Ytong (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Strawberrie Cherrie -> Ytong (27.6.2007 12:00:18)

Kakšna je razlika med Ytongom in siporeksom? V predosbi bi z mojim si dozidala eno klopco + vgradnjo omaro, nekaj detajlov pride še v kuhinji, potem pa še kopalnica.
Delala bova v večini sama. S čim? Ytong ali siporeks? Kaj je bolje in kakšna je razlika?

TONČI. -> RE: Ytong (27.6.2007 12:23:15)

Ytong ali siporeks?

Ravnokar smo zazidali balkon. Zidali smo s siporeksom, ytong je pa lepilo za siporeks. Zidanje je enostavno. Iz žaklja streseš ytong, ga zaliješ z malo vode in dobro zmešaš. Potem pa na tanko namažeš siporeks in zidaš. Predno daš lepilo na siporeks, moraš siporeks malo navlažiti z vodo. Pa še to lepilo ytong se zelo hitro suši!

Anonimen -> RE: Ytong (27.6.2007 12:34:20)

a niso tud cegli ytong? bom mojga vprašala,ko pride domu...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lukec -> RE: Ytong (27.6.2007 12:40:34)

Siporex in Ytong je ena in ista stvar, le da je firma po nemškem nakupu večine spremenila ime in s tem tudi ime izdelka. Siporex je doma iz mojega kraja, firma pa se čisto po novem imenuje Xella.

lukec -> RE: Ytong (27.6.2007 12:41:32)

Še link:  www.xella.si

Strawberrie Cherrie -> RE: Ytong (27.6.2007 12:56:33)

Lukec, se ne spoznam bolj na take zadeve, samo Ytong se meni zdi dost ožji in kompaktnejši od siporexa?
Zato me tudi zanima, kaj se lažje oblikuje? Ker v vsakem primeru moraš rezat?

robinzon -> RE: Ytong (27.6.2007 13:13:01)

Tako je, kot je napisala lukec, siporeks je ytong, tisto, kar se meša je pa lepilo. Seveda imaš različne debeline siporeksa, glede na namen.

lukec -> RE: Ytong (27.6.2007 13:20:21)

Ja, obstajajo različne dimenzije. Mislim, da boš na njihovi spletni strani našla vse informacije. Če te še kaj zanima, pa lahko dobim info. iz prve roke, ker je moja mami zaposlena na Xelli (Siporexu) že 30 let. Še vedno pa: siporex in ytong je eno in isto.

fragola -> RE: Ytong (27.6.2007 13:22:08)

Ravnokar smo zazidali balkon. Zidali smo s siporeksom, ytong je pa lepilo za siporeks.

Ytong ni lepilo za siSiporex

Siporex in Ytong je ena in ista stvar, le da je firma po nemškem nakupu večine spremenila ime in s tem tudi ime izdelka. Siporex je doma iz mojega kraja, firma pa se čisto po novem imenuje Xella.

fragola -> RE: Ytong (27.6.2007 13:51:01)

Spodenj tekst sem prepisala od Lukca!

TONČI. -> RE: Ytong (27.6.2007 13:53:45)

Ravnokar smo zazidali balkon. Zidali smo s siporeksom, ytong je pa lepilo za siporeks.
Ytong ni lepilo za siSiporex

O šit, kaj smo mi narobe delali? A sem se samo narobe izrazila.

Balonchy -> RE: Ytong (27.6.2007 14:46:39)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Kakšna je razlika med Ytongom in siporeksom? V predosbi bi z mojim si dozidala eno klopco + vgradnjo omaro, nekaj detajlov pride še v kuhinji, potem pa še kopalnica.
Delala bova v večini sama. S čim? Ytong ali siporeks? Kaj je bolje in kakšna je razlika?

Ytong = siporeks!
Zlo je enostavno... Primeš kos, ga obrežeš na željenih mestih, namažeš z lepilom, postaviš ga na mesto in počakaš da se posuši! Z izravnalno maso so popravljali grobe napake zgladili in zbrusili spoje, potem pa je bilo na vrsti beljenje!

Stoji še vse... le da se ponavadi, ko piha veter smejim in se sprašujem kolk dolg bo še to stalo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Cela hiša (razen te napol notranje stene) je zidana iz "cegla"...

lukec -> RE: Ytong (27.6.2007 14:56:45)

Nič niste narobe delali, lepilo se pač imenuje isto kot kocke. Vse O.K.

Stran: [1]