visela 24h/dan na forumu in kontrolirala sporočila, gre za smernice. In predvsem zaradi tega, ker so se težave že pojavile in jih skušamo preprečit. Res ne vidim razloga, da jemljete to osebno, saj nisem nikomur ničesar prepovedala. In meni ni v nikakršno veselje uporabit gumb 'briši'. Ker mislim, da se da lepo menit. In še enkrat ponavljam - na tem forumu ne vidim težav, čeprav ste nekatere to tako razumele, vendar če se bodo pojavile, jih bomo lažje rešili. Jaz sem prosila za mnenja, jih sicer dobila v trši obliki kot sem pričakovala, vendar jih spoštujem in bom delovala v smeri, da najdemo neko skupno rešitev. Zato sprešujem. Če bi želela diktaturo, ne bi zdajle tukaj razpravljali.

Saba, glede naslova teme - ne glej tako stogo na to, v tvojem primeru pravzaprav naslov nakazuje vsebino. če bi pa napisala 'nujno' bi pa bilo malo čudno, saj bi marsikatera v želji čimprej pomagat ugotovila, da je bil 'lažni alarm'. Gre samo za smernico. Itak da je vprašanje, kdo bo sploh prebral ta navodila, ampak vsaj bodo.
Narečja bom verjetno ven vrgla, mislim da je prvi del stavka dovolj jasen.
Diskriminacija... je samo preventiva, ne vidim nikakršne škode, da je to tudi napisano.
Tale stavek z iskalnikom mi ni preveč všeč, moram se spomnik kakšne boljše formulacije (kakšna ideja?), bi pa pustila, da opozori na možnost
Tole z velikimi tiskanimi je itak nepisano pravilo v spletu, mi smo ga samo napisali. A ga vržem ven?

Lp, Vesna

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>