Kako urejate položnice? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

PIAF -> Kako urejate položnice? (27.6.2007 8:16:03)

Jaz imam že dva fascikla kamor zlagam položnico in potrdilo o plačilu preko Bank@Neta po posameznih kategorijah. No, saj to je za 5 let, a vendar se sprašujem, ali bi morda kakšen drug način shranjevanja bil primernejši in bi zasedel manj prostora.

Kako pa ve arhivirate plačane položnice in ali jih po 5 letih vržete vstran?

karamela -> RE: KAKO UREJATE POLOŽNICE? (27.6.2007 8:47:49)

Jaz tudi plačujem preko el. bančništva net stik. Potrdil ne tiskam, na položnico si prepišem št. transakcije. Zlagam pa v fascikel, kjer imam pregradne kartnone npr. VRTEC,TELEFON... in potem vložim plačano položnico na pravo mesto. Se mi to zdi še najbolj pregledno. Sestra npr. pa zlaga  kar po datumu plačila.

Za enkrat starih  položnic še nisem vrgla stran.

soncece24 -> RE: KAKO UREJATE POLOŽNICE? (27.6.2007 8:56:40)

Jaz stare položnice sicer hranim, čeprav v bistvu če imaš elektronsko bančništvo lahko kdarkoli naročiš potrdilo o plačilu za nazaj in dobiš originalnega po pošti domov ali pa ga kr pošljejo na podjetje, ki ga zahteva. Vsaj pri nlb kliku je tako.

Strawberrie Cherrie -> RE: KAKO UREJATE POLOŽNICE? (27.6.2007 9:01:35)

Za el.bančništvo nič ne hranim, ker si lahko stiskam potrdilo kadar hočem.

Ostale položnice pa dajem v fascikel : pod M, dam mobitelove, pod S, dam MP sklade itd ...
Hranim jih pa 2leti, potem pa naredim čistko. Kar se mi zdi, da bi potrebovala, ala telefonski, internet priključki, šolnina, kakšne knjige -  hranim tudi 10let, ostalo pa zmečem vstran.

Felicity -> RE: KAKO UREJATE POLOŽNICE? (27.6.2007 9:03:10)

A 5let je treba to hranit? Za kaj pa? Za davčno al kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz vržem stran po 1 letu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image].

Drugače tudi jaz plačujem vse prek neka, potrdila pa ne printam, imam na mailu tisto potrdilce, ki ti ga pošljejo.

BLAŽIKA -> RE: KAKO UREJATE POLOŽNICE? (27.6.2007 9:42:09)

Za el.bančništvo nič ne hranim, ker si lahko stiskam potrdilo kadar hočem.

Ostale pa po mesecih dajem v kuverte in v eno škatlo.

srki -> RE: KAKO UREJATE POLOŽNICE? (27.6.2007 9:44:23)

Plačujem še na star način, se pravi na pošti. Odrezke pa hranim kar v eni škatli od otroških čevljev, čistek za enkrat še nisem naredila, bo pa kmalu potrebno.

orhideja75 -> RE: KAKO UREJATE POLOŽNICE? (27.6.2007 11:16:11)

tudi jaz vse hranim v fasciklih. ampak ne bo abecedi. kar po datumu jih noter zlagam. jih imam pa že od začetka, ko sva se poročila in začela živet na svoje,...nič ne mečem stran. ko je poln fascikel, ga nesem na podstrešje. za vsak slučaj. nikoli ne veš.

tanikaa -> RE: KAKO UREJATE POLOŽNICE? (27.6.2007 11:20:08)

Jaz vsako leto na začetku leta odprem nov register in gor napišem letnico. Potem mam narejene pregrade, npr: Odločbe, Izvidi, Avto, Plača, Pokojnina, Računi...in v razdelku računi mam zopet s kartočnki razdeljeno na: šola, slovenica življenje, mobitel...

In nič ne mečem vstran.

Anonimen -> RE: KAKO UREJATE POLOŽNICE? (27.6.2007 13:28:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicity

A 5let je treba to hranit? Za kaj pa?

Ja, 5 let je treba hranit, ker te lahko za 5 let nazaj terjajo za dokazila o plačilu. In prav pridejo. Sem že večkrat tukaj na RR zasledila, da so jih za par let nazaj terjali za plačilo nečesa, za kar so bile prepričane, da so plačale, tako da je kar fajn met to shranjeno, ker če ne ti z veseljem nabijejo še zamudne obresti zraven in ne plačaš glih malo, če jim ne moreš dokazat, da si že plačal.

Jaz shranjujem položnice v fascikel, nič nimam po abecedi, samo od vsake firme jih imam skupaj in po mesecih po vrsti.

dory -> RE: KAKO UREJATE POLOŽNICE? (27.6.2007 13:43:58)

v svoji domaci pisarni imam polno fasciklov....nekaj od teh je tudi namenjen poloznicam,ki jih sproti shranjujem..placujem pa prek klika...tudi stroske si posebej belezim,da imam pregled in nadzor nad vsem....

Stran: [1]